Inter - Cilj ostvaren, sledi napad na evropski vrh, ovo je plan za narednu sezonu!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.05.2018.
21:08
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Inter je u dramatičnoj završnici italijanskog šampionata ostvario zacrtani cilj, sada se okreću narednoj sezoni, za koju uprava ima velike ambicije.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

"Neroazuri" su se do samog kraja borili za mesto koje će ih vratiti u Ligu šampiona, bili su jako blizu toga da ostanu bez zacrtanog cilja, ali im je Lacio svojim greškama davao nadu.

Sve je stalo na kraju u jednu utakmicu, gostovanje na "Olimpiku" u poslednjem kolu Serije A.

Pred meč je situacija na tabeli bila takva, da je Lacio bio četvrti sa tri boda više od Intera, pa je klubu iz Milana igrala samo pobeda.

Uspeli su da je ostvare i sezonu su završili na četvrtom mestu zbog boljeg skora u međusobnim susretima sa "Nebeskoplavima", pa je kako kaže prvi čovek kluba Erik Tohir, prvi cilj kluba ostvaren.

"Cilj je bio vratiti se u Ligu šampiona u roku od pet godina i to smo postigli ove godine. Sada želimo da se domognemo polufinala", izjavio je Tohir.

Dakle, "Neroazuri" visoko podižu lestvicu naredne godine, kako od želje da budu među četiri najbolje ekipe u Italiji, sada ciljaju mesto među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Lučano Spaleti će dobiti poverenje uprave, a klub je uprkos problemima sa FFP rešen da mu ispuni želje na transfer pijaci.

Da bi to uradili moraće da prodaju, prvi na listi za odstrel je Žoao Mario, koji je drugi deo nedavno okončane sezone proveo na pozajmici u Vest Hemu. U Interu se nadaju da bi "Čekićari" mogli da ga zadrže, a da pritom na njihov račun uplate pozamašnu svotu novca.

Veliki prihod mogli bi da ostvare i prodajom Milana Škrinijara, koji je na radaru brojnih evropskih klubova, uključujući i Barselonu, ali teško da će pristati da se odreknu igrača koji je odigrao svaki minut u Seriji A ove sezone.

Često je u medijima spominjan i odlazak Marcela Brozovića, pa je moguć rastanak i sa hrvatskim reprezentativcem, a nesumnjivo bi "Neroazuri" najveći profit mogli da očekuju od odlaska Maurita Ikardija, kako je Argentinac često dovođen u vezu sa prelaskom u madridski Real.

On trenutno ima otpusnu klauzulu od 120 miliona evra, što bi Real mogao bez većih problema da plati, ali izgleda da uprava želi da zadrži čoveka koji je ove sezone postigao 29 golova u Seriji A, navodno mu je spreman i novi ugovor, prema kom bi zarađivao osam miliona evra na godišnjem nivou, a otpusna klauzula bi mu bila povećana sa 120 na 180 miliona evra.

Brozovic Zoao Mario Perisic


Što se tiče dolazaka, u mnogome će zavisti od odlazaka i količine novca koju Inter bude zaradio na njima. Neka nova imena su već poznata, u pitanju su Stefan De Fraj, koji kao slobodan igrač dolazi iz Lacija, a njegovim putem mogao bi da krene i fudbaler Juventsa Kvadvo Asamoa, kojem takođe ističe ugovor i prema brojnim italijanskim medijima je već viđen na "Meaci".

Pominje se da bi uprava mogla da izdvoji 15 miliona evra za Josipa Iličića iz Atalante, a sve je jasnije da će prva kupovina biti Lautaro Martinez iz argentinskog Rasing Kluba, koji će biti plaćen 20 miliona evra.

Talentovani napadač je prvo projektovan kao zamena za Ikardija, ali kako su "Neroazuri" izrazili želju da produže ugovor sa bivšim napadačem Sampdorije, Martinez će se sa kapitenom boriti za minute.

Traže se i dodatna pojačanja u defanzivi, posebno po desnom boku, želja uprave je da Žoao Kanselo ostane u klubu i nakon ove sezone, ali će za tako nešto morati da uplate 35 miliona evra na račun Valensije do kraja maja. Ukoliko to ne uspeju da izvedu, a malo je verovatno da hoće, okrenuće se ka Rimu i Alesandru Florenciju iz Rome, kojem ugovor sa "Vučicom" ističe 2019. godine, pa bi mogao da napusti klub po razumnoj ceni. Treća varijanta je takođe u Rimu, a to je bivši igrač Torina, Brazilac Bruno Peres.

Joao Cancelo Zoao Kanselo

Tohir je tokom sezone često naglašavao i da će klub dovesti jedno ili dva mega pojačanja, ukoliko se izbori Liga šampiona, pa kako je to učinjeno, treba očekivati makar jedno veliko i dokazano ime na "Meaci" od naredne sezone.

To bi mogli da budu Arturo Vidal iz minhenskog Bajerna, za kog su odavno itekako zainteresovani, ali i Anhel Di Marija ili Havijer Pastore iz Pari sen Žermena, kako su za obojicu svojevremeno pokazivali interesovanje.

Arturo Vidal

Pokušaće da zadrže i Rafinju iz Barselone, koji je drugi deo sezone proveo na pozajmici u klubu- Ostaje da se dogovore sa Kataloncima oko obeštećenja, pokušaće da izboksuju popust, kako je jasno da za Brazilca nema mesta na "Kamp Nou".

Videćemo na koga će izbor pasti, nema sumnje da nas čeka uzbudljiv prelazni rok na "Đuzepe Meaci", ali kako god da bude, jedno je jasno, Inter je rešen da se u stilu vrati na veliku scenu, nakon nekoliko sezona krize i "odmora" od Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Wednesday, 23.05.2018
13:44

Roma stigla do polufinala , misle ako kupe sve iz Rome mogu i oni 😂

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 22.05.2018
21:46

De Fraj moze da zauzme mjesto Škinjara a njegovom prodajom da zarade novac a Lautaro Martinez zauzme mjesto Ikardija a sa dolaskom Di Marije ili Pastorea i Vidala ojacali bi se fino

avatar
Oldboy
Tuesday, 22.05.2018
12:33

Ovaj lik je sticajem okolnosti još uvek u Interu i nema pojma šta se događa, a realnost mu je nepoznata. Znači ako prođemo grupu i izborimo LŠ sledeće godine svi zadovoljni, kakvo polufinale, daj bože da grešim, ali nismo još na tom nivou

avatar
amigo999
Tuesday, 22.05.2018
15:26

Videcemo kako cemo se pojacati...Kostur ekipe je dobar....Handanovic, DeFraj, Skrinjar,Rafinja, Ikardi..svetska klasa....Kada dodje mali Martinez, plus Vidal, Verdi i mozda Pastore...Nikoga se ne bojimo...Cilj Suninga je vracanje u apsolutni vrh Evrope....

avatar
Oldboy
Tuesday, 22.05.2018
23:27

cilj jeste, ali ne moze preko noci, mislim da ce nam trebati bar 2 dobre sezone

avatar
No rules
Tuesday, 22.05.2018
10:25

De Fraj, Asamoa i Martinez za svega 20 miliona su vec odlicne kupovine. Pored njih mozda Barela ili Bernard. Sto se dolazaka tice to su samo nagadjanja. Kladim se da ce doci neki igraci koje sada niko ne piminje. Od Kondogbije, J.Maria, Edera, Broza, Santona i jos par njih moze da se uzme lijepa svota novca. Igramo LŠ to je najbitnije. Forza Inter!

avatar
eenneess
Tuesday, 22.05.2018
07:55

Sa ovim pojacanjima do polufinala???

avatar
amigo999
Tuesday, 22.05.2018
06:52

4-4-2...................Handanovic----Dambrosio,DeFraj,Skrinjar,Florenci-----Vidal, Pastore,Rafinja, Najgolan-----Ikardi,L. Martinez

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 22.05.2018
18:49

hhhaha florenci,naingolan i pastore...veliki je to novac za inter...pa i za rafinju treba da platite 35 miliona

avatar
MalaSkoljkica
Wednesday, 23.05.2018
13:40

I za Kansela ako hoce da ga zadrze, a mislim da bi bila velika greska da to ne urade.

avatar
sasa lesa
Tuesday, 22.05.2018
01:11

Prodao bih Ikardija bez razmišljanja za 120 mil. Inter nikad ružniji fudbal nije igrao od kad je Ikardi došao. Beskonačni centaršutevi cela filozofija. Čak je i Murinjo lepši fudbal igrao.nKansela ne bih kupio ni za duplo manje pare, dečko je u odbrani očajan, a fizički je slab za Seriju A. Mnogo dribla, mnogo gubi lopte. nNe znam gde je mozak Ausiliu i Zanetiju kad jure neke istrošene fudbalere zarad reklame, a imaju npr. Berardija iz Sasuola koji bi bio 100 puta isplativiji od Pastorea ili Vidala. nBekove nove, krila nova, vezni defanzivi, mnogo igrača treba. Ne može Inter da se nada rezultatima bar još tri godine.nUstvari, ne verujem ovim kineskim vlasnicima ništa, siguran sam da će prodati opet Inter za dve, tri sezone.

avatar
Romanista
Tuesday, 22.05.2018
00:43

Lepo je imati ambicije ali polufinale lige sampiona a 7 godina nisu igrali to takmicenje.Pritom ce biti u cetvrtom sesiru,malo realnosti nije na odmetu.Daj boze da Spaleti dovede ovaj dvojac iz Rome bio bih mu neizmerno zahvalan

avatar
amigo999
Tuesday, 22.05.2018
15:28

Florenci i Najgolan su dobrodosli....Jos Pastore i Vidal, vec su stigli Martinez, DeFraj i Asamoa....Moze do polufinala...

avatar
Romanista
Tuesday, 22.05.2018
19:30

Radju mozete samo da sanjate...Bruna,Florenzia,Juana,Gonalona,Defrela birajte...:D Daj se uozbilji nije sve samo u ulaganju i kako ekipa izgleda na papiru.Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko dosao do polufinala.Najbolji primer za to su city i psz.Tako da ono,korak po korak bez potcenjvanja sad,ali vama bi bio uspeh i da odete u osminu finala s obzirom da cete biti u cetvrtom sesiru,sto znaci da cete biti gotovo sigurno u najacoj grupi gde su vam moguci protivnici city,united,totenham,real,barca,bayern,liverpool,valencia,atletico itd itd

avatar
rivarinho
Tuesday, 22.05.2018
00:40

Dva boda u grupi, plafon!

avatar
amigo999
Tuesday, 22.05.2018
15:29

Inter se vraca gde mu je i mesrto, Suning vraca stvari na svoje mesto..Stiven Zang izjavio da ne postoji teorija da se proda Ikardi ili neki kljucni igrac, radi se na pojacanju ekipe....

avatar
FC Barcelona Srbija
Monday, 21.05.2018
22:25

Tesko da ce inter bilo sta uraditi sledece sezone mora jos dosta proci da bi se malo vratili a i kad prodaju pola tima sta ce im ostati? Tesko bas da ce dovesti odmah sve kvalitetne igrace preko noci

avatar
INTERnacionalist
Monday, 21.05.2018
22:08

..Inter ima okosnicu Handa,Skrinjar,Canselo,Miranda,Broz,Perisic,Rafinja i Ikardi! Treba dovesti nekog da izgura ocajnog Kandrevu i forsirati Karamoa koji jeste mlad al je top potencijal! Uz otkup Cansela i Rafinje i zavrsene Martineza,De Fraja i Asamoe Interu treba jos krilo i top zadnji vezni!

avatar
amigo999
Tuesday, 22.05.2018
15:31

Dolaze Verdi, Florenci ako se ne kupi Kanselo, Najgolan ili Vidal...plus mozda Psrtore. Suning vraca Inter na vrh Evropskog fudbala....

avatar
rivarinho
Tuesday, 22.05.2018
20:26

Inter je ove sezone bio nadigran od velike vecine timova u Italiji, ostao je u top 4 samo zbog svezine jer je imao tek 40-ak utakmica u godini dok su ostali rivali imali po 60. Malo ima i do individualnog kvaliteta protiv slabijih protivnika. Poslednji interov izlet u Evropi je bio 4. mesto u ligi Evrope sa 0 osvojenih bodova pre par godina sa velikanima evropskog fudbala Hapoel bir Sevom, Sautemptonom i skenderbegom! Zamisli kad budu dosli Rusi, Poljaci, Cesi, Grci, Turci...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 22.05.2018
20:15

sta sad ocajni Kandreva a lijepo si napisao citiram Perisic i Kandreva najbolja krila lige

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 21.05.2018
21:51

Svet je lep kada sanjamo

avatar
The_Matrix
Monday, 21.05.2018
21:35

Hahahah, pa vi rasprodaste sve igrace Intera 😂😂😂. Jednostavno trcite pred rudu. Ausilio je lepo objasnio da ce se ici korak po korak. Sada je konacno moguce malo vise novca uloziti i dovesti jos 3-4 dobra pojacanja. De Fraj je dosao, Asamoh takodje, stize Lautaro i sa jos 3-4 pomenuta pojacanja bice to mnogo mnogo bolje. Prodavace se igraci koji nisu imali doprinos ili oni koji su podbacili. Santon, Nagatomo, Kandreva, Eder, Joao Mario, Kondogbia, Bijabijani....Eventualno ode i Perisic i to je sve. Za pojacanja ce se tek pricati

avatar
Antonio Candreva87
Tuesday, 22.05.2018
01:04

Spaleti da pusti Edera,mora da se šališ?!

avatar
yboyka525
Monday, 21.05.2018
21:19

Pastore I Vidal idealni! Bas ono sto treba,naravno de Fraj I Asamoa za dz,sigurno pojacanja sezone u Italiji. Vidal malo teza meta,ali nije nerealna,Pastore sasvim realna,ali ako dodju uz jos jedno desno krilo ozbiljno,Inter ce biti veoma respektabilna ekipa,racunam da ce Rafinja sigurno biti otkupljen,za Kansela se nadam ali sumnjam. Ipak ce lakse naci kvalitetnog desnog beka.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 21.05.2018
21:14

Hahahah polufinale...ako grupu prodju bice im dobro...treba prvo da otkupe kansela i rafinju

avatar
Dača
Monday, 21.05.2018
22:08

Koliko ja znam prvo idu u kvalifikacije pa ako stignu do grupe onda mogu da prave planove za dalji tok takmičenja.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 23.05.2018
22:53

Nema kvalifikacija. Cetvrtoplasirani klubovi iz PL,Serije A,LaLige i Bundeslige idu direktno u LS. To je novo pravilo...

avatar
Ton4i
Tuesday, 22.05.2018
02:09

Sa druge strane,sanse jesu mizerne ali ipak mogli bi iz prvog sesira dobiti Loko Moskvu,iz treceg recimo Benfiku i eto njih u nokaut-fazu,ne navijam za njih,ali rekao bih da su sanse nesto vece da ce pre dobiti neku lagaiju grupu a ne neku grupu smrti,koja bi bila neke naredne sezone :D