Istorijska prilika, najbogatiji čovek na svetu "odjavio" Real!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.05.2020.
11:55
Izvor: Sportske.net

Ako neće da prodaju, ne možeš im ništa. Jer, vlasnik je najbogatiji čovek na planeti...

AP Photo/Daniel Cole
AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Problem za Real, ali i ostale klubove Evrope koji žele senzacionalnog Eduarda Kamavingu. Momak ima 17 godina, na meti je ne samo "Los Blankosa" već i još nekoliko engleskih i italijanskih klubova, spremni su da ulože 50-tak miliona evra u momka koji je rođen u Angoli, ali su mu roditelji iz Konga.

Kamavinga je prošao čuvenu Renovu školu fudbala, debitovao u prošlom prvenstvu, u ovom je odigrao 25 mečeva, radi se o neverovatno talentovanom momku.

Debitovao je već za mladu reprezentaciju, a prvi meč u ligi za Ren je odigrao sa 16 godina i 4 meseca.

Jasno, ovako dobrog i mladog igrača žele svi, ali je problem, njegov klub, Ren.

Naime, iako su oni prodali mnogo dobrih igrača, poput Čeha, Osmana Dembelea, Gurkufa, Žeroma Leroja, Silvestrea, Viltora, Ismaile Sara, Muse Sova, da pomenemo samo neke, radi se o klubu koji može da odbije svaku ponudu.

Razlog je jednostavan, njihov vlasnik je najbogatiji čovek na svetu. Porodica Pino, odnosno patron Fransoa, nema potrebe da prodaje igrače, njegovo bogatstvo je oko 90 milijardi evra, predsednik Holvek kaže da nikada pre Ren nije bio u ovoj situaciji.

Baner live stream


Naime, posle završetka prvenstva Francuske, oni su na poziciji koja znači kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Nikada nismo igrali u eliti, sada je šansa, zbog čega da prodajemo najbolje, imamo preliminarnu rundu i šansu da se plasiramo", rekao je Nikolas Holvek. Ren je u prekidu prvenstva bio treći, mogu i da je pojačaju i naprave istorijski uspeh.

Ren je inače prošle godine osvojio kup Francuske što je najveći uspeh, a osvojili su i 2008 Intertoto kup. I ove i prošle sezone su igrali u grupnoj fazi LE, prošle stigli do osmine finala.

Sada je prilika i za korak dalje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Saturday, 02.05.2020
16:37

Pametno sa njegove strane!Decko je jakoo mlad i moze sigurno jos da napreduje a potrebe za prodajom nema jer njihov klub svakako novca ima a klauzula ne postoji.Sa druge strane,cena ce mu skociti jos vise ako ponovi i naredne godine igre iz ove pa ovo jos vise ima smisla.Voleo bih da Kamavinga dodje kod nas ali realno,jos je rano.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Saturday, 02.05.2020
16:12

To je i najbolje za malog

avatar
The_Matrix
Saturday, 02.05.2020
12:13

Koliko tih "najbogatiji covek na svetu" ima?

avatar
DVA HRAMA
Saturday, 02.05.2020
21:13

Lupeta lik kao i uvek. Arno je najbogatiji Evropljanin, samim tim i Francuz, ovaj je treci u njihovoj zemlji, a od prvog mesta na svetu je veoma daleko.

avatar
DVA HRAMA
Saturday, 02.05.2020
12:01

As of October 2019, Pinault had a net worth of $33.4 billion, making him the 27th richest person in the world, and the 3rd richest in France.