Junajted konačno pravi nešto pametno, našli trenera za novu sezonu!?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.01.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net

Čini se da je ovo jedini logičan potez, evo i zbog čega...

Beta/AP Photo/ Jon Super
Beta/AP Photo/ Jon Super

Povezane vesti

Izgleda da se stvari u Junajtedu kreću u pravcu u kome žele navijači.

I pored osporavanja legendi poput Insa da bi svako podigao ekipu posle "bunara" u kome su bili nakon odlaska Murinja, čini se da se Solskjeru neopravdano uzimaju zasluge.

On je na pozajmici iz Moldea, ali izgleda da će konačno "Đavoli" povući pravi potez posle mnogo lutanja.

Kako se saznaje, legendarnom napadaču će biti ponuđena klupa na kraju sezone, čak i ako ne izbori plasman u Ligu šampiona.

Naime, u ovom trenutku klubu je potrebna stabilnost, a nema trenera koji zadovoljava kriterijume, osim eventualno Poketina, koji će teško napustiti Totenhem.

Prema izvorima iz kluba, Solskjer poznaje ambijent, vratio je dosta zaboravljenih stvari, ima vrlo dobar odnos sa mlađim igračima oko kojih će gigant okupiti ekipu.

Tu se pre svega misli na Pogbu, Rašforda, Lingarda i Marsijala, ali i na fantastičnog De Heu koji je promenio mišljenje i želi da ostane. On blagonaklono gleda na Solskjera kao rešenje.

U Junajtedu veruju da su ovo nova vremena da je nemoguće pobediti u nekim trkama za kupovinu najskupljih igrača na svetu i da taj put, pokazuje se, nije ispravan.

Navodno je Solskjer impresionirao igrače i Vudvorda i tokom boravka na mini kampu u Dubaiju, osmeh koji ne skida sa lica kombinovan je sa jasnim kopiranjem Fergijevih metoda, recimo, tražio je da se pred mečeve vrati praksa da se igrači pojavljuju u odelima sa klupskim grbom. Takođe, mini pripreme u Emiratima pokazale su mnogo veću posvećenost igrača što se tumači Solksjerovim pristupom.

Posle meča na Vembliju i pobede, Vudvord je sišao u svlačionicu i čestitao Norvežaninu, koji je izgleda sada prvi kandidat za stalan posao.

Kakvi su njegovi zahtevi? On je i ranije u privatnim razgovorima sa Nevilom navodno tvrdio da Murinjo ima sjajan napad, samo ga ne koristi pristupom koji nije u krvi Junajteda. To je rekao posle utakmice protiv Juventusa kada su "Đavoli" poraženi od Italijana.

Solskjer smatra da bekove mora da natera u presing, da budu mnogo dublje na protivničkoj polovini.

"Mi imamo Junajtedov stil igre koji ne koristimo", navodno je tada rekao svom nekadašnjem kapitenu Nevilu.

Problem ostaju štoperi, to što je De Hea bio igrač meča i što je odbranio bukvalno sve pokazuje da odbrana mora da se pojača, ali Solskjer ne želi da gomila igrače, osim ako se ne ukaže šansa da dođe neko poput Kulibalija ili Škrinjara, što je u januaru nemoguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Wednesday, 16.01.2019
16:29

Tako je. Kupuj i osvajaj. Napred samo.

avatar
Jagger86
Wednesday, 16.01.2019
09:23

Glavni i jedini problem odbrana. O tome pričam 2 godine. Otarasiti se viškova i dovesti ako je moguće nekog od ovih štopera o kojima se priča. Ako to ne uspe , ne treba siliti sa nekim transferima čisto radi reda i opet nagomilavati bezveze . Mora se naći neko rešenje na toj poziciji pa makar i u akademiji.

avatar
Roči Salamanka
Wednesday, 16.01.2019
01:05

Svaka promena donese rez,pa i sam solsk nije svestan ovoga sto je ucinio.
Mozda se dokopaju LS ali Junajtedu treba trener sa znanjem,Zizu eventualno Alegri a to solsk nema,ima autoritet,taj junajtedov duh ali za Pl je potrebno veliko iskustvo sto on nema.

avatar
Hajduk United
Tuesday, 15.01.2019
21:11

Da DeGea sad ipak želi ostati...hahahahaaa,pa tko je reka da ikud želi i poći...

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 15.01.2019
19:00

Dva štopera i desni bek.. Ili da taj Dalo konačno počne da igra.. I Aleksis da se razigra,biće dosta.. Erera mora biti starter, grize za trojicu..

avatar
StefMU
Tuesday, 15.01.2019
17:33

Prerano je pricati o tome, ne znam kako bilo koji navijac moze verovati u upravu i da bude toliko pozitivan posle 5 godina razocarenja. Znam da ja ne mogu, tako da korak po korak, treba doci do kraja sezone pa sumirati utiske. :)

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 15.01.2019
17:10

Do leta ko ziv - ko mrtav. Svakako ne treba srljati I nadati se nekom zimskom pojacanju jer su mete nedostupne bar u zimskom prelaznom roku tako da ce see gurati sa ovim sastavom I pokusati sto vise dobiti igraca. Za sad Pogba, Rasford, Lindelof pa i Erera dozivljavaju preporod, Matic lici na starog. Ako Solskjer rehabilituje Sanceza i Bailly - a, svaka mu cast. I da, da vidimo I'ma li sta od Freda ili je totalno zalutao. Doveden je zbog pasa, Erera to nije, Fela se apsolutno neuklapa te se valja njega rastosiljati. Ko god na leto zauzme klupu,prvo mora debelu cistku obaviti, u odbrani koliko hoces ( Dzons, Smoling, Roho, Darmijan, Valensija ako ovako bude kilav, o Jangu razmisliti, zna da bude upotrebljiv kao prinudno resenje s Tim da igra na obe strane ).

avatar
JC\'90
Tuesday, 15.01.2019
16:59

Ja bi ga ostavi. Vidi se da odgovara igracima njegov pristup, Pogba Rasford i Marsijal su preporodjeni i konacno pokazuju ono sto se od njih od pocetka i ocekivalo. Naravno bice tu i uspona i padova.

avatar
deki trbic
Tuesday, 15.01.2019
16:36

Prodati Lingarda

avatar
Bookmaker81
Wednesday, 16.01.2019
00:02

Ok. Aj samo obrazlozi zbog cega i ja cu te podrzati.

avatar
deki trbic
Thursday, 17.01.2019
06:07

Pa decko nije za fudbal, trci kao muva bez glave, nema pas, nema dribling, slab u duelu, da nabrajam dalje?

avatar
Marko HM
Tuesday, 15.01.2019
16:34

Ja mislim da je to jedino ispravno rešenje.

avatar
Adnan
Tuesday, 15.01.2019
16:16

Jos je prerano,moramo vidjeti sta ce se desiti do kraja sezone u LS i Ligi,ali i kupu.

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 15.01.2019
16:44

Da, ali za sada se vidi ogroman napredak u igri a bome i u rezultatima, dajemo i dosta golova dok se Murinjo muacio sa svakim