Inter - Liga šampiona ili slom!

Autor: Boris Jovanović
petak 09.01.2015.
12:56
Izvor: Sportske.net

Inter je već veliki pobednik prelaznog roka, Manćini čeka još dva pojačanja. Ali, ako ne stignu do trećeg mesta, navijače čeka neprijatno iznenađenje!

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Inter je u finansijskim nevoljama. To nije tajna, izgubili su 100 miliona u prethodnim sezonama, tri godine neigranja u Ligi šampiona su razorile klupske finansije, iako su se na kraju oslobodili svih jakih ugovora posle osvajanja triplete i najuspešnije sezone u klupskoj istoriji.

Moratijev legat je na kraju obezvređen nesnalaženjem i lošom transfer politikom nakon 2010. pa je jasno zbog čega godine dominacije nisu naplaćene na pravi način.

Erik Tohir je sa 230 miliona evra refinansirao dugove, ali nema napretka jer nema rezultata. On nije uložio mali novac, podsetimo prošle zime je stigao Ernaneš, sada je kupljen Šaćiri, a doveden je i Podolski, letos je stigao Vidić koji ima jak ugovor. Međutim, nema rezultata, a ako Inter ne osvoji treće mesto i ne izbori kroz kvalifikacije Ligu šampiona stvari će biti veoma ozbiljne.

Pre svega, pod finansijskom su istragom Niona, mogli bi da dođu pod udar Platinijevog "fer pleja".

Jasno je da se nadaju da bi ove zime mogli da se oslobode Vidićevog ugovora, priča se o prodaji Kuzmanovića i još par igrača iz drugog plana. Problem je što Mvila i Medel koji su stigli letos nisu baš u planovima Manćinija koji želi Lukaša Leivu, i nije odustao od Nastasića.

Tu je problem, dovodite nove, ne možete da se oslobodite igrača koje je doveo prethodni trener. Klub će probati i da prekine pozajmicu Osvalda kome treba da isplati još milion plate do juna. Jasno je i da neće otkupiti njegov ugovor od Sautemptona.

Dakle, bez novca od Evrope, odnosno Lige šampiona, Inter će morati na leto da prodaje najbolje i to je već sada jasno.

Ikardi i Kovačić su igrači sa najvećom cenom zbog godina, ali i budućnost kluba. Njihov odlazak bi dodatno oslabio tim, ali klub nema drugog rešenja kako bi ispeglao finansijske knjige.

U tom nekom krugu se vrti i Manćini koji ima dogovor da ostane samo ako osvoji treće mesto, u suprotnom pokušaće da se vrati u Premijer ligu.

U ovom trenutku Inter je na osam bodova od trećeg mesta, neće biti lako, ali nije ni polovina šampionata i sigurno je da će učiniti sve da stigne Lacio i Napoli, ali i Milan, koji takođe cilja treću poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Sergio (La Decima)
Friday, 09.01.2015
14:00

Ne razumijem sta ce mu Lucas, pa lik je godinama bio u Liverpulu i uklopio se u prosjek tamo jer je prosjecan nogometas. Ima puno boljih igraca koje mogu dovesti. Volio bi da se Inter pojaca da bude jos jedan konkurent za titulu iako mislim da ove sezone samo sudije mogu 'ukrasti' Vučici Skudeto.