Junajted kao Ljajićeva sudbina!?

  • Autor: Miloš Marković

  • 29. maj 2013.

  • 15:23

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sjajni fudbaler Fiorentine, koji je eksplodirao ove sezone, pred sobom ima nekoliko inostranih ponuda, među kojima bi mogla da se izdvoji jedna – ponuda (novog trenera) Mančester Junajteda!

Adem Ljajić je u životnoj formi, igre koje je pružao u toku nedavno završene sezone u italijanskom prvenstvu pokazuju da je sazreo i da se od njega u budućnosti mogu očekivati sve bolje partije.

Svakako da su to dobre vesti za fudbalera koji je, nakon incidenta sa bivšim trenerom Rosijem dospeo u žižu interesovanja iz pogrešnih razloga.

Ipak, Vinćenco Montela se uzda u sjajnog fudbalera, koji je svojim odličnim partijama privukao ogromnu pažnju inostranih klubova.

Kako su inače preneli italijanski mediji i kako je bilo objavljeno i na zvaničnoj stranici Fiorentine, interesovanje vlada iz Turske odakle Fenerbahče navodno sprema ponudu vrednu 10 miliona evra.

Takođe, finalista Lige šampiona Borusija Dortmund je bacio oko na načeg fudbalera, spreman je da izdvoji 9 miliona, koliko se pominjalo da i Juve želi da izdvoji. Ljajić je igrač koji je po ukusu Kontea, trener 'Stare Dame' u narednoj sezoni želi da promeni formaciju i svoj tim prebaci na 4-2-3-1, u kojoj bi se Ljajić odlično uklopio po krilu.

Kako se od ranije zna, Konte će se za poziciju na desnom krilu do kraja očigledno dvoumiti i boriti za potpis Adema Ljajića ili Nanija iz Mančester Junajteda.

Kao poslednji klub u nizu, klub koji je već u tri protekla prelazna roka pokušavao da dovede Adema je engleski Everton.

Dejvid Mojes je žarko želeo da dovede Adema Ljajića, finansijska situacija kluba iz Liverpula je dobro poznata, ipak Mojes bi, po svemu sudeći, mogao da dobije i drugu priliku.

Sa klupe finansijski moćnijeg kluba iz Mančestera, dojučerašnji trener Evertona će, po svemu sudeći, dobiti priliku da konačno realizuje transfer Adema Ljajića na 'Old Traford'.

Dobro je poznato da je Adem u januaru 2009. godine, zajedno sa Zoranom Tošićem postao fudbaler Mančester Junajteda, ali da nikada nije dobio priliku da zaigra u dresu 'Crvenih Đavola'.

Ljajić je u Partizanu ostao kao pozajmljeni igrač do januara 2010. godine, usled kombinacije tadašnjih visokih dugovanja engleskog kluba i Ljajićevih poteškoća sa dobijanjem radne dozvole, transfer je propao, a Ljajić je otišao u Fiorentinu.

Odlazak Nanija u Juventus bi mogao da otvori prostor za dovođenje Ljajića i novu šansu u Junajtedu, pod palicom Dejvida Mojesa, koji je veliki zaljubljenik u kvalitete našeg fudbalera.

Na kraju, i pored ogromnog interesovanja koje vlada za našeg igrača, mora se napomenuti i činjenica da Vinćenco Montela ima veliko poverenje u fudbalera koga se i definitivno neće odreći ukoliko, a sve je izvesnije, Stevan Jovetić ovog leta ode iz kluba.

U tom slučaju, Fener, Borusija, i Junajted će morati da pričekaju...


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari