Istorija nas tome uči, Junajted ne ume protiv Reala!

  • Autor: Miloš Marković

  • 17. avgust 2015.

  • 09:33

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne, nisu u pitanju susreti na travnatoj površini, u pitanju je druga vrsta borbe.

Istorija nas tome uči, Junajted ne ume protiv Reala!
Čitava priča u vezi sa Davidom de Heom neslavno će se završiti po engleski klub.

Istorija nas tome uči.

Dok avgust odbrojava drugu polovinu poslednjeg meseca letnjeg prelaznog roka, sapunici pod nazivom David De Hea se nazire kraj. Kakav god da bude kada se pijaca zatvori, Španac će biti novi fudbaler Real Madrida, pitanje je samo vremena kada će obući kraljevski dres.

Pokušao je Junajted da uslovi svog golmana potpisivanjem novog ugovora, ali istorija nas uči, to ne bi pomoglo.

Zašto?

Vratimo se u ne tako davnu prošlost. Konkretno, 13. april 2007. godine. Po čemu je bitan ovaj datum?

Po tome što je tada Kristijano Ronaldo potpisao novi, petogodišnji ugovor sa Mančester Junajtedom koji je isticao 2012. godine.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo crosses himself after scoring 1-0 during the Champions League second leg semifinal soccer match between Real Madrid and Juventus

Godinu dana kasnije, Junajted je 09. juna Junajted se javno pobunio protiv Real Madrida optuživši ga da pregovara i 'uzbunjuje' njihovog igrača, ali FIFA nije reagovala na pritužbe odbacivši ih kao neosnovane.

11. juna 2009. godine, Junajted je prihvatio ponudu Real Madrida, u trenutku do Ronaldo nije bio ni na polovini svog ugovora.

Jasno je, kada su u pitanju Mančester Junajted i Real Madrid, kraljevski klub bez izuzetka dobije ono što želi, ne birajući način na koji će do toga i doći.

Ako se vratimo još jedan korak nazad u novijoj fudbalskoj istoriji, dobićemo još jedan jasan primer.

Pogađate, u pitanju je Dejvid Bekam.

Britain Wimbledon Tennis

Istina, njegova priča je znatno drugačija, ali i ona jasno pokazuje da Real Madrid na kraju uvek istera svoje. Nakon što ga je Ser Aleks udario kopačkom, jasno je postalo da je odlazak globalne zvezde Dejvida Bekama samo pitanje vremena.

U leto 2003. godine Junajted objavljuje da je postigao dogovor u vezi sa prodajom Dejvida Bekama u Barselonu. Filmski preokret, šamar novoizabranom Laporti, Beks završava u Realu za 35 miliona i postaje poslednji u nizu Perezovih 'Galaktikosa'.

Dva jasna primera pokazuju da De Hea nema razloga da brine.

Može da se smeška sa tribina, bez obzira što ne igra. Dobio je ponudu iz Madrida, čistih 12 miliona za potpis narednog juna kada mu istekne ugovor, to što neće igrati pod Van Galom očito nikog ne brine.

Engleska javnost privržena Junajtedu orkivljuje upravo Van Gala, ali i Eda Vudvorda što su dozvolili da De Hein ugovor ode niz vodu, ali primer Kristijana Ronalda nas uči da Junajted u borbi sa Realom jednostavno nema nikakvih izgleda
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari