Gotovo, pao dogovor, ovo su brojke, Junajtedov Belgijanac stopama Tumbe i Antare!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.01.2019.
19:48
Izvor: Sportske.net

Posle pet i po godina napustio je klub, kada se pogleda, investicija koja se nije isplatila, ali makar je na kraju nešto ostavio u klupskoj kasi.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Sada je i gotovo, poznate su sume, Maruan Felaini odlazi u Kinu, a prema informacijama sa ostrva klubovi su postigli dogovor.

Razočaran posle smene Murinja, Felaini nije u planovima Solskjera, Portugalac je naterao klub da mu letos daju novi jednogodišnji ugovor.

Na kraju, Šandong Luneng će platiti reprezentativca Belgije 11 miliona evra po sezoni, a Junajted će dobiti nešto manje od 10 miliona za obeštećenje.

Felaini je stigao kao Mojesovo pojačanje iz Evertona, nikada nije igrao na nivou iz "Karamela", imao je dobrih rola, mada su ga navijači od početka do kraja mrzeli, ili blaže rečeno pokazivali animozitet.

Proveo je pet i po sezona na "Old Trafordu", odigrao 119 mečeva, dao 12 golova, suviše malo za čoveka koji je plaćen poslednjeg dana prelaznog roka oko 35 miliona evra.

Šandong je, podsetimo, klub koji je u vrhu kineske lige, prošlu sezonu su završili kao treći, od stranaca tu su Brazilci Žil i Guedes, kao i Gracijano Pele, bivši italijanski reprezentativac. Četiri puta su bili prvaci Kine, poslednji put 2010. osvojili su pet kupova, stalno su u vrhu tabele, od Srba svojevremeno su ih predvodili Santrač, Koković, tamo krajem prošlog veka, pa Tumbaković sredinom prošle decenije, a pre pet godina radio je bivši srpski selektor Radomir Antić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Wednesday, 30.01.2019
01:17
avatar
Stretford END 1878
Tuesday, 29.01.2019
21:04

Kako je letos mogao da ode za dzabe ovi je odlicno, oslobodili smo se i njegove velike plate. Hvala mu za sve. Srecno.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 29.01.2019
21:01

Mozda nije veliki znalac al uvek daje sve od sebe. Promenila se situacija u klubu i on u ovakvom sistemu tesko da moze da se snadje mada je mogao u neki evropski klub koji igra malo cvrsce. Sve najbolje u nastavku karijere.