Iz Monaka na "San Siro", za Milan bi ovo bio jedan od najvećih "transfera" u istoriji!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.03.2018.
09:35
Izvor: Sportske.net

Klub je sve bliži padu u ruke investicionog fonda. "Konjica" stiže iz kneževine?

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Vreme odmiče, sporazuma o reprogramu nema, u ovom trenutku Milan je sve bliže padu u ruke investicionog fonda "Eliot".

Oni su u kandžama Amerikanaca koji su pozajmili novac Liju, u oktobru, ako ne dođe do reprograma, Milan i kineski vlasnik treba da vrate pozajmicu od 303 miliona evra.

S obzirom da je jedna od Lijevih firmi bankrotirala, da su pominjani rudnici fosfora koje je navodno posedovao izgleda fantomski, čini se da "Rosonere" ne čeka svetla budućnost.

Može li neko da isplati Lija, otkupi dug i spasi Milan?

Pominjani su jedan od članova kraljevske porodice iz Dubaija, Saed Al Falasi, kao i manjinski vlasnik Arsenala, Ališer Usmanov.

Ali, Arapi se ne oglašavaju, što se Putinovog tajkuna tiče, on sada ima problem sa imovinom u Engleskoj koja bi mogla da bude zaplenjena.

Usmanov ima veze sa Eliot fondom, ali on se nije zvanično oglasio, pa su za sada sve glasine.

Ipak, ono što je tema jutra u Italiji je izgleda ozbiljna namera Dmitrija Ribolovljeva da se iz Monaka preseli u Milan. Ruski bogataš, čija se vrednost procenjuje na oko 9 milijardi evra bi mogao da kupi "Rosonere", on navodno ovo vidi kao sjajnu priliku jer će klub biti mnogo jeftiniji, a svakako je mnogo veći brend od Monaka. Naime, Ribolovljev bi iskoristio svoja velika sredstva da otkupi dug od Eliota i na taj način praktično postane gazda Milana. On bi u sledećoj fazi isplatio Lija.

Ovo bi svakako bilo najbolje rešenje, Rus je Monako doveo do velikih stvari, pokazao kako se radi metodično i na duže staze, a osim što je kupovao igrače uspeo je da unapredi školu i na kraju zaradi novac. Uz to, iza njega stoji Mendeš, pa je jasno da bi Milan lakše dovodio igrače i generalno bio mnogo primamljivija destinacija.

Li inače do večeras treba da uplati tranšu od 10 miliona evra Milanu, ako to ne učini, pretpostavlja se da će to uraditi fond Eliot, kako bi ga stavio u još težu poziciju. Onda bi već u aprilu, ako Kinez ne bude imao 35 miliona evra, praktično izgubio vlasništvo nad klubom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mino Rajola
Friday, 23.03.2018
15:49

Razilaze se crni oblaci nad Milanom.

avatar
Roj Kin 16
Friday, 23.03.2018
11:12

Dobar bi im bio Ribolovljev, samo da se opet ne oženi pa da mu žena uzme 5 milijardi :)))))