Junajted bira - Čovek koji je napravio "pola" Liverpula ili čovek koji je ubedio Mbapea!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.02.2020.
11:11
Izvor: Sportske.net

Izgleda da su u klubu rešili da naprave promene.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester junajted se muči od kako je Ser Aleks Ferguson odlučio da ode u penziju.

Treneri su se nakon legendarnog Škota smenjilvali kao na traci, a rezultati su uporno izostajali.

Murinjo je imao najviše uspeha, a njegov naslednik Solskjer ima silnih problema ove sezone da napravi kontinuitet dobrih rezultata, posebno protiv "na papiru" slabijih timova.

Bilo kako bilo, čini se da "Đavolima" zaista i nedostaje kvalitet na terenu, posebno na određenim pozicijama i zbog toga svi upiru prstom u generalnog direktora Eda Vudvorda, koji se između ostalog bavi i angažovanjem igrača.

Već neko vreme se šuška da bi klub mogao da angažuje sportskog direktora, ali isključivo kao pomoć Vudvordu, a sada su dva imena u igri.

Pisali smo i ranije da u klubu razmišljaju u Anteru Enrikeu, bivšem sportskom direktoru Porta i Pari sen Žermena, koji je navodno najzaslužniji za prelazak Kilijana Mbapea na "Park prinčeva". Portugalac je navodno ubedio njegovu porodicu da odbije madridski Real i preseli se u Pariz.

Pripisuju mu se i neka sjajna poslovanja Porta, kao prodaje Andersona Mančester junajtedu, Falkaa madridskom Atletiku, kao i prodaje Pepea i Danila madridskom Realu.

Čini se da bi Portugalac mogao da bude dobar izbor, 26 godina je proveo u Portu i ostvario je brojne kontakte širom Evrope, ali nije on i jedino rešenje.

Baner

Kako piše "Independent", na radaru kluba je i Ralf Rangnik.

Nemački stručnjak je stvorio Red Bul Lajpcig, od 2012. godine se starao i o drugom Red Bulovom klubu, Salcburgu, da bi se tri godine kasnije u potpunosti usmerio na tim iz nemačke Bundeslige.

Zaslužan je i za razvoj četvorice prvotimaca Liverpula, Sadija Manea, Nabija Keite, Roberta Firmina i Žoela Matipa, a "izmislio" je i Tima Vernera, koji bi od leta mogao da zaigra na "Enfildu".

Šuškalo se da ga hoće i Milan, ali je Maldini izjavio kako Rangnik ne odgovara klubu i da do saradnje neće doći.

Videćemo kako će se ova priča završiti, ali jedno je jasno, Junajted će narednog leta imati i sportskog direktora, pa navijači mogu da odahnu, neće se samo Vudvord pitati za transfere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Velja Sejn
Wednesday, 19.02.2020
19:18

Cinjenica je da Vudvord ne moze biti jedina osoba koja ce odlucivati o transverima...Od odlaska Fergia i Zila...80 posto igraca koji su dolazili su bili promasaji, tek sa dolaskom Ole-a moze se reci da su transveri za sad, na dobrom putu da opravdaju ulozen novac!!!

avatar
Johny_Quid
Wednesday, 19.02.2020
14:40
avatar
Grobbelaar
Wednesday, 19.02.2020
12:52

Idealno bi bilo da dodju obojica!?Nemac na mesto sportskog direktora, a Portugalac da zameni kompromitivanog Vudvorda na mestu generalnog direktora, pošto se već dokazao kao ubedljivi pregovarač.

avatar
Vejn Runi
Wednesday, 19.02.2020
12:38

Ali ipak kao pomoćnik,opet će Vudvord za sve da se pita,njegova je poslednja.Glejzer OUT Vudvord OUT!

avatar
_Goran_
Wednesday, 19.02.2020
12:22

Rangnik nikakve veze nema za razvoj Firmina, nikad ga nije trenirao.

avatar
2012/2013-2019/2020
Wednesday, 19.02.2020
12:37

Mozda jeste neko kratko vreme radio sa njim na treninzima, ali, nije ga trenirao u nekim zvanicnim mecevima. Firmino je dosao u Hofenhajm nesto malo pre nego sto je Rangnik dobio otkaz i bili su izvestan period zajedno u klubu:-D

avatar
Opet Anonymous
Thursday, 20.02.2020
18:33

Bez te tvoje informacije nebi mogao da zivi...