Jokan počeo da sklapa kockice za Premijer ligu!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 28.05.2018.
12:05
Izvor: Sportske.net

Fulam se plasirao u najviši rang takmičenja, a srpski stručnjak je sa svojim stručnim štabom već krenuo sa razradom plana za narednu sezonu.

fulhamfc.com
fulhamfc.com

Povezane vesti

Slaviša Jokanović je ispisao istoriju engleskog fudbala, postao je prvi trener koji je rođen van Britanije i Irske, koji je dva tima (Votford i Fulam) uveo u Premijer ligu.

Nakon što je 2015. godine uveo "Stršljenove" u elitu, nije uspeo da postigne dogovor sa upravom kluba o produžetku saradnje, pa je svoju sreću potražio u Tel Avivu, gde je već na startu oduševio, kako je uveo Makabi u grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, nije se dugo zadržao u Izraelu, vratio se u Čempionšip i preuzeo londonski Fulam, a nepune tri godine kasnije i njih je uveo u najviši rang takmičenja.

Nema sumnje da će ovoga puta ostati u klubu sa kojim je izborio promociju u elitni rang, bilo je priče da bi mogao da se preseli u redove nekih drugih Premijerligaša, ali su gotovo sve ekipe iz PL već rešile pitanje trenera i niko ga neće ukrasti ekipi sa "Krejven Kotidža".

Sada je na Jokanoviću da sastavi što bolju ekipu i Fulam zadrži u elitnom rangu, a već su se pojavile i prve spekulacije o mogućim pojačanjima Fulama.

Naime, kako prenosi francuski "Lekip", ekipa iz engleske prestonice zainteresovana je da u svoje redove dovede vezistu francuskog Oksera Lamina Fombu.

Fomba ima 20 godina i nastupa na poziciji veznog igrača, od 2011. je u Okseru, pet godina je najpre bio u omladinskom pogonu, da bi 2016. godine prešao u prvi tim.

Ove sezone je u Ligi 2 upisao šest nastupa, a pritom je ubeležio i dve asistencije. Nosio je i dres U18 reprezentacije Francuske, upisao je šest nastupa uz jedan postignut pogodak.

Ovaj fudbaler je i ranije bio na radaru klubova iz Premijer lige, a 2016. godine je bio i nadomak prelaska u redove Totenhem Sparsa.

Sada bi mogao da dobije priliku da se okuša u Premijer ligi, ali nema sumnje i da je želja Fulama da sa Fombom oformi jezgro mladih igrača, koji bi u budućnosti mogli da odigraju važnu ulogu u klubu.

Jasno je da će Fulam morati da angažuje i nekoliko kvalitetnih pojačanja, velika želja uprave je da zadrži i Aleksandra Mitrovića, koji je zimus stigao iz Njukasla na pozajmicu.

Aleksandar Mitrovic

Srpski napadač je bio ključan faktor u podvigu Fulama, kako je postigao čak 12 golova od debija, vrlo brzo je postao i miljenik navijača na "Krejven Kotidžu".

Za njegove usluge će morati da izdvoje najmanje 20 miliona evra, ali ulaskom i najviši rang klub je definitivno stekao finansijsku stabilnost, te pomenuta svota novca i nije tako visoka, posebno ako se radi o igraču koji bi mogao da ima veliki doprinos naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Novakovic10
Monday, 28.05.2018
23:35

Na njihovom mestu ja bih drao ove klubove koji su sad ispali iz PL, oni imaju igrače sa puno iskustva igranja u PL tako da bi bili odlična pojačanja, npr. Evans iz West Broma, Shaqiri(ali mislim da je malo skup), Allen, i ima ih još puno, većina njih ima mnogo manju cenu jer su ispali iz lige

avatar
M_85
Monday, 28.05.2018
14:29

Samo da uspeju Sessegnona da zadrze...

avatar
Agent Provocateur
Monday, 28.05.2018
13:08

Samo da pregrme prvih 10ak kola da se tu pokupe fini bodovi da mogu u cruise mode da docekaju kada se zaredjaju tekme protiv top 6. Neosporno je da im trebaju pojacanja sa iskustvom igranja u PL ali vec godinama konkurisu za promociju i mislim da su dovoljno ozbiljan klub da ih i dovedu.

avatar
NikkiCFC
Monday, 28.05.2018
20:07

Ti vec znas raspored?

avatar
Agent Provocateur
Monday, 28.05.2018
22:27

Da, za novog ligasa najteze je na pocetku. To je raspored :)

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 28.05.2018
13:00

Ovaj Mitrovic kako u koji klub dodje on ljubi dres i grb. Od Partizana, preko Anderlehta, Njukasla i sad Fulama, svuda isto. Malo je bljuc...

avatar
Колатерална Штета
Monday, 28.05.2018
14:10

a koji to igrač ne radi?

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 28.05.2018
20:18

Nem' pojma, nekako mi je uvlakivacki... Iako mu ocigledno ide odlicno s obzirom da ga obozavaju navijaci gde god da ode :)

avatar
Колатерална Штета
Monday, 28.05.2018
14:11

posebno ako postane miljenik navijaca...

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 28.05.2018
12:12

Mogu da probaju sa nekim igracima iz klubova koji su ispali,moze nesto da se probere : )

avatar
Lazalaza
Monday, 28.05.2018
16:53

pa ti igraci su ispali sa razlogom

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 28.05.2018
19:27

Vecina njih. Fabianski je recimo odlican golman,Moson sasvim solidan stoper ali je Englez sto je tamo jako bitno. Andre Ajev bi mogao nekome da legne lepo. Dzo Alen,Martins Indi i Saciri iz Stouka,Hegazi,Filips,Krihovijak i Staridz iz WBA... Ima po nekoliko igraca iz sva tri tima. Oni su se pokazali bolje od saigraca (Staridz nije ni mogao zbog povrede) i zasluzuju da igraju PL pa makar da budu deo rotacije.