Gvardiola otvoreno, ko će pojačati "Građane" u januaru?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.12.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net

Španac je na konferenciji za medije govorio o predstojećem prelaznom roku.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Mančester siti u narednom kolu Premijer lige dočekuje Everton na "Etihadu", meč je zakazan za sutra od 13:30h, a danas je održana i konferencija za medije uoči pomenutog susreta.

Medijima se obratio i Pep Gvardiola, a s ozbirom da se prelazni rok bliži, Španac je dobio i nekoliko pitanja na tu temu.

Pisalo se o brojnim igračima, čini se da su Sitiju potrebna pojačanja na nekim pozicijama, danas se pojavila informacija da bi na "Etihad" moglo da stigne i pojačanje iz Lestera.

Spekulisalo se i o brojnim veznim igračima, a Gvardiola je kratko i jasno objasnio ko će pojačati redove njegove ekipe u januaru.

"U januaru nećemo potpisati nikoga", jasan je bio španski stručnjak.

Dakle, Pep je otpisao mogućnost angažovanja novih fudbalera i pored činjenice da je Benžaman Mendi po ko zna koji put van stroja zbog povrede i da su mu jedine zamene po levom boku u odbrani dva igrača koja su silom prilika zaigrala na tom mestu, Oleksandr Zinčenko, nekada levo krilo i Fabijan Delf, engleski reprezentativac koji je po vokaciji centralni vezista.

Pitanje je šta bi se dogodilo ako bi povredu doživeo i Fernandinjo, kako za poziciju zadnjeg veznog brazilski fudbaler nema pravu konkurenciju, ali izgleda da će popunjavanje rupa Gvardiola ostaviti za letnji prelazni rok.

Ipak, slična priča je bila i minule zime, Gvardiola je tvrdio da se u januaru tekuće godine Siti neće pojačavati, a onda je iz vedra neba stigao Ejmerik Laport za 65 miliona evra, da nije bile tvrdoglave uprave Lestera, za sličnu sumu bi na "Etihad" stigao i Rijad Marez, koji je na kraju angažovan pred početak tekuće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Friday, 14.12.2018
21:31

Lijevi i bek i jedan zadnji vezni i vise im ne treba niko

avatar
zlogi
Friday, 14.12.2018
20:05

Koji ce im ocim jos pojacanja? Ovako imaju prakticno dva tima manje vise jednakog kvaliteta. Najbolje da kupe sve igrace na svetu cisto da budu sigurni u osvajanje titule :/

avatar
Agent Provocateur
Friday, 14.12.2018
20:54

Verovatno samo zbog povreda. Trenutno imaju jednog spica koji je povredjen, jednog levog beka koji je povredjen i jednog zadnjeg veznog koji ima 33 godine. U spicu mogu da se igraju lazne devetke, na levog beka idu veznjaci delf i zincenko ali ako se fernandinju desi nesto, gundogan je polu povredjen i silva takodje, kdb ne igra vec dugo i tako. U principu mogu da izguraju ali su na ivici, ako se povredi jos neko igrace dijaz i foden.

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 15.12.2018
17:11

Odigrao je protiv Evertona, usao je i KDB a verovatno je i Aguero spreman. Gundo se oporavio i odigrao 90 minuta tako da za sada ostaje problem levog beka gde je Mendi povredjen i nema Davida Silve. Zamena za Fernandinja je najbitnija stvar jer je Delf opet uradio solidan posao na levoj strani i konstantno ulazio u sredinu. Na duze staze, Otamendi i Kompani su sve slabiji i morace i tu da se trazi alternativa ali levi bek i zadnji vezni su prioriteti.

avatar
dejannk
Saturday, 15.12.2018
01:28

Pa trenutno je takva situacija, ako si vidio protiv hofenhajma u ls, siti je na raspolaganju imao 14 igraca ostalo su bili iz akademije, a fernandinjo se povrijedio nadam se ne teze i da bi mogao biti spreman za everton