Habemus pactum? Juve i Barsa se dogovorili, ovo su brojke velikog transfera leta!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 24.06.2020.
09:11
Izvor: Sportske.net

Više nema dileme, ostali detalji, ali je jasno, klubovi našli način da ispeglaju finansije.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Izgleda da više ništa ne stoji na putu transferu, Artur je bio očajan juče, Setijen je rekao da je jasno da čitava situacija utiče na Brazilca, a između redova mu je poručeno da je najbolje da ode.

Nedostaje njegovo konačno "da", ali je sada seo za sto sa čelnicima i objašnjeno mu je da neće imati prostora da igra. Nije za zanemarivanje, zaradiće mnogo više nego u Barsi, Juve nudi pet miliona po sezoni.

Ali, zbog finansijskih bilansa sve mora da se napravi u narednih sedam dana, da bi prodaja ušla u ovu fiskalnu godinu.

Na drugu stranu će Pjanić i Juventus će doplatiti desetak miliona jer je Artur mlađi od Bosanca, pričalo se da bi De Šiljo mogao da bude ostatak paketa, ali to se neće desiti, Italijan je bliži Pari Sen Žermenu.

Kako bi ispeglali lošu finansijsku situaciju, klubovi će jednostavno zaobići klasičnu trampu, Juventus će platiti oko 70 miliona evra Artura, a kako pišu italijanski mediji, Barselona će im vratiti 60, odnosno za tu sumu kupiti Pjanića.

Očigledno, i jedan i drugi igrač su shvatili da je ovo neizbežno, sa tim što Pjanić jedva čeka da se preseli na "Kamp Nou", dok je za Artura to prinuda, čak je prema nekim izvorima rekao da je u pitanju korak nazad u karijeri, što će naravno demantovati čim stigne u Italiju.

Baner Spanci

"Mora da bude uveren u naš projekat", rekao je kratko direktor Juventusa Paratići nakon pobede u Bolonji preksinoć na pitanje da li će Brazilac stići u Torino i preuzeti ključeve igre na sredini terena, kako se nadaju u redovima šampiona Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke