Iz Bajerna potvrdili - Tijago Alkantara u novom klubu od naredne sezone!

Autor: Milovan Longinov
petak 03.07.2020.
22:13
Izvor: Sportske.net

Španac napušta Minhen posle sedam godina!

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Kao što je i najavljeno, sada je i potvrđeno od strane prvog čoveka Bajern Minhena. Karl-Hajnc Rumenige je za Bild potvrdio da Tijago Alkantara napušta Bajern ovog leta.

Španac je u poslednjem trenutku odlučio da odbije ponudu Bajerna i da ga ne potpiše uz obrazloženje da su mu potrebni novi izazovi.

"Tijago je sjajan tip, kako na terenu, tako i van njega. Pregovarali smo, ispunili smo sve njegove zahteve, ali deluje da želi novi izazov u karijeri. Mi ne želimo da izgubimo igrača naredne godine bez obeštećenja i to je je sasvim jasno", rekao je Rumenige.

Inače, tokom dana se proširila informacija da su u igri samo dva kluba - Liverpul ili Barselona. Ipak, Katalonci ostaju samo njegova želja, jer bi se u Barselonu vratio zbog porodice, ali ni u jednom trenutku, on nije bio opcija za upravu, koja se okrenula kombinaciji sa Juventusom i trampu za Miralema Pjanića.

Druga opcija i mnogo bombastičnija je - Liverpul. Jirgen Klop želi novog plejmejkera, utisak je da im je baš ovakav igrač potreban, jer Tijago ume baš sve. Tehnički i taktički je idealan za Klopov ofanzivni fudbal.

Navodno, Bajern je spreman da ga pusti za samo 40 miliona evra, što je, ako i nas pitate, poklon u ovom trenutku.

Tijago je rođen 1991. godine, u najboljim igračim godinama je i bio bi top pojačanje za svaki veći klub u ovom trenutku.

Na žalost navijača Barselone i na sreću Redsa, utisak je da će ovakav poklon pre umeti da iskoristi uprava Liverpula.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Saturday, 04.07.2020
00:14

Sve sve , ali Barcelona , sta reci , sto pre neka ide presednik , dok nisu propali ...

avatar
Normal one
Friday, 03.07.2020
22:55

40 miliona za igraca od 29 godina koji ima jos samo 1 godinu ugovora i nije poklon, vec realna (mozda cak i malo povisena) cena. U svakom slucaju nadam se da dolazi u Liverpul !