Iguain čeka utorak, tri "lude" klauzule, Čelsi NE SME da bude treći!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.01.2019.
10:00
Izvor: Sportske.net

Argentinac sada mora da sačeka da Milan i Đenova finaliziraju dogovor, a klub iz Londona će morati da se pazi nekih stvari. Ovo je dogovor sa Juventusom.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Sve je odloženo do utorka, mada je Sari zvao Iguaina i potvrdio da će sve biti u redu. Naime, čeka se da Milan privede kraju posao oko Pjonteka sa kojim je sve dogovoreno. Sada Đenova i "Rosoneri" pokušavaju da nađu model kojim će biti isplaćeno 35 miliona evra plus bonusi za Poljaka.

A šta je sa dogovorom Juventusa i Čelsija, mnogo je informacija u medijima, ono što je sigurno je da on ide na pozajmicu od šest meseci, koja će biti plaćena 9 miliona evra, a otkup je na 36 miliona. Ako Čelsi ne otkupi Argentinca, onda će se pozajmica automatski produžiti.

Ali, postoji i obavezan otkup koji zavisi od određenih klauzula.

Recimo, ako Čelsi završi kao treći, a Iguain postigne makar jedan gol, onda je otkup obavezujući, u kasu Juventusa sliće se pomenuti novac.

Ili, ako Argentinac da 15 golova u PL do kraja sezone što je malo verovatno.

Treća opcija je da Čelsi osvoji LE i da Iguain da pet golova u takmičarskim mečevima.

To su prilično nategnute klauzule, osim ove prve, ali čini se da ako Čelsi ne bude zadovoljan "Pipitom" i ne želi da plati toliki novac, neće ni posebno juriti treće mesto, donosi isto što i četvrto, plasman u LŠ.

Kako rekosmo, sve će morati da sačeka do utorka, Đenova mora da nađe i zajednički jezik sa Alenom Halilovićem koji je takođe deo sporazuma za Pjonteka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex#10
Saturday, 19.01.2019
18:57

Da zanemarimo ove cudne klauzule.
Pipita ide na pozajmicu od sest meseci, koja ce biti placena 9 mil evra, a otkup je na 36 mil. Ako Celsi ne otkupi Argentinca, onda ce se pozajmica automatski produziti na jos god dana. Ta naredna god se placa 18mil ili koliko? I sta bude posle toga? Posle jos te jedne god tj posle ovih 18 meseci? Tada je otkup obavezan sta god da bude? Jer mi deluje bizarno da on tako, toliko i u ovim godinama bude na pozajmici 18 meseci i onda Celzi kaze necemo ga otkupiti i kraj, vrate ga u 33-34god Juveu pa Juve tada moze da se slika sa njim.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 19.01.2019
17:52

Ovo je dobro ustvari za oba kluba,iako sam mislio da su iz Juventusa zeznuli Celsi nije bas tako :D svakako bi ga trebali otkupiti

avatar
DEL PIEROO
Saturday, 19.01.2019
15:41

Kakvi doktori rade za Juve

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 19.01.2019
15:14

Pa bilo sta da od ovog se desi i ja bi ga otkupio 😂

avatar
conecorleone
Saturday, 19.01.2019
14:16

Treci ce biti Totenhem a Celsi peti iza Junajteda.

avatar
Dragojevic Andrija
Saturday, 19.01.2019
13:12

pametne klauzule. (obezbijedimo LS i mozemo ga otkupiti)

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 19.01.2019
12:46

Iskreno, jeste nam uprava stvarno čudna, ali ne verujem da bi ovako nešto potpisali. Najbolje da ciljaju ispod trećeg mesta i da dovode napadača za kog ne planiraju da da gol...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 19.01.2019
11:03

A ako bude drugi, to nece aktivirati obavezu? :-D I bertolaci je u igri.