Inzagi - Ovako više ne može!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 04. avgust 2014.

 • 10:53

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Filipo Inzagi će se po povratku sa američke turneje u petak sastati sa Galijanijem, Milan mora da se pojača. Postoji spisak imena, ali su Robinjo i Baloteli blokirali prelazni rok. Šta će klub učiniti do kraja avgusta kada su u pitanju novi igrači?

Ostali italijanski klubovi kupuju, Milan ne. "Gazeta" piše o dva lica Milana, aludirajući na grad, odnosno različit utisak koji su ostavili "Rosoneri" i "Neroazuri" preko bare.

Inter može da bude zadovoljan, vide se konture novog tima, dok je Milan izgubio sva tri meča i ako se po jutru dan poznaje nemaju baš puno razloga za optimizam kada je nova sezona u pitanju.

Ostala je još utakmica protiv Čivasa do povratka u Italiju, a u petak će se Inzagi već sastati sa Galijanijem kako bi diskutovao o prelaznom roku. Navijači su obeshrabreni, procena je da će Milan prodati manje od 20 000 pretplatnih karata ove sezone, najmanje u novijoj istoriji.

Ipak, i dalje postoji nada u pojačanja, juče je Galijani koji ne na letovanju u Forte Marmiju razgovarao sa predsednikom Torina Kairom, tema naravno Ćerći za koga "Bikovi" traže 18 miliona evra.

Milan se nadao da će prodati Balotelija, ali od toga izgleda nema ništa. Čeka se da Robinjo eventualno završi u Emiratima, ali ni on za sada ne žuri, dok vreme teče. Jasno je da Milan nema novac, da mora da se oslobodi nekih igrača kako bi stvori sredstva u budžetu za nove igrače. Ni to neće biti neke zvezde, ali moraju da pojačaju konkurenciju.

Inzagi traži golmana, Galijani je probao da uzme na pozajmicu Rejnu koji je branio za Napoli prošle sezone, ali je Španac bliži Bajernu. Razgovarao je i sa Preciozijem gazdom Đenove oko talentovanog Matije Perina, ali je čuvar mreže Đenovljana preskup.

U napadu se sada pojavljuje ideja pozajmice Pandeva, koji nije u prvom planu u Napoliju, a postoji i dogovor sa Žoelom Kempbelom, ali ne i sa Arsenalom. Venger ne želi da pozajmi Kostarikanca Milanu, pa će ta transfer saga biti nastavljena tokom avgusta.

Kao što i sami vidite, u pitanju su pozajmice i pokušaji Galijanija da uz pomoć "štapa i kanapa" oformi tim. Uz golmana i napadača, potreban je i jedan ofanzivni vezni igrač, želja je Ljajić, ali Roma bi radije da našeg internacionalca proda u Nemačku odakle novac stiže odmah i nema kusura u igračima.

I dalje postoji nada da će Baloteli otići za dvadesetak miliona, u tom slučaju bi sigurno stigao Ćerći, no vreme odmiče, a Inzagi je sve nestrpljiviji. Njegov plan je bio da uigra tim, da agresivnim startom izbegne propuste iz prošlih sezona kada je Milan tokom jeseni rasipao bodove.

Imaće vremena, igra se jedno kolo, poslednjeg dana avgusta, pa sledi pauza do polovine septembra, ali svejedno, bez novca, sa prinudnim izborima Milan teško izgleda kao tim koji može i da pomisli na borbu za povratak u Ligu šampiona.

Iz ove pozicije, priče o "skudetu" su utopija...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari