Hoće li Alegri "pokloniti" Juventusu 70 miliona evra?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.10.2019.
11:43
Izvor: Sportske.net

U Torinu se nadaju ovakvom raspletu...

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Maks Alegri se i dalje pominje kao novi trener Junajteda, u slučaju da Solskjer za vikend bude pregažen od strašnog Liverpula.

"Učim engleski i dalje, napredujem", podgreva situaciju Alegri koji je ostao na platnom spisku Juventusa pošto ima ugovor do kraja sezone, a zamenio ga je Sari.

On će ove godine Juventus, zajedno sa svojim stručnim štabom koštati oko 16 miliona evra, doduše, deo tog novca mu je već isplaćen od juna.

Ali, Juve se nada nečemu drugom. Alegri sa sobom želi da povede Mandžukića i Džana što bi značajno smanjilo troškove "Bjankonera".

Naime, Mandžukić ima godišnje 6 miliona evra, i ugovor još 18 meseci, dok Nemac prima oko 5 miliona godišnje do 2022. Ovo su neto iznosi, dakle uz Alegrijev novac, samo odlaskom njih trojice, Juventus bi spasao oko 30 miliona evra.

Uz to, sigurno da bi za Mandžukića bilo plaćeno desetak miliona, dok Džan koji je stigao kao slobodan igrač vredi prema nekim procenama oko 40, dakle, u kasu Juventusa bi se slilo u najgorem slučaju oko 70 miliona evra, ako Alegri ode i povede Hrvata i Nemca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke