Hrvat odabrao "Bikove", Lids Bijelsi doveo još jednog španskog reprezentativca!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.09.2020.
15:47
Izvor: Sportske.net

Veliko pojačanje za ekipu Marsela Bijelse.

EPA-EFE/Carl Recine / POOL
EPA-EFE/Carl Recine / POOL

Povezane vesti

Kako je i zvanično obelodanjeno, Dijego Ljorente je novi fudbaler Lids junajteda.

Ovaj 27-godišnji fudbaler je ponikao u madridskom Realu, debitovao je za prvi tim još 2013. godine, ali su onda usledile pozajmice u Rajo Valjekanu i Malagi, da bi 2017. godine napustio klub i pojačao Real Sosijedad.

Od tada je upisao 77 ligaških nastupa za tim sa San Sebastijana, u reprezentaciji Španije je od 2016. godine, ali je upisao samo pet zvaničnih nastupa, mada je bio na poslednjem spisku Luisa Enrikea.

Pisalo se o interesovanju Totenhema i Monaka za njegove usluge, ali je ostao u Sosijedadu, ipak, Lids je bio uporan, platili su za njegove usluge španskom timu oko 20 miliona evra.

Lids se ka Ljorenteu okrenuo nakon što je klub sa "Eland Rouda" odbio talentovani hrvatski fudbaler Joško Gvardiol, defanzivac zagrebačkog Dinama je odlučio da prihvati finansijski slabiju ponudu RB Lajpciga, svestan da je nemački klub verovatno bolji izbor za njegov razvoj kao igrača i brži napredak.

Veliko pojačanje za Lids, koji je pre Ljorentea angažovao i Rodriga, Robina Koha i golmana Melijea, na novu pozajmicu su doveli Džeka Herisona iz Mančester sitija, otkupili su i ugovor Eldera Košte od Vulverhemptona, a angažovan je i 18-godišnji napadač Džo Gelhardt iz Vigana.

Rodrigo De Paul iz Udinezea je velika želja povratnika u PL, ali Argentinac je sve dalje od kluba, alternative bi mogli da budu Žoao Mario iz Intera ili Rajan Kent iz Glazgov Rendžersa, a uprava kluba razmišlja i o Eriku Pulgaru iz Fiorentine.

baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke