Gvardiola u nevolji, dani kada se gubi titula! Ovo su tri mete, nakon što ga je Holanđanin "odjavio"! Bomba iz Čelsija?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 28.12.2018.
09:10
Izvor: Sportske.net

Teška situacija za Siti, problem nije novac, već činjenica da u januaru teško možeš da kupiš ono što ti je potrebno. Šta je rešenje?

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Pep Gvardiola je u nevolji.

I samom mu je to jasno, povreda Fernandinja je učinila šampiona ranjivim, teren je to pokazao. Naime, Siti je serijom loših rezultata dozvolio da Liverpul ode na sedam bodova prednosti i ako ne podigne glavu već u naredne dve utakmice, titula bi mogla da postane nemoguća misija.

Ono što Gvardiola mora da uradi je da dovede veznog igrača i levog beka, jer se Mendi vraća tek u februaru. Nije jednostavno, nema opcija na tržištu.

Razgovarao je sa De Jongom, ali Holanđanin nema nameru da igra u PL, želi u Barselonu. Probaće da kupi Fabregasa šest meseci pre isteka ugovora, što bi podsećalo na dolazak Lampsa iz Čelsija u Siti, ali "Plavci" verovatno radije žele da Sesk ode u Italiju, ima ponudu Milana.

Treća opcija je Husem Oar, sjajni vezista Liona koga hoće i Čelsi i Arsenal, ali osim što je cena oko 60 miliona evra, Lion ga neće pustiti pre leta.

Sve ovo nije ohrabrujuće za šampiona, obično se titula gubi ili dobija tokom prazničnih utakmica, Gvardiola se nada da Liverpul neće izdržati pritisak, ali problem je što upravo velika prednost daje samopouzdanje Klopovom timu, uz to, tu je još Totenhem koji nema šta da izgubi.

Siti će nešto morati da učini u prelaznom roku, možda i da plati neku ludu sumu za veznog igrača i to što brže...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Friday, 28.12.2018
17:07

Stvarno ove sezone imaju konstantno povrijedjene igrace, cudi me da nisu prije imali koji poraz. Neves je opcija koju niko ne spominje a mislim da bi mu bas on trebao i da bi bio dostupan u januaru. Tesko ce biti za Siti da osvoji titulu ali jos teze za Liverpul da probiju tu barijeru. Bice uzbudljivo.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 28.12.2018
12:52

Fernandinjo je morao dobiti zamenu, jasno je bilo i da Danilo nije materijal kao ni Mangala a ipak nisu pojacane bekovske pozicije, nije kupljen zadnji vezni a dosao je Marez. Koji je promasio penal protiv Liverpula. I tako, jedna kupovina je oduzela dva boda gradjanima a dodala skauzerima ( razlika 4 boda ) a odsustvo drugih kupovina je dovelo do gubitka 6 bodova u prve dve utakmice kada Fernandinjo nije igrao i sada umesto dobre lepe i debele prednosti od 6 bodova imaju lep minus od 7. Na greskama se uci. Naravno sa pobedama dolazi i samopouzdanje a Liverpul je kupovao i Alison, Van Dajk, Fabinjo, Keita i Saciri si u svakoj liniji tima dodali po malo kvaliteta. Sa povratkom Klajna i sazrevanjem Robertsona i posebno Arnolda to je sampionski tim za ovu godinu. Od duzih povreda Ox se povredio sto je u poredjenju sa Cityjevim De Brajne - Silva povredama smesno u smislu gubitka kvaliteta - City gubi mnogo vise

avatar
Steffmajster
Friday, 28.12.2018
11:33

stvarno mi nije jasno zasto ove sezone nije kupio klasicnog zadnjeg veznog igraca... oslanja se na veterana Fernandinja