Gvardiola uzburkao berzu, kladionice poludele, ali šta je istina o njegovom odlasku iz Sitija?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 23.05.2019.
09:47
Izvor: Sportske.net

Vest se pronela brzinom svetlosti, čak bili poznati i detalji, plata i dužina ugovora, šta se u stvari desilo i da li je ovo realna priča?

EPA-EFE/PETER POWELL .
EPA-EFE/PETER POWELL .

Povezane vesti

Sinoć su navijači, ali i berze i kladioničari poverovali u neverovatne vesti, da je Pep Gvardiola dogovorio prelazak u Juventus.

Vest je zvučala nerealno, brzinom munje se proširila u medijima, Juventusove akcije na berzi su skočiće za više od 6%, a kladionice su smanjile kvotu na dolazak Gvardiole na 1.50.

I dalje se čini kao nemoguća misija, iako Gvardiola ne voli da ostane u nekom klubu dugo, on je nekoliko puta ponovio da ima još dve godine ugovora i da neće u Juventus ovoga leta.

Pregovora je bilo i to u poslednja četiri meseca, Juventus se sastajao sa njegovim bratom Pereom, a onda i sa samim trenerom Sitija u proteklih nekoliko dana.

Novac nije problem, naime Juventus je spreman da ponudi 20 miliona evra po sezoni menadžeru Sitija, Anjelijeva opsesija je da Pep sedne na klupu Juventusa.

To će se možda dogoditi u budućnosti, ali sada teško, ne vidi se razlog zbog koga bi posle osvajanja sva tri engleska trofeja Pep napustio Mančester Siti, sprema novi napad na Ligu šampiona naredne godine. Doduše, tu leži kvaka, priča se da bi izbacivanje Sitija iz Lige šampiona nateralo Gvardiolu da ode, ali sigurno da ta odluka, i ako je bude, neće biti doneta brzo i neće proći bez žalbe Arbitraži koja odlaže izvršenje.

U svakom slučaju, ovakav rasplet zvuči neverovatno, a guru transfer operacija Juventusa, Fabio Paratići je u Londonu. Naime, mete ostaju Sari i Poketino. I jedan i drugi su raspoloženi da se presele u Torino, Sari je lakša meta, dobiće verovatno otkaz u Čelsiju. Što se Argentinca tiče, on je svoj stav navodno saopštio Danijelu Leviju, ali je predsednik Totenhema insistirao na klauzuli od 40 miliona evra. To bi moglo da se promeni, ako Poketino osvoji titulu prvaka Evrope, posle toga čini se da će svim silama probati da pređe u Juventus jer sigurno je da u Totenhemu ne može od toga više da napravi.

Kako sada stvari stoje, sve se svelo na dilemu, Sari ili Poketino, a kao lou-kost opcija i dalje se pominje Simone Inzagi, mada njemu se daju male šanse...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Thursday, 23.05.2019
14:21

Spoj Ronaldove golgeterske moći i Gvardioline filosofije fudbala, skoro sigurno bi donijela Juveu LŠ.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 23.05.2019
11:25

Keeping up with the Kardashians , nista , ovo je bolje :DDD

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 23.05.2019
09:49

Dobra mu je kapa.