Juve večeras protiv Mihe, ali mnogo više razmišljaju o drugom Srbinu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 03.01.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

Mediji sigurni, ovog januara počinje skupljanje novca, i Juventus koji praktično nema otvorenih pitanja u timu će srušiti sve rekorde Serije A. Ovo je plan "Bjankonera".

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Današnji italijanski mediji bave se derbijem Torina u kupu, Alegri će se sudariti sa Mihajlovićem, odmoriti neke igrače, ali je Juve favorit u "Derbiju dela Mole". Za "Bikove" bi ovo mogao da bude kraći put u Evropu, ali biće oslabljeni, pa svakako ulaze kao autsajder u ovaj duel.

Sa druge strane, možda više od večerašnjeg meča priča se o namerama Juventusa da proda nekoliko igrača kako bi skupio novac za veliki letnji cilj, Sergeja Milinković Savića.

Iako Srbin izjavljuje da ne razmišlja o odlasku iz Lacija, jasno je da će njegova cena biti astronomska, da bi najradije ostao u Seriji A, kako je otkrio njegov brat Vanja, ali i da će Juventus morati da sruši sve italijanske rekorde kako bi stigao do jedinog fudbalera koji ih zanima narednog juna.

Jasno, ove zime bi već mogao da stigne Emre Džan, ali to je verovatnija varijanta za leto, kada Nemac bude slobodan i u timu bi trebalo da zameni Kediru koji gleda ka ugodnoj penziji u MLS ligi.

Šta će Juventus napraviti kako bi skupio novac za Sergeja?

Pre svega prodati Aleksa Sandra, možda već ove zime, ako nađe zamenu, pominju se Gaja, Darmijan, Vrsaljko, kao i Ruganija koga želi Arsenal i koji ima visoku cenu iako nije starter. Uz ta dva transfera, klub bi mogao da napusti i Kuadrado, pošto Alegri namerava da forsira Bernadeskija. Sve to bi bilo više nego dovoljno da za ponudom oko 100 miliona evra Juventus dovede Sergeja.

Zbog čega toliko insistiraju?

Pre svega zbog činjenice da Srbin može da igra na više mesta u veznom redu, njegove fizičke snage kojom bi se idealno uklopio uz Pjanića, ali mogao da i u budućnosti čini sjajan tandem sa Bentankurom koji je pokazao da ima veliku budućnost.

"Tutosport" dodaje da se već zna da Orsolini, Kaldara i Spinacola stižu iz Atalante, da neke potrebe za kupovinama nema i da će zbog toga kompletan budžet biti uložen u Sergeja. Sa Lotitom neće biti lako pregovarati kao i obično, ali čini se da bi želja igrača bila odlučujuća.

Juve će prodati i Sturara, verovatno narednog leta, Pjaca je već otišao u Šalke na pozajmicu, pa će dolazak nove sveže krvi svakako značiti okretanje novog lista i dalje podmlađivanje ekipe...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 03.01.2018
12:45

Nema otvorenih pitanja ?! A Buffon , Barzagli , Licht , Hevedes , Asamoa ???

avatar
Mangus
Wednesday, 03.01.2018
12:13

Ovo mi govori da je juve cak i spreman da zrtvuje sezonu ili dve, da istrpi mlade snage i ponovo prigrabi trofej na 10 godina.