"Građani" imali dojavu iz UEFA? Sad ili nikad, evo šta je Gvardiola tražio od pojačanja!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.06.2019.
11:11
Izvor: Sportske.net

Siti već preduzeo korake da spreči izbacivanje iz Lige šampiona, ali će naredna sezona biti poslednja šansa. Ovo je plan koji su osmislili Gvardiola i Begristajn.

EPA-EFE/PETER POWELL .
EPA-EFE/PETER POWELL .

Povezane vesti

Kako smo pisali jutros, Siti pokušava da ospori samu istragu UEFA i da predupredi očekivanu kaznu, tačnije, odloži je pokretanjem procesa u Lozani.

Navodi se da Siti ima "dojavu" da je slučaj od istražitelja predat sudijama UEFA i da je predlog da budu izbačeni iz Lige šampiona. Zbog toga su ušli u trku sa vremenom, prvo Arbitraža mora da odluči o njihovom zahtevu da UEFA obustavi istragu, a ako to odbije, onda posle kazne mogu da se žale na odluku Niona.

To će usporiti čitav proces, već smo rekli, ako počne takmičenje u Ligi šampiona nema šanse da se stvari menjaju i kazna bi stupila na snage tek u jesen 2020.

To ostavlja prostor Sitiju da se pojača ovog leta i svim silama napadne Ligu šampiona.

Gvardiola koji je odlučio da ostane najmanje još godinu je razgovarao sa Ćikijem Begristajnom i izneo svoje ideje, njegov osnovni cilj je da za svako mesto u ekipi ima po dva igrača. To, drugim rečima znači da niko nije siguran za mesto što bi od svakog igrača izvuklo maksimum.

Tako, Siti želi Kansela, nude 40 miliona i Danila Juventusu, ali Italijani hoće samo novac, Portugalac bi bio konkurencija Kajlu Vokeru.

Na levom beku je Mendi, tu je i Zinčenko, pa neće ganjati Bena Čilvela što je bila neka ideja pre nego što je Ukrajinac pokazao da može da igra na mestu levog beka.

Pošto je otišao Kompani, a i Otamendi bi mogao da napusti klub, potreban je štoper, prva ideja je Mekgvajer, ali Lester traži ogroman novac, pa Pep ima još neke opcije, moguća su iznenađenja poput Umtitija, ali možda i povratak Boatenga u klub.

U veznom redu se traži alternativa za Fernandinja, Gundogan će ostati, u ovom trenutku i dalje je Rodri iz Atletika prva opcija, odustali su od Fernandeša iz Lisabona. U napadu, ako ode Gabrijel Žesus, ustremiće se na Žoao Feliksa, a što se Sanea tiče, teško je verovati da će Bajern platiti više od 100 miliona koliko traže "Građani".

U proteklim prelaznim rokovima, Gvardiola je potrošio 600 miliona evra, sada će to biti manja suma, ali nema sumnje da će stiću četiri ili pet igrača, odnosno da bi Gvardiola mogao da računa na dva tima, to jest 23 igrača, uključujući i golmane.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 06.06.2019
16:08

Koji je cirkus ova uefa

avatar
Nistelrooy
Thursday, 06.06.2019
12:21

A jel moguće da samo dovode a nikoga ne prodaju???

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 06.06.2019
12:58

Moguce, to je pepo i city

avatar
Thursday, 06.06.2019
11:20

Cekaj koja je ovo fora Celzi kaznili za manju stvar,a ovima namestaju da lepo kupe igrace pa ce onda popiti ban,kako UEFA igra prljavo sa Celzijem zbog Romana sto je Rus.....

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 06.06.2019
12:59

Faktor Pep. Retko ogavan klub i trener.

avatar
La bestia negra
Thursday, 06.06.2019
13:14

Ne igraju prljavo zbog Romana nego zbog katarskih para,zabole njih i za Romana i za sve osim za seike.