Gvardiola otpisao januar, a ko bi mogao da pojača "Građane" na leto?

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.01.2019.
16:41
Izvor: Sportske.net

Trener Mančester sitija je u više navrata izjavio da njegov klub tokom zimske pijace neće angažovati pojačanja, što znači da će Siti u šoping krenuti narednog leta.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Mančester siti zaostaje četiri boda za vodećim Liverpulom u Premijer ligi, aktuelni šampioni su u poslednjem kolu uspeli da savladaju velikog konkurenta u borbi za tron, te su i dalje u igri za odbranu titule.

Ipak, činjenica je da im nedostaju igrači na pojedinim pozicijama u ekipi, najkritičniji je levi bok u odbrani, ali i mesto zadnjeg veznog.

Uz levu aut liniju jedina prava opcija je Benžaman Mendi, a Francuz je od kako je leta 2017. godine stigao iz Monaka, više vremena proveo van terena nego na njemu, zbog brojnih povreda.

Tako su na mestu levog beka igrali centralni vezista Fabijan Delf, levo krilo Oleksandr Zinčenko, desni bek Danilo i štoper Ejmerik Laport.

Iako u januaru možda neće kupovati, "Građani" će narednog leta morati da angažuju novog levog beka, ako žele da nastave sa osvajanjem trofeja, a da pritom ostanu konkurentni i u Ligi šampiona.

Tri imena se nameću kao potencijalna pojačanja Sitija narednog leta, kada je pozicija uz levu aut liniju u pitanju.

Prva je Ben Čilvel, kojeg Pep Gvardiola jako ceni.

Cilvel Vilijan Lester Celsi

Jasno je da bi do kraja meseca Siti morao da izdvoji ogroman novac za njegov potpis, ali bi na leto ta suma mogla da bude manja, može se reći da se ponavlja situacija sa Marezom, kojeg su "Građani" minulog januara pokušali da dovedu, ali je Lester tražio previše novca, da bi minulog leta Alžirac na kraju stigao na "Etihad".

Druga opcija je fudbaler Betisa Žunior Firpo, za kojeg je Siti i letos bio zainteresovan.

Firpo

Mladi fudbaler poseduje kvalitete koji su potrebni Gvardioli, ume da igra jako dobro i u ofanzivi, a njegov agent je rođeni brat trener Sitija Pepa Gvardiole, Pere, pa se čini da bi Firpo bez većih problema narednog leta mogao da stigne u Mančester.

Kao treća opcija pominje se malerozni Fauzi Gulam iz Napolija.

Italy Soccer Serie A

Alžirac nesumnjivo poseduje kvalitet, ali ima velikih problema sa povredama, pa je pitanje da li bi bio pravo rešenje, kako je i Mendi sklon povređivanju.

Ipak, njegov agent Žorž Mendeš je u dobrim odnosima sa sportskim direktorom "Građana" Ćikijem Begirištajnom, pa i ovaj transfer deluje kao veoma moguć.

Što se tiče pozicije zadnjeg veznog, jedina prava opcija na "Etihadu" je 34-godišnji Fernandinjo. Brazilac igra odlično, ali je već u poznim igračkim godinama i jasno je da mu treba kvalitetna alternativa.

Pisali smo juče da je jedna od opcija fudbaler Vest Hema, više o tome OVDE.

Osim njega, još tri imena su u igri.

Velika želja Pepa Gvardiole je fudbaler Olimpik Liona Tangi Ndombele.

Ndombele Nelson Lion Hofenhajm

Mladi Francuz je minule sezone kao pozajmjeni igrač Amjena oduševio u Lionu, klub ga je letos otkupio, a Ndombele je nastavio da pruža sjajne partije.

Gvardiola je impresioniran njegovim nastupima u Ligi šampiona, video ga je na delu u dva duela Sitija i Liona u elitnom takmičenju i jasno je da bi voleo da ga ima na raspolaganju.

Ndombelea traži veliki broj klubova, a predsednik Liona Žan-Mišel Ola je podgrejao glasine izjaviom da će klub teško uspeti da ga zadrži u svojim redovima još dugo.

Španac bi na "Etihadu" rado video i Frenkija de Jonga, supertalentovanog vezistu Ajaksa, za kojim je fudbalska Evropa poludela.

Frenki de Jong

Holanđanin je velika želja Barselone, ali i Pari sen Žermena, videćemo da li je Siti u stanju da pobedi ovu paklenu konkurenciju.

Još jedno ime koje se dovodi u vezu sa Sitijem je i sjajni vezista Vulverhemptona Ruben Neveš.

Ruben Neves

Portugalac je minule sezone u Čempionšipu oduševio, stigao je leta 2017. godine na iznenađenje mnogih na "Molinu" iz Porta i odmah pokazao da poseduje veliki potencijal.

Ove sezone je u Premijer ligi samo potvrdio kvalitet, veliki broj timova je pokazao interesovanje, Siti će se potruditi da pobedi konkurenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Saturday, 12.01.2019
23:44

Kupiti Ndombelea i Nevesa, ni Fernandinjo a ni Silva vise nisu mladi a tu je i Gundogan koji je od stakla. Nekad jedva sastavlja vezni red koliko su malerzoni igraci.

avatar
BlueMoon
Friday, 11.01.2019
18:00

Ndombele i Firpo.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 11.01.2019
18:03

Firpo je verovatno Realov ali videcemo...ima klauzulu od 50 miliona...i sam je dao izjavu da ne bi mogao da odbije Real

avatar
Rikardo Roča
Friday, 11.01.2019
18:14

Ja bih Nevesa i Firpa. Neves ima bolji sut i tehniku. City cesto kruzi oko 16 terca, a kad bi zadnji vezni tu bio Neves pucali bi projektili. Mada Ndombele je jaci fizicki i agresivniji na lopti,ali nema lucidnosti kao Neves da posalje neke druge lopte.