Junajted završio posao oko desnog beka?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 07.07.2015.
09:11
Izvor: Sportske.net

Englezi izgleda sinoć postigli dogovor i rešiće problematičnu poziciju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Kako je potvrdio poznati italijanski novinar Di Marcio, posao je pred zaključenjem, Mateo Darmijan stiže u Junajted.

Italijanski reprezentativac bi trebalo da potpiše četvorodišnji ugovor sa "Đavolima" vredan 2.5 miliona evra. Ostali su detalji dogovora oko klubova, Junajted je pojačao ponudu, ali transfer neće biti vredan 20 miliona evra koliko traže "Bikovi".

Darmijan ima 25 godina, bio je na meti Barselone i Milana, standardni je desni bek "Azura" već par godina.

Prošle sezone je takođe želeo da ode u veći klub, ali je ostao u Torinu, uz obećanje da će ovog leta biti prodat.

Kako je rekao predsednik Kairo, on će držati reč, a izgleda da je na putu da prihvati ponudu Engleza.

Van Gal će prodati Rafaela, u konkurenciji je bio i njegov zemljak Van Der Vil, ali se menadžer Junajteda odlučio za italijanskog desnog beka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

66 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sir Peca
Tuesday, 07.07.2015
16:10

Matteo Darmian je odlican igrac. O tom ko je bolji Coleman, Clyne ili Darmian je suvisno govoriti. Coleman bio kostao sigurno oko 25-30 m eura i dosta je stagnirao u zadnje vrijeme, iako je i dalje u top 3 beka lige. Clyne je isto odlican bek, ali u drugoj polovini sezone je dosta stagnirao i opao u formi. To se vidi i u cinjenici da je izgubio mjesto u reprezantaciji od jednog Jonesa, koji je na beku kao muha bez glave. Sto se tice Darmiana, ono sto je zanimljivo jeste da jednako dobro pokirva obje strane terena, sto je opet prednost u odnosu na ova dva gore beka. Ko je gledao utakmicu u martu izmedju Italije i Engleske znace da je decko raznio upravo Clynea po toj strani, iako je tada igrao Darmian lijevog beka a prirodno mjesto mu je desni bek. Kvalitetan igrac, a ko ce biti bolji od ove dvojice samo ce vrijeme pokazati ...

avatar
mrancic
Tuesday, 07.07.2015
16:07

Snajderlin odlican vezni igrac.Jos samo Otamendi ili Laporte i cpic.Ako bi to bio Lakazet imali bi strasan tim.Sta je sa Gajtanom? Ne zaboraviti da Junajted ims i Vilsona i Pereiru.Nisam pratio Lingarda.Sve to treba uigrati.Kratko je do pocetka sezone.A k treba prodati bar jos cetiri igraca.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Tuesday, 07.07.2015
18:23

Snederlin, Lakazet, Ramos!? Sta mislis? Gaitan nam ne treba, tata Mata je izmislio fudbal za njega...

avatar
Real-an
Wednesday, 08.07.2015
11:32

Nista od ramosa on ostaje u Real...

avatar
Wednesday, 08.07.2015
08:39

Kažem ja. Ako De Hea ostane ovu sezonu, ne moramo kupovati golmana. Dakle, Ramos, Otamendi ili Laporte za štopera, Darmijan, Fabinjo ili Kolmen za desnog beka, za veznog Šnajderlina, i, eventualno, neki napadač, mada mislim da možemo bez trećeg napadača do zime.

avatar
Van Cho
Tuesday, 07.07.2015
15:20

Opet ljudi pricaju na pamet.Te Klajn te Kolman,procitajte malu sta pisu za Klajna,gde je hteo i zasto ga LVG iskulirao.Valensija ima bolju statistiku od oba ostrovska beka.Ekipi treba igrac koji ce biti bplji od Valensije a to Darmijan sigurno jeste.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
15:39

slicno sma napisao pa me napadose kako je klajn i koleman bolji a ovog jos i nisu vidjeli na djelu ja sma komenatre stavio na osnovu onoga sto sam vidio kad je momak igrao za torino u LE. za navijace liverpula djaba ti pises da je valnesija imao bolje ocjene i od klajna i od kolemana.

avatar
Emre Can
Tuesday, 07.07.2015
17:49

klajn je vas iskulirao

avatar
Van Cho
Tuesday, 07.07.2015
16:49

Pre 2 dana je independent i telegraph preneo vest da je Klajn hteo u Junajted ali ga Van Gal iskulirao,to je manje bitno zato sto Liverpul ne moze biti rival Junajtedu,oni su nivo Evertona i Totenhema pa i Sotona,tako da...:)

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
14:58

prosto sam napisao komentare i cekao da se jave xl,emre can,sad cekam jos poketina da pukne komentar kako je klajn bolji itd,jer ovo je bilo i prosle sezone uzletise lalana,baloteli,lovren,lambert,markec poletise liverpulovci ko sokoli ali bolno aterirase,ja kad mislim da je neki igrac dobar ja to i napisem nebitno gdje je otisao ja sma napisao za firmina da je odlican igrac i to mislim,za milnera nisma bas ubjedjen jer previse je grijao klupu u sitiju ali mozda ekspolodira u liverpulu,ings to tek ne znam moze biti ok mozda ne vidjet cemo kao i za klajna,ostale ne znam tako da njih necu komentarisat.

avatar
Emre Can
Tuesday, 07.07.2015
15:45

Naravno da se javljam, nemas sta ti da pominjes Liverpul, ja nisam najavljivao svetske zvezde u klub ti ih najavljujes u Mancester a ono dolaze Snajderlin i Darmian.I sta ti pricas o tome da ga Torino nije pustio u Bajern zbog LE? A pustili su Ćerćija i Imobilea 2 glavna igrača iz napada? A nisu Darmiana? I ti veruješ novinama da ga je zeleo Bajern? A ne verujes novinama da je Klajn odbio Junajted? Pa stani je l verujes novinama ili ne odluci se covece vec jednom.Kao sto rekoh, napravio si Kafua od tog Darmiana, videcemo ga u PL, njega i njegovu tehniku, Klajn je realno mngoo kvalitetniji fudbaler plus je mladji.

avatar
Wednesday, 08.07.2015
08:44

Mi ćemo barem dovesti Šnajderlina i Darmijana, a vi dovedoste Gomeza za kojeg sam prvi put čuo (kao i velika većina na ovom sajtu), tako da nemoj ti da mi pričaš da Junajted nepoznate igrače.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Tuesday, 07.07.2015
18:26

A ono dolazi Darmian??? Standardni desni bek Italije tebi nije veliko pojacanje haha zato Riki Lambert&co jeste hahaha

avatar
Emre Can
Tuesday, 07.07.2015
16:51

Bolji je druze, budi realan, pogledas im par meceva i vidis.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
16:38

A kako dodje do podatka da je klajn bolji ja znam a ti se cesto pozivas na statistiku onda pogledaj da je valensija bolje ocjenjen od klajna i kolemana a nije bek,engleski igraci su precjenjeni svi cuj 70 mil za sterlinga,opet cu ponoviti puknut ce bar jedan top transfer u man.untd,dalje ako si citao moje kometare onda si moga vidjeti da ja nikad nisam ocejenio da nam treba bek jer je valensija to dobro radio i rafael oporavljen,ja sam uvjek pisao da nam treba stoper i zadnji vezni i spica ako ode persi,sto se tice novina gdje si cuo od van gala da zeli klajna on je samo izjavio za alvesa i to je to,a sto se tice darmijana i to uzimam sa rezervom dok Zvanicno ne bude volio bi da je tacno,evo ti jos jedan naslov 82 mil za milera vudvord u pregovorima sa rumenigeom tako novine pisu ja opet ne vjerujem dok zvanicno ne vidim. Ja komentarisem ali ne vjerujem dok zvanicno ne bude to sto se tice novina.

avatar
Tuesday, 07.07.2015
14:25

Baš čitam SKY Sports, pišu da su stigle ponude za Rafaela. Tri-četiri kluba su zainteresovana za usluge Brazilca. Jedino ako on ode, treba da uzmemo Darmijana.

avatar
Igorr
Tuesday, 07.07.2015
14:13

Iskreno nisam prezadovoljan ovim transferom.Ne sviđa mi se ideja da se on dovede, njegov stil igre mi se ne čini kao zadovoljavajući za PL.Kolman za veću cenu je mnogo bolja opcija, kao i Klajn za isti novac.Oba fudbalera su dokazana u PL i po meni su bolji desni bekovi, dok je za Darmiana znak pitanja kako će se snaći na skroz drugačiji način igre na ostrvu.Moglo je ovo mnogo bolje.Inače šta bi sa Šnajderlinom?

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
15:32

nisam moga dole replicirati ali po tvome receptu samo trebamo dovoditi igrace iz engleske a sve ostale zaboraviti jer ne znamo kako ce se prilagoditi i nisu dokazani u PL ,mozda bude promasaj mozda bude najbolji bek lige sve je moguce,stil igre nema veze mozde smetat u prvoj sezoni a moze i da ne smeta,najveci problem je vise fizicke pripreme a ne tehnicke jer engleska liga nema pauzu,u spaniji se igra tehnicki dotjerano i lijepo za oko ne trce i ne srljaju dok englezi vise polazu na trku i centarsuteve i dubinske lopte dva razlicita stila igre pa se naviknu spanci i inace latino amerikanci i postanu vodje tih timova,italijani igraju cvrsto odbranbeno i bunkerski zar takva igrac koji je igrao odbranu nebi nam mogao dobro doci kad nam je puhalo u odbrani sa svih strana,evo za tebe pitanje mislis li da pirlo ili inijjesta ili kelini,ili pepe ili eto ramos,alves,listajner itd da ne nabrajam mislis da se oni nebi uklopili u engelsku ligu,to je stavar koliko si fizicki spreman herera se uklopi di marija nije jeli po tvom receptu di marija nije dobar igrac eto prva sezona losa,sancez se uklopi,ozil nije jel los igrac,matic dodje iz portugalske lige koja je za 5 klasa slabija od engelske i posta najbolji zadnji vezni zbog cega tako nije dokazan bio za premijer ligu,ocejene su ti pausalne i bez osnova ako ti mislis da je neko bolji ili gori sto igra u drugoj ligi jacoj ili slabijoj i da nemoze igrat englesku,jedino igraci koji su dosli u englesku su rekli jaca liga za fizicki nivo jer nema pauza i veliki broj utakmica ali nisu doveli svoje umjece u pitanje.

avatar
Igorr
Wednesday, 08.07.2015
01:58

iskreno druže ja tebe pola ne razumem kako nerazumno pišeš. ja sam ti rekao svoje mišljenje, lutaš sa poentom u tom komentaru, ja sam rekao da mi Darmijan nije za PL stilom igre i da su Kolman i Klajn bile bolje opcije i stojim iza toga.

avatar
Nikola M.
Tuesday, 07.07.2015
13:34

Ajde da vidimo i to čudo. Sky Sports je objavio da je Junajted spreman da sasluša ponude za Rafaela. Galatasaraj, Napoli i Fiorentina su navodno izrazili interesovanje za njega. Tako da ako stigne Darmijan, on izvesno odlazi. Takođe je Sky objavio da je dogovorena cena od 12.7 miliona funti za Darmijana, to mu dođe nekih 18 miliona evra. Realno, nije mnogo velika suma. Dobar bek je u pitanju, odličan posao ako se realizuje.

avatar
Red or Dead
Tuesday, 07.07.2015
13:17

Najbolja opcija vam je bilo Klajn :D

avatar
The_King7
Tuesday, 07.07.2015
17:37

kakav clyne u drugom dijelu sezone je uzasan bio cak je i valencija imao bolju ocijenu

avatar
Wednesday, 08.07.2015
08:45

Eto vam ga. Usrećite se!

avatar
Emre Can
Tuesday, 07.07.2015
17:50

Ma jašta, bolji je ovaj da...dar..bolji je, samo ne znam ni kako se zove.

avatar
Sir Alex
Tuesday, 07.07.2015
12:44

Ako se desi transfer, odlično. Prilicno mlad, moze jos da napreduje, top 5 desnih bekova. I to za relativne male pare u odnosu na npr Colemana. Odlično Woodward!

avatar
Stari
Tuesday, 07.07.2015
12:35

Ovo je poslednja sezona Van Gala u Junajtedu i to će biti veliko pojačanje za klub kada on ode!!!

avatar
Tuesday, 07.07.2015
16:33

Bravoooo, jedva čekam taj dan! On nije hteo Klajna koji je 3 jlase bolji od ovog talijančića

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
11:47

jedan od najboljih desnih bekova to je sigurno svi najbolji evropski klubovi su ga zeljeli u svom timu,svi smo ocekivali klajna,kolemana pa i vander vila a najmanje sam ocekivo darmijana evo i tuta sport je potvrdio informaciju ako se to dogodi desna strana je pokrivena,jednostavno njegova statistika je fenomenalna u jednoj italijanskoj ligi i u jednom prosjecnom klubu kakav je torino,ako ovo odradis van gale svaka cast na odabiru beka i jos jedan pokazatelj da mi jedno ocekujemo oni urade sasvim ne ocekivano i dokaz da niko ne zna sta je u biljeznici van gala sto se tice transfera. posto garaj dolazi u valensiju znaci otamendi ide sad moramo cekat da vidimo gdje. ali dosta stvari ce biti jasno do kraja ove sedmice i sto se tice snajderlina i darmijana kao stopera i evntualno spica.. u ponedeljak se krece na turneju tako da ce sve uciniti da to privedu kraju do ponedeljka..

avatar
Emre Can
Tuesday, 07.07.2015
13:50

i to su te svetske zvezde o kojima si pricao? snajderlin i darmijan..

avatar
Wednesday, 08.07.2015
08:46
avatar
Wednesday, 08.07.2015
08:46

Riki Panjbert, Fabio Borini, onaj Gomez kojem ne znam ni ime....

avatar
Tuesday, 07.07.2015
16:35

Nama više i ne treba zvezda, tim nam je već prepun sa istima.

avatar
Red or Dead
Tuesday, 07.07.2015
15:32

Meni je Song za 5 miliona koliko Barsa navodno traži top :D

avatar
MANUTD
Tuesday, 07.07.2015
15:27

Di Marija, Falkao. Dovedeni u klub kada isti nije izborio ucesce u LS, zavrsio na 7. poziciji. Da li ti sumnjas i dalje u to da Junajted ne moze da dovede svetske zvezde? Javljas se a tvoj klub nije kupio svetsku zvezdu decenijama.

avatar
Van Cho
Tuesday, 07.07.2015
15:23

Toliko nade pred svaku sezonu i posle nekoliko meseci opet patnja i samo patnja...eh,bio nekad jedan Liverpul...istorija

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
14:50

smjesan si samo da konstatujem covjek igra standardnog beka u italiji pametnom dosta,a sto se tice snajderlina pa i ne trebaju nam sve zvjezde mora neko ove zvjezde iz napada stititi a ja sma napisao da je za te defanzivne zadatke najbolji snajderlin a sad posto si ti veliki poznavaoc fudbala koji je to zadnji vezni trenutno dostupan a da je top,vidala ne pusta juve,karvalja nije ni on top ali mu nedaju iz sportinga,tako da bi stvarno volio da nas ti prosvjetlis koji je to zadnji vezni koji je po tebi top.

avatar
Zoran GGMU CG
Tuesday, 07.07.2015
13:59

a kakve su zvijezde bogdan,ings,gomes,milner i ostala boranija

avatar
Penso Quindi Gioco
Tuesday, 07.07.2015
11:36

Igrač sa velikim plućima... Puno trči, dobra odbrana, zna i da zapreti i u napadu ponekad. Siguran sam da će u Junajtedu poboljšati ofanzivnu igru i biti svetski bek. Odlična akvizicija! Buonafortuna Matteo!

avatar
juventino
Tuesday, 07.07.2015
11:25

Odlican bek ali mislik da se nece snaci u engleskoj..nnOn je tehnicki odlican igrac api ne bas topiko sjajan u trci, sto se najvise cijeni u engleskoj..posebno na poziciji koju on igra.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
13:30

kako nije u trci pa drzi sam desnu stranu kako wing bek.

avatar
Jonas Gutierrez
Tuesday, 07.07.2015
11:15

Hm, videcemo...ali mislim da je Klan bio bolje resenje, al' ode....ili Kolman!

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
13:19

pogresno mislis jer pogledaj statistiku darmijana znaci kao bek napravio je 39 zicera pa toliko kreiranih sansi nema ni vezni u nekim klubovima a uzmi u obzir da je igrao u italijanskoj ligi gdje se odbrane igraju cvrsto i bunkeri jos dodaj da igra u prosjecnom klubom sto jest torino i dobijes podatak da je covjek ko vezni a ne bek a sam podatak d igra satandardno prvo postavu u italijanskoj repki,citam nema snage da trci hahahha pa njegova pozicija je wing bek znaci moze sam drzati desnu stranu tako da je smijesno to oko tracanja,i jos jedna stvar on je potkovaniji tehnicar od svih engleskih bekova opste je pozanto da englezi ne posjeduju tehnicki dotjerane bekove vec gurnu loptu i pretrce ako mogu.

avatar
Van Cho
Tuesday, 07.07.2015
15:28

Prijatelju,ovim Pulovim navijacima samo im reci da procitaju sta pise stampa na ostrovu gde je hteo taj famozni Klajn i ko go iskulirao i bice im sve jasno-:)),baj d vej,Liverpul je konkurencija Evertonu,Sotonu i Totenhemu a ne Junajtedu,to je drugi nivo za njih-:)

avatar
XL
Tuesday, 07.07.2015
14:02

A misliš da ga je on gledao? Kada su mediji pisali da Junajted želi Klajna isto je ovo pisao za Klajna, pa onda za Kolemana, pa sada za Darmijana, ako bi Junajted tražio Vešovića on bi istu priču za njega imao...

avatar
Emre Can
Tuesday, 07.07.2015
13:58

nemoj da budes smesan..da je klajn dosao u junajted a darmijan u liverpul rekao bi da je darmijan prosek a klajn igracina, smesna ti je prica.. i vasi navijaci kazu kazu da je klajn bio bolja opcija! italijani u engleskoj se nikad nisu snalazili zbog stila igre,odakle ti znas kako ce darmijan igrati PL, i Klajn i Koleman su se dokazali u najjacoj ligi dok je Italijanska drugi stil i nikad italiani nisu imali uspeha tu.. smiri malo dozivljaj, od snajderlina si napravio vijeriu, od darmiana si napravio novog kafua preko noci..u engleskoj se igra drugi fudbal, nema odbrane kao u italiji gde se igra zonski prakticno, darmijan ce biti izlozen situacijama 1 na 1 cega ima malo u italiji i slicno..svakako da su vam i Klajn i Kolmen bili mnogo bolje i dokazanije opcije, darmijan u PL je macka u vreci....

avatar
Jonas Gutierrez
Tuesday, 07.07.2015
13:33

Samo se plasim da li ce se uklopiti, nisam ga gledao toliko, zato sam misljenja da je Kolman bolji. Ali, nadam se da si u pravu!

avatar
SAF 1986
Tuesday, 07.07.2015
11:10

Nisam pratio ovog igraca previse,jel bolji od kolmana?

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Tuesday, 07.07.2015
12:21

Po meni su oba odlicni, stvar ukusa ali meni je Mateo bolji...

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
13:48

slazem se i ja sam ocekivo kolemana ili klajna onda najgora opcija van der vil ocekivo sam tako nesto jer darmijan nikad nije bio povezivana sa man.untd vec sa roma,napoli,real,bajern,inter pa i juventus tako da nigdje nije povezivan sa nama a jedno je sigurno u top 5 je bekova gledao sam ga u LE izludjivo je igrace atletika b.iako je bek oko njega se sve vrtilo ti prodori i centarsutevi,prema pozicijama moze igrati na 5 mjesta to nemoze ni jedan engleski desni bek ja sam prije za darmijana nego kolemana. vana gal nas je iznenadio na odlicnom pojacanju top beka.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.07.2015
13:32

MATTEO DARMIAN | Goals, Skills, Assists | Torino | 2014/2015 (HD) pogledaj i vdijet ces o kakvom je igracu rijec kakvi engelski bekovi,ima odlican centarsut i dribling posto nisi ga pratio ja jesam kad je torino igrao ligu evrope strasan igrac.

avatar
Joker96
Tuesday, 07.07.2015
11:08

Ne znam kako ce se snaci u inostranstvu s obzirom da se Italijani van svoje zemlje i ne snalaze bas najbolje, ali nema sumnje da se radi o odlicnom igracu. Zeleo sam da ga vidim u Interu, verujem da su navijači svakog italijanskog kluba zeleli Darmijana u svom timu ali eto.. Nek mu je sa srecom

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 07.07.2015
10:17

Posle Kolmana najbolja opcija na trzistu, samo se nadam da nije placen vise od 11-14 miliona, ipak dolazi iz Torina i ima 25 godina, bez obzira sto je strasan igrac i standardan prvi izbor reprezentaciji vec dve godine...

avatar
Igorr
Tuesday, 07.07.2015
14:36

Ti si navijač Junajteda sa kojim se može prozboriti pa da probam :D Pazi, ja očekujem ove sezone napad na titulu shodno veličini kluba i ulaganjima, kao i činjenici da je Van Galu druga sezona.Upravo zato je Darmian kupovina koja je automatski lošija od kupovine Kolmana ili Klajna koji bi se odma uklopili jer su igralu PL sa uspehom...nama trebaju igrači koji će odma da počnu da igraju.Kao što se na primer očekuje od Šnajderlina.Darmian sumnjam da će u prvo sezoni u PL uspeti da se istakne, a nama za titulu treba ganc ekipa.

avatar
XL
Wednesday, 08.07.2015
02:04

Interesantan si Ratko, kazes nikada Kutinjo nece biti TOP fudbaler, svaka cast, ZNAS BOLJE od jednog Ronaldinja, kapa dole majstore... Ti si cuo pre 2, 3 sezone za Darmijana a ove za Klajna, dok sam ja za Darmijana cuo na SP proslo leto a za Klajna pre dolaska u Sautemton, Liverpul ga je trazio kao igraca Kristal Palasa. Naveo si igrace citiram ''Baloteli, Alen, Lovren, Lalana, Lambert, Mankiljo, Flanagan, Borini '' od kojih Baloteli, Lambert i Borini napustaju klub, Mankiljo je vec napustio a ni Lovren ni Alen nece biti prvih 11, tesko i Lalana, morace da vrati formu iz Sautemtona, tesko da ga ceka prvih 11.