Junajted "prevario" Murinja poslednjeg dana, ali po kojoj ceni?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.02.2020.
10:05
Izvor: Sportske.net

Na kraju su bivšem treneru ukrali špica ispred nosa, ali da li je to rešenje?

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Na kraju posle svega, Odion Igalo. Igrač koji je ostavio trag u PL igrajući za Votford, ali daleko od toga da je bio prva opcija, čak i poslednjeg dana. Jer, Junajted je probao da dođe do Džoša Kinga povećavajući ponudu, ali je na kraju Bornmaut zacepio 50 miliona evra, pa su pregovori propali.

Igalo je jeftiniji, stiže na pozajmicu, a poslednjeg dana prelaznog roka želeo ga je Totenhem, Murinju očajnički treba napadač. Ipak, Nigerijac je završio na "Old Trafordu", a najbolja vest je da će Junajted plaćati samo trećinu njegovih primanja.

Naime, Nigerijac koji je imao odlične ponude iz Evrope je otišao u Kinu za ogroman novac, on zarađuje oko 16 miliona evra po sezoni. Uz trećinu plate, dakle nešto više od pet miliona, Junajted će platiti pozajmicu od oko četiri miliona, pa njegovo angažovanje iznosi oko 10 miliona. Nije malo za četiri meseca koliko će provesti u PL.

Šangaj Šenhua će ga imati nazad već u junu, oko dva meseca posle početka šampionata, Igalo je inače u Šangaju dao 10 golova u 17 mečeva, a pre toga je igrao za Čangčun Jatai koji gde je takođe imao odličan učinak.

Ali, to je Kina, svojevremeno ga je Vorford prodao za 25 miliona u Aziju, dao je 33 gola za Hornetse, on je inače stigao iz norveškog Lina u Udineze, bio po pozajmicama u Granadi dva puta koju su takođe držali vlasnici Udinezea i Votforda, porodica Poco...

U svakom slučaju, iskustva mu ne nedostaje, odigrao je jednu sjajnu sezonu u Čempionšipu pod Jokanovićem kad je Votford ušao u PL, pa onda još jednu u eliti, ali u poslednjoj je u 18 mečeva dao samo jedan gol pre odlaska u Kinu.

Sada ima priliku karijere, navijači su skeptični, on je ipak različiti tip igrača od Rašforda, sporiji, ali i snalažljiviji u kaznenom prostoru...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Adi237
Saturday, 01.02.2020
12:55

On je klasicni slic snazan i dobar skakac to nam je jako nedostajalo u protekloj polusezoni jer ni Rashford a ni Marsijal nisu dobri skakaci vec su brzi napadaci...Ne sjecam se dali smo koji gol dali iz korner taj skok nakon prekida nam je uzasan..sa druge strane Ighalo ce spusat lopte nakon ispucavanja golmana on to moze dok marsijal ne moze...bice puno vise centarsuteva u ubacaja u 16 m a imamo potencijal za to jako brza krila uz brunu ocekujem puno bolji junajted.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 01.02.2020
20:17

Pa imali ste Lukakua kako je to proslo?

avatar
Adi237
Sunday, 02.02.2020
08:06

Imali smo da, zasto je prodat to ne znam pametni wudvord valjda tako odlucio a solskjer sta god ovaj kaze potvrdzuje da je tako. Sinoc se vidjelo da marsijal nije spic nema snagu da se zagradi i zadrzi loptu prejaki su stoperi za njega a nije dobio nijedan vazdusni duel.. ako nastavi Solskjer ovako uskoro bi mogo odletiti sa klupe dobio je sto je htjeo sad nek se pokaze da zna napraviti igru..pogbe,mctomeneja i rashforda nema do aprila mora se snalaziti i bez njih sa ovim amaterima...vidi se da je bruno majstor ali ostali su bili grozni nisu ulijetali u prazan prostor da bi mogo im asistirati e za to je trener odgovoran da postavi formaciju i da ih nauci kretnji.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 01.02.2020
12:51

Realno jeste jer ozbiljni napadači su nedostupni u zimskom prelaznom roku. Doveden je na pozajmicu do verovatno leta. Doveden je Fernandes tako da bi sad Grinvud mogao više da igra kao istureni napadač i to dozirano, premlad je još. Iskreno, Igalo će da grize a fizikalija i disciplina mu ne manjka. Može biti iznenađenje ako se Fernandes pokaže kao pun pogodak. Na Pogbu se ne može računati, čovek neće da igra za Junajted i trebalo je još letos ga prodati.

avatar
RedDevilSRB
Saturday, 01.02.2020
11:55

Mislim da nije loše rešenje za prelazni period. Dok se Rašford oporavi i taman da Marsijal odmori neku utakmicu. Mislim da će sad Marsijal opet ići na krilo a Igalo u centar napada.

avatar
Vejn Runi
Saturday, 01.02.2020
11:37

Oko 2.5 miliona će dati na platu.

avatar
The Red Army
Saturday, 01.02.2020
18:22

Bas tako, i pise se izmedju 2 i 4 miliona pozajmica, nikako nije 10 miliona sve ukupno kao sto su napisali ovde... Prima 300k nedeljno, junajted ce placati 100k, to je mesecno 400k, puta 6 meseci dolazimo do cifre od 2.4 miliona za platu