Juve ima ponudu da zaradi 200 miliona za par dana!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 28. jul 2017.

  • 11:29

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sa jedne strane je ekonomski interes, sa druge, jasno takmičarska ambicija. Svi su protiv, ali postoji jasan stav predsednika Anjelija!

Juve ima ponudu da zaradi 200 miliona za par dana!
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
Juventus je jedini veliki klub u Evropi koji se samofinansira.

Naime, istraživanje italijanskih medija je pokazalo da su oni prethodnih nekoliko godina naplatili i dominaciju u Italiji i dva finala Lige šampiona, ali i da su uspeli da posluju pozitivno kada je u pitanju dovođenje i prodaja igrača.

Klub je u profitu, svi odaju priznanje Anjeliju koji je vratio klub u porodične ruke kada je upravljanje u pitanju i uspostavio apsolutnu dominaciju u Italiji.

I ovog leta Juventus je, ako se računa kompletna kalendarska godina u plusu, računajući i januar i prodaje igrača, ali se navijači plaše klupskog stava, da svaki igrač može da ode, ako misli da je negde bolje.

"Mi ne možemo da ih plaćamo 10 miliona po godini, postoje kriterijumi i budžet. To je naš stav, svakako da nije lako, ali svako ko hoće da ode, može, uz obeštećenje, a nikada ne prodajemo zvezde koje žele da ostanu", ponovio je nedavno Anjeli.

Videli smo na primeru Bonućija, mada je on eliminisan zbog stvari koje sa fudbalom nemaju veze, Juventus nije imao kud, želeli su da ga prodaju u PL, ali je on odbio da ide u Italiju.

Sada imaju dve ponude.

Najveću u istoriji fudbala za defanzivca, Čelsi nudi 68 miliona za Aleksa Sandra, u Engleskoj bi zarađivao duplo više nego sada, mada mu je Juve ponudio novi ugovor.

Druga je za Paula Dibalu. I Junajted i Barselona žele "La Hoju", Juventus ga neće prodati, ali priča se da su klubovi kontaktirali agenta i da im je on poručio da bi suma od oko 130 miliona evra bez bonusa bila dovoljna da Juve pregovara.

Dibala bi morao da ima platu od 12 ili 13 miliona po godini, u Juventusu trenutno zarađuje 7.

Jasno, ako bi prodao ove igrače, Juve bi mogao da se oprosti od dominacije u Italiji i bilo kakve šanse u Evropi da se konačno domogne Lige šampiona, no kako rekosmo, prodavali su Inzagija, Zidana, Pogbu, 2006. su posle silaska u Seriju B, rasprodali gotovo sve i samo nekoliko godina kasnije se vratili na vrh.

Ipak, male su šanse da Dibala ode, ni on sam nije raspoložen, što se Sandra tiče, i dalje se dvoumi, a Juventus takođe ćuti. U slučaju da prodaju Brazilca za 70 miliona, probaće da godinu dana ranije dovedu mladog Spinacolu koji bi trebalo u leto 2018. da stigne iz Atalante.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari