Juve ostaje bez golmana?

Autor: Nikola Miloradović
subota 20.05.2017.
12:31
Izvor: Sportske.net

Njegov život nije lako, ali što bi se reklo, mora i to neko.

EPA/DANIELE MASCOLO
EPA/DANIELE MASCOLO

Povezane vesti

Đanluiđi Bufon je nezamenjiv među stativama "Bjankonera" i tu nema dileme. Iskusni Italijan je i pored toga što se nalazi u poznim fudbalskim godinama jedan od najboljih golmana na svetu, sve se više piše da bi mogao da dobije i "Zlatnu loptu" ukoliko sa Juventusom osvoji trofej u Ligi šampiona, što dovoljno govori o njegovom značaju za "Staru damu".

Ipak, jasno je da Juve mora imati i alternativu za njega, a poslednjih godina taj, poprilično nezahvalan posao, pripada brazilskom golmanu Netu.

U dve sezone koliko je član Juventusa, Neto je upisao 22 nastupa. Šansu uglavnom dobija u Kupu Italije, a koliko je dobar čuvar mreže upravo je u tom takmičenju i dokazao. Dva puta je kao starter podizao trofej tog takmičenja, ali je pitanje da li će to zadovoljiti njegove apetite, kako nema sumnje da bi u masi drugih klubova bio prvi izbor.

Kako prenosi "Gazeta delo Sport" on bi ovog leta mogao da napusti Juventus, kako su za njegove usluge zainteresovani Napoli i Lacio.

Čak i ukoliko ostane i naredne sezone u klubu, nema sumnje da će mu to biti poslednja godina u Torinu, kako je Juve već pronašao novog golmana u mladom čuvaru mreže Udinezea Aleksu Meretu, koji je ove sezone igrao na pozajmici u Spalu, sa koji je izborio plasman u Seriju A.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikki92CFC
Saturday, 20.05.2017
15:17

Decko treba da brani za Brazil.

avatar
Saturday, 20.05.2017
14:29

Bog te pomogo Lacio ima 11 dobri golmana...

avatar
Mangus
Saturday, 20.05.2017
12:40

Neto je kupljen bio kao Bufonova zamena. U to vreme je Djidji kuburio s povredama, niko nije ocekivao da ce se kao feniks vratiti tada.

avatar
juventino
Saturday, 20.05.2017
13:00

Nije istina, neto je tek prošle sezone došao iz fiorentine i to kad besplatan igrač. nVjerovatno si mislio na Storarija, iako za vrijeme Gigijeve ozbiljne povrede ledja drugi golman je bio Maninger.

avatar
juventino
Sunday, 21.05.2017
08:06

Ma sve si ok rekao, čak bi i ja volio da neto dobije šansu bar jednu sezonu jer se cini kao dobar golman..samo sto u to vrijeme gigi nije kuburio sa povredama nego ranije, poslije povratka u prvu ligu kada je morao na operaciju ledja i kada je karijera bila pod znakom pitanja..a to je ona ista povreda samo obnovljema kada je povrijedjen u berluskoni kupu kada nam ne milan posudio abijatijs dok se gigi ne oporavi.

avatar
Mangus
Saturday, 20.05.2017
15:07

Dosao je u julu 2015, 2 godine :) Dobro, ja se prisecam tekstova iz tog vremena, gde je trebalo da preuzme palicu posle Bufonovog povlacenja. Naravno, to moze biti i jedna od mnogih prica a ne istina :)