Gvardiola napravio listu, Urugvajac je na vrhu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.07.2020.
19:59
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje.

EPA-EFE/Matthew Childs/NMC/Pool
EPA-EFE/Matthew Childs/NMC/Pool

Povezane vesti

Kako prenosi britanski "Tajms", Mančester siti je rešen da u svoje redove dovede defanzivca madridskog Atletika Hoze Mariju Himeneza.

"Građani" su se provukli, ukinuta im je suspenzija iz Lige šampiona, od čitave zbrke oko kršenja FFP dobili su kaznu od samo 10 miliona evra.

Imaju novca, a ovog leta i izrazitu potrebu da ga troše, kako je Liverpul u dominantnom maniru uzeo titulu u PL.

Jasno je da je najveća boljka odbrana, Stouns je na izlaznim vratima kluba, Otamendi igra sve slabije kako vreme odmiče, često su zbog povreda Laporta u zadnju liniju morali da se povlače Fernandinjo i Rodri.

Jasno je dakle da je angažovanje novog štopera prioritet "Građana", a iako se pisalo da žele Kulibalija i Dijega Karlosa, prva želja Pepa Gvardiole navodno je Himenez iz Atletika.

Hose Himenez Atletiko Madrid
Foto: EPA-EFE/DAVID FERNANDEZ

Ipak, problem je u tome što Atletiko ne želi da pusti odličnog Urugvajca, navodno traže 120 miliona evra za njegove usluge.

To niko neće platiti, pa ni Siti, ali čini se da bogati "Građani" neće tek tako odustati.

Videćemo da li će uspeti da smanje cenu, Himenez je dakle prioritet kluba ovog leta, ali je jasno da su na listi želja i pomenuti fudbaleri Napolija i Sevilje.

Pomenuti Hose Himenez ima 25 godina, u Atletiku je od 2013. godine, kada je stigao iz Danubija za svega 900 hiljada evra.

Iza sebe ima 189 nastupa u dresu "Kolćonerosa", postigao je i osam pogodaka, sa Atletikom je osvojio Ligu Evrope, Superkupe Evrope i Superkup Španije, a igrao je i dva finala Lige šampiona.

Standardan je i u reprezentaciji Urugvaja, za koju je upisao 58 nastupa i postigao osam pogodaka.

Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Monday, 20.07.2020
14:03

Pitam se koliko lista ovaj čovek ima ? Svake godine ima 25 vrhunskih igrača ali njemu to nijr dovoljno,jer ih glupo rotira,zato je i Sane otišao...tako će još neko ubrzo.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 19.07.2020
22:00

Gimenez je stopercina to sam uvijek govorio po meni bolji od D.Carlosa