Junajted u fronclama, De Hea "bivši", igrači protiv trenera?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 24.01.2020.
09:11
Izvor: Sportske.net

Loše partije Španca, naterale Junajted da se zamisli, imaju spremnu zamenu. Svlačionica iritirana stavom kluba...

EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Povezane vesti

Mnogo je bilo priče oko sudbine Davida De Hee u Junajtedu, pre nekoliko godina je Španac bio nadomak povratka u rodni grad, Navas je čekao na aerodromu trampu, na kraju su Real i Junajted zakasnili pa je De Hea ostao na golu.

Imao je par fantastičnih sezona i novu transfer sagu, naime, nije želeo da produži ugovor, pominjan je PSŽ, na kraju je pristao, Madriđanin je najbolje plaćenih golman sveta. Ali, ne brani dobro, greške se ponavljaju, već dugo vremena niko ne može da ga prepozna, čini se da i on želi da ode.

Junajted ima rešenjem, Dina Hendersona koji je sa gola Šefilda stigao do reprezentacije i za razliku od Španca brani sjajno.

Navodno, makar tako pišu engleski mediji, u Junajtedu, zbog sve lošije finansijske situacije, pada prihoda i izvlačenja novca iz kluba razmišljaju da prodaju De Heu. Ponovo se PSŽ pominje kao opcija, u aprilu će klub razmišljati o tome šta da učini, ako bude imao ponudu za svog prvog čuvara mreže. Henderson ne želi da se vrati i da bude rezerva, a iako je De Hea potpisao novi ugovor do 2024. to ne znači ništa, osim veću cenu. PSŽ je jedan od kandidata, čini se i jedini, svi drugu imaju rešeno pitanje golmana, pominjan je Juventus, ali oni su se opredelili da Šćešnji produži ugovor i da ostane prvi golman.

Inače, u Junajtedu je situacija loša, nema i dalje ništa oko transfera Bruna Fernandeša, Sporting ne spušta cenu, a što se napadača tiče, čini se da bi jedino Kavani zadovoljio ambicije navijača, no Urugvajac je bliži Atletiku, uostalom, to je njegova ambicija.

Sa druge strane, klub je i pored poraza od Barnlija dao podršku Solskjeru da nastavi rad, dobio je vreme da napravi tim, "Đavoli" smatraju da je potrebno mnogo da Norvežanin očisti sve igrače koji mu nisu potrebni. Naime, u timu koji je izveo protiv Barnlija bilo je igrača koje je ukupno gledano dovelo pet poslednjih menadžera, uključujući i Ser Aleksa.

Ali, postoji i druga strana priče.

Igrači su iritirani, smatraju da Solskjer nije dorastao zadatku, da nema ideju kako da tim izaže iz krize, da su mu treninzi jednolični, a da nema mnogo taktičkih rešenja. Naravno, igrači se ne pitaju, "Tajms" piše da je dosta teških karaktera u timu i da bi jedino sa njima mogao da se obračuna Ser Aleks.

Ali, on je marginalizovana prošlost velikog kluba, čak i da smene Solskjera, u Junajtedu ne bi imali ideju šta dalje, jer Poketino insistira da Vudvord ne dovodi igrače, a Alegri je izgleda sve dalje, sada čini se da ne bi ni prihvatio da preuzme ekipu u ovakvoj situaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Friday, 24.01.2020
16:59

Ljudi Jel iko može da zamisli scenario da se SAF vrati i preuzme mesto trenera,to bi bio najveći povratak trenera u istoriji fudbala.Ja jedino tako vidim rješenje za probleme ManUTD-a.Ima autoritet sa upravnim odborom ima autoritet kod igrača i bio bi magnet za sve i jednog igrača na svetu plus čovjek je trenercina.

avatar
Vjeko Stojančić
Saturday, 25.01.2020
13:49

To jest naj bolja opcija , ali nije realno covjek u godinama a jos ima i zdravstvenih problema.

avatar
riquelme
Saturday, 25.01.2020
20:50

Mislim da nisi bas upravu kada kazes da ima autoritet u upravi. Realno tako i deluje. Kao da ga nema. Ocigledno je da ekipa iz Amerike nije u fazonu sampionskog Mancestera. Ali da je lepa ideja svakako jeste. Mada njega je prvi ispalio njegov covek Mojes. Umesto da je preuzeo kormilo i krenuo da unapredjuje igracki kadar on promenio 90 strucnog staba i poceo da pokazuje snimke Dzagelke Vidicu i Ferdinandu i da ocekuje od njih da unaprede neke stvari... Tako da pisah vec. Prodati Roha, Janga, Dzonsa, Lindelofa ili Bajia, Freda, Matica, Lingarda, Pogbu i Marsijala. Za njih mogu nakupiti 250-300 miliona sigurno. Dovesti
1.Alegri ili Poketinjo,
2. Kulibali,
3. Milenkovic,
4. Medison,
5. Isko,
6. Kutinjo,
7. Sanco.
Dodati 300 na onih zaradjenih 250-300, puci 550-600 miliona i zavrsiti pricu za leto.
Ako dodje Poketinjo on je dobar magnet za recimo i ponudu 150 plus Marsijal za Kejna. Ili odmah napraviti bombu Pogba, Rasford plus 150 miliona za Mbapea.
To je jedino resenje. Kakav Ole, Rajs, Mektomini, Grinvud, Dzejms tooze ali za liga kup.

avatar
Mak-Juventino
Friday, 24.01.2020
15:18

Henderson mesto de Hea , smekerski potez ...

avatar
Vjeko Stojančić
Friday, 24.01.2020
14:15

Najveca rupa u Junajtedu je De gea,kako mu nema Vidica i Ferdinanda da kupe visoke lopte (ne ide sa crte)tako je i on pao ,golman za neku drugu ligu u Engleskoj se mora izlaziti na visoke lopte ovako svaka lopta u peterac Junajteda je pola gola ,nista nije naucio sve ove godine a mladi Henderson je pravi primjer savremenog golmana,na kraju i Celzi je platio svog 80 mil.ali naj vjerovatnije ce ga se rijesiti.

avatar
riquelme
Friday, 24.01.2020
18:04

Ju, ju, ju... Dosta sam gluposti procitao za narednih pola godine. Hvala na pomoci.

avatar
riquelme
Saturday, 25.01.2020
20:53

Covek je u blagom padu. Vec 10 godina je u top 5 golmana. Svi imaju padove... I Bufon i ranije Ceh i Nojer i Handanovic dok je bio top i Oblak i Kurtoa trenutno i Alison u par navrata kao MMA gosa iz Sitija. Mozes da gledas utakmice do sutra ako je tebi De Hea rupa u Mancesteru, sta li si ti gledao sve ove godine od kada nema SAF-a!?

avatar
Vjeko Stojančić
Saturday, 25.01.2020
13:58

Cuces ti svasta ,ja sam navijac Junajteda gledam istu utakmicu po tri puta ,gledam sta radi svaki pojedinacno igra bez lopte je nekad kljucna , a sto se tice De gee on odbrani nemoguce ali odma primi dva fals gola ciji je glavni krivac,pitam navijace Junajteda dali su za to da golman brani ono sto je moguce ,od golmana niko ne trazi nemoguce ,samo onaj ko nije navijac Junajteda zeli da De gea ostane.

avatar
Opet Anonymous
Friday, 24.01.2020
13:55

Cuj to jedan od 3 najbogatija tima ne svijetu kao nema para, problem jer nije dovoljno ulozeno bas zato i opadaju prihodi. Ulagano je u dosta promasaja ovih godina, ne mogu ovda dvoja vodi klub, ne zna si koji je veci amater...

avatar
jv
Friday, 24.01.2020
13:28

U MU ne valja uprava! Kada ode Vudvord, i na njegovu poziciju dođe neko pismen, on će dovesti pravog trenera. Pravi trener (Poketino, Alegri, Blan...) će selektovati tim kakav mu treba u zavisnosti od formacije koju će igrati. To je fudbal, nikakva nauka. Sve do tada ovo je bacanje novca u bunar i uništavanje jednog od najvećih svetskih klubova.

avatar
riquelme
Friday, 24.01.2020
18:08

Gresis jedino u tome da bacaju novac. Samo daje lik koliko mu je neophodno da se zadrzi i da pokupi sav kajmak od samog brenda. Svakako ce dobiti bar 2 puta vise nego sto je dao na pocetku od nekog seika i to ne to. Ko ocekuje stari Mancester ili mora da se nada da ce ekipa iz Amerike malo smanjiti zaradu i pojacati ulaganje a pritom da ta pojacanja budu narucena od menadzera a ne od Vudvorda. Alegri ili Poketinjo poslednji voz. De Hea bomba golman, jedini worldclass igrac poslednjih 5-6 godina u MU.

avatar
mrancic
Friday, 24.01.2020
12:27

De Hei od Mundijala preti slom karijere kao Hartu.Veliki ugovor,slabe odbrane.I dosta sa nostalgijom.Gledati napred.

avatar
riquelme
Friday, 24.01.2020
18:10

Juve ceka i smeska se. Decko moze da bira, boli ga uvo. Muka mu vise da brani za Barnli koji se zove MU uz duzno postovanje prema Barnliju.

avatar
Nemanjici
Friday, 24.01.2020
12:18

Kada budu shvatili da je Vudvord karcinom Man Utd onda ce i krenuti napred. Ovako umiru polako.

avatar
Man united
Friday, 24.01.2020
12:03

Шченсни*

avatar
Amalainter
Friday, 24.01.2020
11:10

Pa ako ih Vudvord dovodi-neka ih i trenira

avatar
Offside
Friday, 24.01.2020
12:53

Bravo,upravo tako!

avatar
Red to the bone
Friday, 24.01.2020
10:20

Čovek im spašava da opstanu u ligi godinama aloooo !!!

avatar
riquelme
Friday, 24.01.2020
18:10

Mnogo vise od toga...