Januarske muke po "El Klasiku" - Jedan Srbin je rešenje za Real, drugi za Barsu?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.11.2018.
10:35
Izvor: Sportske.net

Odavno Real i Barselona nisu gubili ovoliko bodova i željno čekali zimski prelazni rok. Traljavo odrađeno leto uzima danak, da li su naši igrači rešenje?

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Dva najveća španska kluba će kupovati u januaru, i jedni i drugi imaju dosta problema u ligi ove godine, uostalom tabela govori, Barselona jeste prva, ali je izgubila veliki broj bodova, ima samo poen prednosti u odnosu na Sevilju, Atletiko i Alaveš, četiri u ispred očajnog Reala.

Šta im je potrebno?

Ciljaju napadača, prate Edina Džeku, veruju da bi mogli da ubede Romu, da uz novac pošalju i nekoga poput Rafinje u Rim, a na listi eventualnih napadača su još i naš Luka Jović, prvi strelac Bundeslige, kao i Pjontek iz Đenove.

Barsa mora da dovede zamenu za Suareza, učiniće to već ove zime, a nisu sigurni hoće li Umtiti biti onaj stari posle povrede, pominje se i De Liht, kao štoper, ali je on bliži Juventusu.

Što se Reala tiče, i oni traže štopera i napadača. Mario Hermoso iz Espanjola je dete kluba, ali sada je aktuelna varijanta oko Blekija Milenkovića. Naime, on bi se idealno uklopio, tim pre što može da igra i beka, i ovde bi Perez morao brzo da reaguje, Srbina žele Junajted i gradski rival Atletiko, kao i Juventus, ako ne dovede Holanđanina De Lihta.

Kada je napad u pitanju, situacija je ozbiljnija, Benzema je vratio kod Solarija samopouzdanje, ali mu treba i alternativa. Pominje se iskusni Falkao koji sanja da igra za Real, ali "Los Blankosi" ciljaju Maurita Ikardija, na zimu, on je ipak nemoguća misija, kao i Dibala iz Juventusa.

Dva najveća španska kluba imaju novac, ali čini se i ne baš jasne ideje, tim pre što Siti recimo želi De Jonga, što Rajola Lihta hoće da odvede u Juve, što su u igri još i Bajern za Dibalu, nije lako ni kupiti igrače, mnogo klubova sada baca rukavicu, novca ima i Junajted, a Čelsi mora da isprazni kasu jer će po svemu sudeći biti kažnjen od leta zabranom transfera.

Da li će se odlučivati za mlađe igrače poput Jovića i Milenkovića, videćemo, tek u januaru nas čeka mnogo uzbudljiviji prelazni rok nego proteklih sezona jer mnogo velikih klubova ne igraju prema očekivanjima, a bilo je dosta promašaja u kupovini tokom leta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Monday, 19.11.2018
13:22
avatar
tomi selbi
Monday, 19.11.2018
12:35

Da matorog Suareza zamene, jednako matorim Dzekom, koji nesporno igra odlicno, ali valjda ce pre uzeti nekog mladjeg.

avatar
NikkiCFC
Monday, 19.11.2018
12:19

Barselona ce da se proseta do titule.

avatar
ProudKnight
Tuesday, 20.11.2018
16:36

Isto kao i Čelzi.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 19.11.2018
11:57

Real je poslovao traljavo u letnjem prelaznom roku...za barsu to ne bih rekao jer su opet potrosili ogroman novac

avatar
Mangus
Monday, 19.11.2018
11:46

Najgluplja stvar koju bi sada bleki i jovic mogli da urade je da prihvate pozive barse ili reala. To su klubovi koji memaju strpljenja zaalde.igrace i bili bi na klupi vise nego na terenu. A ova sezoba je pokazatelj koliko igracu teren znaci, pogledajte jovica.