Juve u strahu da se ne ponovi "slučaj Kenion", da li će Marota u Inter poneti spisak?!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.10.2018.
10:29
Izvor: Sportske.net

Setimo se situacije iz 2003. koja se desila Junajtedu. Otpušteni direktor neće u Arsenal, već u redove Juventusovog novog rivala. Spisak postoji...

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Bepe Marota je otišao, tačnije odlazi ovog meseca iz Juventusa, priča se da je njegov poslednji posao bio Emre Džan još u januaru i da je posle toga bio praktično isključen iz procesa odlučivanja, odnosno da je Paratići vodio operacije u ovom prelaznom roku, pre svega oko Ronalda.

U Juventusu se plaše da je Marota poneo spisak, slično situaciji iz 2004. kada je Piter Kenion iz Junajteda otišao u Čelsi i praktično spisak Ser Aleksovih meta predao Abramoviču.

Tada su recimo Roben, Petr Čeh, Drogba završili u Čelsiju, kao i kontingent Portugalaca koje je Murinjo doveo sa sobom. Sledeće leto uspeli su da privuku i Esijena koga su skauti Junajteda takođe pratili.

Sada bi slična situacija mogla da bude, ako Marota ode u Inter. On ima i ponudu Arsenala, ali sa Apenina stižu vesti da je skeptičan i da bi radije ostao u Italiji. Razgovarao je sa sinom vlasnika Intera, Stivenom Žangom, čeka raskid ugovora sa Juventusom kako bi odlučio šta dalje.

A šta bi bilo na tom famoznom spisku igrača koje želi Juventus?

Prva meta je jasno Pol Pogba, mada bi Juve morao mnogo toga da žrtvuje da se Francuz vrati u klub. Ali, ne govorimo o tome, već o majstorskim potezima Marote koji je dovodio igrače ispod cene ili kao slobodne agente.

Prema nekim navodima, Juve na listi ima dva štopera, jedan je Stefan Savić koji ulazi narednog leta u poslednju godinu ugovora, druga, teža misija naš Nikola Milenković, koji vredi više od 40 miliona evra koje bi Juventus platio.

Što se tiče slobodnih igrača, spisak je prilično dugačak, Ektor Erera iz Porta ili Rabio iz PSŽ su igrači koje Juventus skautira, ako ne dovede Pogbu, na toj listi je bio i Musa Dembele iz Totenhema, ali on će verovatno prihvatiti faraonsku ponudu iz Kine. Na kraju, Juve je razmišlja i o Aronu Remziju, ali on je otpao jer nije tip igrača koji bi se uklopio sadašnji sistem igre.

Takođe, na spisku Juventusa je bilo par mladih igrača, poput Sanča i Fodena, ali ovaj engleski duet je čini se preveliki zalogaj, odnosno ono što sada pokazuju im je višestruko podiglo cenu.

Inače, pred novu pauzu, Juventus će pokušati da nastavi seriju pobeda u Udinama, kolo od 15 časova otvaraju Kaljari i Bolonja, a u večernjem terminu videćemo gostovanje Rome u Udinama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 06.10.2018
10:56
avatar
Mak-Juventino
Saturday, 06.10.2018
10:48

Evo sada i mi imamo taj famozni spisak , ajde da ga prodamo interu , milanu , bilo kome , da i mi malo zaradimo ... Gluposti ! Ljudi u interu ne znaju ko su Pogba , Rabio , Milenkovic , Remzi ....

avatar
deki trbic
Saturday, 06.10.2018
18:33

sigurno znaju...ali ne mogu takve igrace da dovedu ..sem SMS-a on ionako nije za velike domete pa moze u Inter da ode.

avatar
Jasminn
Saturday, 06.10.2018
21:11

Ako spisak postoji na tom spisku nisu ni Pogba ni Rabio ni Ramzi ni niko koga su sportske gore navele. Ako spisak postoji to je tajna a odkud sportskim imena sa tog spiska?

avatar
NikkiCFC
Saturday, 06.10.2018
21:02

Bas tako, spisak je nebitan da li ga imaju ili ne. Igrac na kraju bira gde ce.