"Građani", dalje ruke od napadača

Autor: Aleksa Blaćanin
subota 04.08.2018.
14:51
Izvor: Sportske.net

Brojni evropski klubovi stoje u redu za mladog napadača.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Svima je jasno da je u pitanju vrhunski igrač i Gvardiola neće žaliti novca za Evertona Souzu Soareša, samo je pitanje kada će napustiti klub i koliko će Gremio da zaradi.

Mančester siti ima već formiran tim, savršeno ukomponovan, spreman za napad na apsolutno sve trofeje. Videli smo kako igraju prošle sezone, a sada su sa Marezom u timu samo još jači.

Iako Gvardiola ima sve što mu je potrebno, osim možda još jednog zadnjeg veznog, jasno je da ovaj stručnjak razmislja i par godina unapred. Mnogi igrači se dive Gvardioli, a neki čak kažu da je on što se tiče fudbala već u 2050. godini, da je toliko ispred ostalih.

Gvardiola

Ceo fudbalski svet je uočio napadača Gremija, a mladi Everton Souza Soareš će definitivno preći u neki evropski tim, samo je pitanje vremena. Gremio je svestan kakav potencijal poseduje ovaj dvadesetdvogodišnji napadač pa želi da mu ponudi novi ugovor sa značajno većom platom od one koju ima trenutno, ali i da na taj način poveća otkupnu klauzulu.

Otkupna klauzula iznosi 30 miliona evra, a jasno je da to za Siti nije problem, pa Gremio pokušava da poveća na 50 miliona evra, minimum.

Everton je debitovao sa samo 18 godina, a već je sakupio 182 nastupa za seniorski tim i postigao 38 golova, ali posebno su impresivne poslednje dve sezone.

Gvardiola je na sličan način doveo mladog Gabriela Žesusa iz Palmeirasa i ispostavilo se kao pun pogodak, mladi Brazilac je na 39 ligaških utakmica postigao čak 20 golova. Jasno je da bi ovo bio zalog za budućnost, ali Gvardiola već razmišlja o nasledniku "Kuna" Aguera, jer je ovaj nedavno izjavio da će nakon što mu istekne ugovor sa Sitijem da se vrati u Independijente, gde je i započeo svoju karijeru.

Pored Sitija, za Evertona su zainteresovani Bajern Leverkuzen i Borusija Dortmund.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke