Juventus i Ronaldo - gde je zapelo?

Autor: Ivan Cvetković
subota 07.07.2018.
15:28
Izvor: Sportske.net

Italijanski klub učinio sve što je do njih, Portugalac takođe.

Povezane vesti

Veliku pažnju na sebe skrenuo je Kristijano Ronaldo i njegov transfer u Juventus, po mnogima je zasenio i Mundijal u Rusiji, ali šta zapravo koči promociju Portugalca u crno-belom dresu?

Odgovor je - Florentino Perez.

Između Ronalda i Juventusa je sve rešeno, najbolji fudbaler sveta će potpisati četvorogodišnji ugovor sa klubom vredan 120 miliona evra.

Trećinu će obezbediti tim iz Torina, dve trećine sponzori, a obeštećenje bi trebalo da iznosi 100 miliona evra, kako je dogovoreno u januaru.

Problem je nastao kada je predsednik "Kraljevskog kluba" Florentino Perez uslovio igrača da sam izađe u javnost i kaže da je odluka da napusti Madrid isključivo njegova.

Naravno, Perez bi se tako "oprao" pred navijačima pošto je prava istina da Španac želi da Ronalda zameni novom i mlađom zvezdom (čitaj: Nejmar).

Nejmar

Klauzula od 120 miliona izgleda da nije baš izvesna pošto Perez traži čak 150 miliona u slučaju da Portugalac ne pristane na njegov uslov.

Marka iznosi i tvrdnju da predsednik Reala želi da Ronaldo potpiše ugovor o poverljivosti koji bi mu zabranio da iznese svoju verziju cele situacije.

U jeku ove prave male drame, marketing tim Kristijana Ronalda je izgleda spreman na promociju pošto se na zvaničnom sajtu igrača na italijanskom jeziku vidi stadion Juventusa.

U fudbalu ipak nije sve samo fudbal, Florentino to najbolje zna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Sunday, 08.07.2018
03:44

U poslednje vreme, sve je vise besmislenih komentara.

avatar
amigo999
Saturday, 07.07.2018
21:15

Italija je Italija:):)

avatar
Steffmajster
Saturday, 07.07.2018
18:32

Lik je samo zeljan paznje.. nece on nigde

avatar
RIP-chechk
Saturday, 07.07.2018
17:01

Znam da svako leto imamo sapunice i cesto je i Ronaldo u njima, spominje se njegov odlazak skoro svako leto, ali ovo mi je smesno za sada, te je sve dogovoreno, te je nesto zapelo, te baba, te tekta, a tek konobar! A za to se u vezu sa Real Madridom dovodi jedno 50 do 70 igraca najmanje, od kojih su mnogi nepotrebni. Nejmar bi im se uklopio savrseno u mentalitet kluba, jednostavno je takav kic, pozer i padavicar, ali ima i druga strana koju sam nasao na nekom stranom sajtu u vezi sa trenerom i politikom Real Madrida da postoji mogucnost da se oni okrenu spanskim igracima, i da se napravi dobra baza sa Mbapaeom kao pojacanjem. Sto meni ima smisla Mbapae rastura na SP, imaju dobre Spanske mlade igrace, a uz to mozda, ali mzoda ide i prodaja Ronalda kao igraca koji se ne uklapa u taj koncept. Mislim da se ne lazemo sve sa oznakom Real Madrid ima da se prodaja pa makar i Lazar Markovic.

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 07.07.2018
16:19

Meni ovde mnogo toga bode oci. Prvo, ako vec Juve moze preko sponzora da isplacuje platu, zasto onda ne bi mogao i Real i tako da Ronaldu, ako ne 40 koliko je trazio, onda makar na sredini da se nadju. Problem je sto bi sa porezima Real kostalo duplo, ali kako bi se to racunalo ako bi sponzori placali npr. 50%? Nema trenutno efikasnijeg i marketinski isplativijeg igraca od Ronalda, tako da mi je nejasan ovaj blag stav Pereza. Najverovatnije da definitivno hoce da dovede Nejmara, pa se zato ovako lako odricu Ronalda.

avatar
Bojan100
Saturday, 07.07.2018
17:41

Djecace kakav Ronaldo , jos jednu sezonu i cao , vrijeme je da neki novi klinci dodju na njegovo mjesto , ko ce starkelji od 33-34 godine dati 40 miljki evropskih godisnje , pa za te godine puno mu je i 20 miliona godisnje !

avatar
Badr Hari
Saturday, 07.07.2018
16:15

Potpuno normalno, jer u velikom klubu kakav je Real mora da se zna 'ko je majstor, a ko nosi visak'. Sve što je Real osvojio u poslednjih 10-ak godina osvojio je isključivo zahvaljujući Perezu, odnosno njegovoj sposobnosti da pokupuje UEFU i sudije, a zahvaljujući izlizanom baš ništa. Ko misli da je to lako i da samo treba imati novac neka pogleda ove šeike koji su se zapatili u fudbalu: imaju gomilu novca, pa što nisu kupili svom klubu ijednu, a kamoli 4 titule LŠ? Ako se već šuška o uvođenju VAR-a u LŠ logično je da će to otežati i poskupeti kupovinu sudija, pa Perez mora da razmišlja o zameni beskorisnog izlizanog za neporedivo boljeg igrača (Neymara, Mbape-a ili koga već?), naravno pod njegovim uslovima. Ako je rešio da pojača Real jasno je da najpre mora da otera izlizanog, jer će mu to biti najveće pojačanje.

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 07.07.2018
16:31
avatar
GoHardCAMPEONES
Saturday, 07.07.2018
15:46

Zvanicno: Klauzula za Ronalda je 1 milijardu i bez ikakvog novog ugovora ona ne moze biti manja od toga, odakle vama da je ona 120 miliona ja to ne znam.

avatar
riquelme
Saturday, 07.07.2018
16:10

To je klauzula za ekipe iz PL i PSG! Za ostale nema klauzula, vec moze i ne mora da pristane klub.

avatar
GoHardCAMPEONES
Saturday, 07.07.2018
16:15

To apsolutno nije tacno. Prema podacima koje zvanicno stoje u ugovoru i na sajtu Reala takodje pri potpisivanju njegova klauzula je milijardu i mislim da postoji klauzula koja je vezana za povratak u Junajted i to je to.