Gvardiola ostaje bez još jednog važnog igrača?

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.03.2019.
20:58
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će trener Sitija imati pune ruke posla tokom letnje pijace.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Mančester siti je već osvojio Liga kup, igraju polufinale FA kupa protiv Brajtona, četvrtfinale Lige šampiona protiv Totenhema, dok u Premijer ligi imaju bod i utakmicu manje od vodećeg Liverpula.

Dakle, i dalje su u igri za osvajanje još tri trofeja, što bi bio istorijski uspeh.

Ipak, ima Gvardiola nedostatke u svojoj ekipi, fali mu još jedan zadnji vezni i jedan kvalitetan levi bek, kako zbog povreda Mendija, često uz levu aut liniju gledamo desnog beka Danila, vezistu Delfa ili Zinčenka, koji je ipak levo krilo.

Tako je za leto napravljena strategija da se ove rupe popune, ali izgleda da će Gvardiola i njegovi saradnici imati još nekoliko problema.

Gundogan bi mogao da napusti "Etihad", više o tome OVDE.

Sada se provlači mogućnost da bi Siti mogao da napusti i iskusni defanzivac Nikolas Otamendi.

Otamendi Mancester siti

Argentincu se ipak ne žuri, neće na silu pokušati da napusti klub, ali bi razmotrio ponude klubova iz evropskog vrha, koji su spremni da mu ponude ozbiljnu ulogu u timu.

Izgleda da 31-godišnjem defanzivcu ne gode stalne rotacije koje u svim linijama tima pravi Gvardiola, pa bi bio spreman da promeni sredinu, ukoliko bi dobio priliku da bude standardan na visokom nivou.

Dve ekipe su već pokazale interesovanje, žele ga Vulvsi, koji igraju sjajno ove sezone i imaju velike ambicije, ali i njegov bivši klub, Valensija.

Naravno, za sve fudbalere koji pređu 30, kao opcija se pominje i odlazak u Kinu, gde bi Otamendi, kao što su mnogi drugi i uradili, mogao da napuni džepove do vrha.

Otamendi je Valensiju pojačao iz Porta i navodno ne bi imao ništa protiv da ponovo zaigra na "Mestalji".

Sa "Građanima" ima ugovor do 2022. godine, pa je utisak da će klub ipak doneti konačnu odluku o njegovoj sudbini.

Ukoliko bi Gvardiola uspeo da dovede De Lihta ili Škrinijara, za koje je pokazao interesovanje, u tom slučaju bi Otamendi dobio dozvolu da ide, ali to trenutno deluje malo verovatno, kako je De Liht blizu prelaska u Barsu, dok Inter ceni Škrinijara oko 100 miliona evra, što ni "Građani" nisu spremni da plate.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delgado
Sunday, 31.03.2019
15:54

O ne onda mu ostaju samo kompani stones,laport i može walker igrati kako će samo bez njega