Junajted - Oleu više ne veruju, šokantan podatak, preživeli osam godina bez kvaliteta za Junajted? Da li su im ovo zamene?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 17.04.2019.
09:07
Izvor: Sportske.net

Jedna stvar upada u oči i plaši navijače. Ovo izgleda kao da tri ili četiri igrača nisu dovoljna...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Naime, kada je 2011. Junajted eliminisan u grupi od Bazela i ostao bez Nemanje Vidića, čak četvorica igrača koji su sinoć bili u timu, igrali su u toj utakmici.

Branio je De Hea koji ima lošu sezonu, igrali su Džons, Jang i Smoling. I sinoć se, tvrde mediji, pokazalo da, izuzev španskog golmana oni nemaju kvalitet za Mančester Junajted i da su potrebne promene.

"Moramo da se pojačamo, ali za renoviranje tima su potrebne godine, to je proces"
, rekao je Solskjer nakon lakog poraza u Barseloni.

Razlika u klasi je bila očigledna, međutim mediji kažu da je efekat Solskjera ispario, da je tim počeo da gubi i pokazuje pravo lice, ono kod Murinja, čim je Norvežanin dobio stalan posao.

Jasno, imali su mnogo sreće u Parizu, ali videlo se da je ovo tim koji je preslab da ozbiljnije pripreti najboljim ekipama Evrope.

Sumnja u Norvežanina je razumljiva, mada, svedoci smo, ni veća imena nisu baš bila garancija. Pogba se vratio na stari nivo, kako kaže Rio Ferdinand, Solskjer mora da donese pažljivo odluku kada je u pitanju njegov transfer. Stiče se utisak da bi mnogima laknulo da Francuz ode, Real bi trebalo da plati 150 miliona.

Lista pojačanja je već data Vudvordu, Kulibali ili kao rezervna opcija Umtiti iz Barselone, zatim Deklan Rajs kao zamena za Matića, Daglas Košta iz Juventusa, i Van-Bisaka iz Palasa koji bi bio rešenje za bok u odbrani. Još jedna meta je Džadon Sančo, ali kao i za Kulibalija, biće potreban ogroman novac da privole Dortmund da ga prodaju. Računa se da bi za pomenuta dva igrača Junajted morao da plati čak 200 miliona, a ni to neće biti dovoljno da se formira tim.

Sada se okreću borbi za Ligu šampiona, ako ne budu u top 4, to će biti novi udarac i još jedan korak unazad za "Đavole"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hajduk United
Wednesday, 17.04.2019
21:23

Ovako iskreno,brat bratu...sto mi gledamo od odlaska Sir Alexa....postoje lipe kupovine od strane uniteda za koje su se mnogi klubovi zanimali,dosli su kod nas i pali ispod prosjeka...vrhunske plaće dajemo,imali smo mourinha ,čovik trofej,kako god se ruzno ponasa,van gal nam dode kao treći na svitu covik di god je bia nedto je osvoija...možda triba prihvatiti činjenicu da jednostavno vise nije nase vrime i tesko uskoro bude..neznam...mislim da lukaku igra u barci da bi zabia 25 golova ,da pogba igra u cityu bia bi nabolji u ligi...triba biti realan..ja nevidim iskreno nesto dobro uskoro...bojim se opet velikih kupovina i promasenih investicija...

avatar
Jean-Luc Picard
Saturday, 20.04.2019
09:28

Brt nemoj se uvredit, al kad god citam dalmatinca, moram 2x proci tekst i u glavi mi ode glas one lude farukove zene ajne iz lud zbunjen normalan xD

avatar
mml/mufc
Wednesday, 17.04.2019
16:02

Треба време,Сокскјер дошао на препад са екипом која је половна
Не може ништа да се уради више од овога, чак је и ово изненађење и добар резултат што се тиче ЛШ. Није ми јасно само ко је одговоран за то што Јанг још увек игра, већ дуже време је очајан, има само тај слободњак који више и не узима да шутира, Лингард исто, гурају га а дечко не зна фудбал, усере га некад да пређе 2 3 играча али то је пресмешно и преретко
Одбрана шупља, дефинитнивно потребан доказан штопер, доказан везњак, Верати нпр, МекТоминеј добар али млад и зелен, десно крило неопходно,десни бек исто..најмање 4,5 играча и да се реши ситуација са Погбом, или шут у дупе или капитенска трака и све око њега јер је стварно добар али за одржаавање захтевнији од двогодишњег детета. за 2 године у финалу ЛШ са правим менталитетом

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 17.04.2019
14:58

Uz kompletan remont tima i promenu strategije prilikom odradjivanja transfera, titula je moguca kroz 5 godina. Ali da se sa promenama pocne odmah od Juna 2019

avatar
MMK
Wednesday, 17.04.2019
14:25

Englezi k'o Englezi, dobar si dok pobedjujes, prvi poraz - odma' na lomacu

avatar
jv
Wednesday, 17.04.2019
13:39

Ne veruju u Solskjera?
Pa on nije doveo nijednog igrača, tim nije prošao njegove pripreme, i naravno da 4 igrača ne mogu od MU da naprave Barselonu. Dobiće 200 miliona, prodati Pogbu za 150, nagurati na polovnjacima još 100, za 450 milona dovesti 4-5 igrača, a ne 12. Rabio je besplatan, Kulibali, Eriksen i Sančo po 100, Vajgl i Brandt su jefini (50-80 zajedno) , Van Bisaka nazad i to je to.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 17.04.2019
14:51
avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 17.04.2019
12:56

Cinjenica je da sa Youngom, Smolingom, Dzonsom, Fredom, Lingardom nemamo sta da trazimo ozbiljnije, svaka ozbiljna ekipa bi nas otresla! A Ereru koji nas je za*ebo kad je bilo najpotrebnije i koji nam je falio nenormalno jer je morao umesto njega da igra polu fudbaler od 60m Fred moze slobodno da ide! Pokazao je Erera ko je i sta je! Mora da bude cistka kao sto je Pep u Sitiju uradio, kakav bre proces kakve bre godine? Jel to znaci da ce ovako biti i sledece sezone?????

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 17.04.2019
15:21

Cinjenica je da sa Smiglom nemate sta da trazite u borbi za trofeje. Cinjenica je da ces i sledece sezone cesto nestajati sa sajta kad god Junajted bude nakantan.

avatar
Solskjerove bebe
Wednesday, 17.04.2019
15:25

Darmiam,Mata,Erera,Jons,Roho,Lingard,Jang,Sancez nam nisu potrebni,to sve prodati.Pogba dobar igrac,ali ta glava...prodati.Znam da ovo lici kao prelazni rok na pes-u,ali istina je dan se svega ovoga moramo rijesiti i dovesti POJACANJA,a neke polovne igrace,samo provjereno.Smaling jest da je tele,ali valja za rotaciju kao i Matic.Tek vidis po ovome koliko imamo igraca koji su zivi prosjek.Slazem se s tobom,kakve godine???Odma kupiti 5 KVALITETNIH pojacanja i siguran sam da opet ne bih mogli parirati najjacim klubovima,eto koliko imamo prosjecnih igraca.

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 17.04.2019
12:36

Nista Rajs ne moze donjeti sto McTommnay vec nema ako se dovodi igrac na tu poziciju treba biti neko dovoljno kvalitetan. Veliki je problem jer nam treba jos jedan kvalitetan CMF ili AMF. Uz Pogbu koji je dosta kretaivan da nase napadace hrani loptama, kad vec nisu sposobni sami sebi stvarati sanse. Mene iskreno nije rozocarao vec iznenadio pozitivno jer u onakvom rasulu je napravio i vise nego dobar posao. Izbacio je PSG koji je jedna od favorita. Sinoc se pokazalo da nam fali jos igraca koji su prevaga. Da smo dobili bilo koga drugog osim Barse mozda bi i prosli ali nismo imali srece.

avatar
GoHard
Wednesday, 17.04.2019
16:13

Ovaj Junajted da izbaci Juventus, Ajax, Liverpul, Siti? Ni Porto ne bi prosli, jednom se desi da Psz od 90 suta ne postigne vise golova nego junajted iz 2, ne zanosi se.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 17.04.2019
16:15

Uporediti Pogbu koji u repki ima pored sebe Kantea, a u napadu Grizmana i Mbappea koje moze hraniti loptama i koji su sposobni da na svaku njegovu vanserijsku loptu daju gol, dok u Junajtedu ima nesposobnog Lingarda, Sanceza, precenjenog Rasforda... I onda njega krive... Samo da ga ne prodamo!

avatar
Petar Pan
Wednesday, 17.04.2019
12:14

United je trenutno prosecna ekipa , sa prosecnim igracima , i to je vec 5 godina unazad , a za to je najvise kriva nesposobna uprava. Nemaju nikakav sistem kad dovode igrace dovode sta god stignu samo zbog marketinga i zvucnih imena . Prosto je neverovatno da tim na takvom nivou nema sistem da se ne zna ko su 13, 14 igraca koji treba da iznesu veci deo sezone , svaka utakmica razlicita postava.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 17.04.2019
11:35

Junajted je jedna skupina preplacenih mediokriteta gde uz to pola njih nemaju nikakvu etiku skupo placenog professionalca. Murinjo je bio greska, zbog still Koji niti odgovara Junajtedu niti vise donosi trofej, Mo prosto nije evoluirao, procitan je. Solskjer? Videcemo ali mora dobra cistka da se napravi, nijedan igrac da bude iznad kluba. Cetvrto mesto u ovom trenutku tesko ali uz dobar skauting, propraceno jasnim planom, ne vidim zasto igraci tipa Bisaka, ne toliko zvucna imena nebi mogli bi da se dovedu, posebno sto se zna da Junajted daje Jake ugovore. Ne Mora Kulibali, neka dovedu Manolasa npr, probaju De Lihta I ako mislim da ce taj u Barsu, Daglasa Kostu koji dok je Ronaldo u Juventusu, bice rezerva . Povbu uz dobru ponudu prodati, sto da ne. Za te pare dovedu onog iz Sportinga I Nevesa I Bog da nas vidi. Nekog zadnjeg veznog da igra ne zavisi od Matketove forme moja je godine bas losa.

avatar
Nemanjici
Wednesday, 17.04.2019
10:36

Oterati cirkuzanta Pogbu i uraditi postepenu stabilizaciju kluba, u igrackom smislu. Dovesti nekoliko igraca koji su mentalno jaki. Ne moraju da budu najbolji na svetu ali mentalno moraju da budu jaki. Pogba to nije i nece nikada biti. Dobar igrac ali je pajac.

avatar
Mangus
Wednesday, 17.04.2019
10:21

Solksjaer je tu tek par meseci, sa ekipom koju je drugi pravio i žurbom da nadoknadi sve sto su prosuli pre njega.
Treba im umtiti/kulibali, pre umtiti jer bi ga i barsa prodala i bice jeftiniji, van bisaka i jos jedan dobar stoper.
Rajs manje vise, treba on tek da pokaze da sezona nije slučajna. Napadacki su ok ali fali kreativa u vexi mnogo

avatar
pepyslav
Wednesday, 17.04.2019
10:16

Uporno se govori da je najveci problem odbrana, cinjenica je da je neophodan desni bek, i verovatno jedan kvalitetan half, ali najveci problem je vezni red, koji nije dovoljno kvalitetan niti da drzi posed i igra ofanzivno, niti da se brani cvrsto...Pogbu ne interesuje odbrana, nekad i napad, i treba ga prodati svakako jer ne donosi previse, Fred je zadnji vezni koji gubi 2 lopte po mecu odakle slede 2 ogromne sanse ili gol, Matic je ipak prespor da pokriva lezernost doticnih, a nije igrac za ofanzivnu igru...jedini koji bi mogao se uklopiti je Herrera, ali on ide, i mislim da ce MacTominay biti starter od iduce sezone...takodje i Martial i Lukaku igraju alicno kao Pogba- kako im dodje, dok Rashford u poslednje vreme igra dosta lose....Lingarda je suvisno komentarisati, Championship igrac...

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 17.04.2019
09:24

Ne bih da ulazim u to da li je Solskjer pravi trener za njih, ali cinjenica je da je preuzeo tim u pola sezone, nije doveo niti jednog igraca a naslijedio je milion problema i ipak djeluju dosta bolje u PL. U Evropi nemaju kvalitet - to je bilo jasno, ali opet je pomak u odnosu na proslu godinu kad ih je deklasirala prosjecna Sevilja, koliko god ironicno zvucalo. Nazalost, godinama su pogresno radili, a jedini pravi put je postepeno formiranje ekipe, za sta je potrebno vrijeme. Nije da ga nemaju, ionako ga gube. Sto se tice Pogbe, sa njim jednostavno nema srece, kako god igrao uvijek ce vise kostati Junajted nego sto ce donositi, u igrackom smislu. Problem za Junajted je veoma jaka konkurencija, top 4 je uvijek imperativ, a postoji barem 6 klubova koji konkurisu za ta mjesta. Bez LS gubici se gomilaju i tako u krug.

avatar
Jagger86
Wednesday, 17.04.2019
11:54

Slazem se sa tobom i smatram da ce United da bude jos u vecem kanalu ako se ne rese na vreme nesposobnih placenika (Pogbe, Sancheza) i dosta drugih trulih jabuka. Ako se svede na to da za klub igraju igraci samo radi velike plate , zezanja i marketinga ,United nista nece osvojiti u narednih deset godina ,minimum.

avatar
Gvozden
Wednesday, 17.04.2019
17:17

Apsolutno tačno.

avatar
Gvozden
Wednesday, 17.04.2019
09:22

Man Utd je tim (ne klub) za LaLigu1/2/3. I to da se grčevito bori za prvo mesto u toj ligi.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 17.04.2019
11:28

Pa su opet sa losim timom u borbi za prva 3 u najjacoj ligi na svetu. Idi troluj drugde negde

avatar
Gvozden
Wednesday, 17.04.2019
17:16

U borbi za prva tri? Man Utd nije u borbi za prva tri mesta, već se bori za četvrto mesto. A kako igra, realno je peti ili šesti. Četvrti malo teže, a u prva tri mesta - samo sanjaj. Čuj, bori se za prva tri mesta?! Smešno.