Gotovo, nastavlja se rekonstrukcija Monaka, još jedno pojačanje iz Londona!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 13.01.2019.
14:46
Izvor: Sportske.net

"Kneževi" rešeni da kupovinama preokrenu situaciju u klubu.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Monako je prvi deo sezone završio sa katastrofalnim učinkom, u Ligi šampiona su bili poslednji u grupi, te su se sa Evropom pozdravili do kraja sezone, dok su u Ligi 1 nakon 18 kola na pretposlednjem mestu na tabeli sa 13 bodova.

Tijeri Anri je preuzeo ekipu od Leonarda Žardima, ali nije uspeo da preokrene situaciju, imaju "Kneževi" velikih problema sa povredama, ali je opšti utisak da im nedostaje kvaliteta.

To su rešili da promene ove zime, u klub su već stigli defanzivci Naldo (Šakle) i Balo-Ture (Lil), zatim francuski vezista Vilijam Vanker (Antalijaspor), koji je uprkos tome što je povređen doveden na pozajmicu, a apsolutno najveće pojačanje je dolazak Seska Fabregasa iz Čelsija.

Španac je parafirao ugovor na tri i po godine, Čelsi navodno nije dobio novac na ime obeštećenja, ali bi u budućnosti mogli da zarade od Fabregasovog odlaska.

Izgleda i da će bivši as Arsenala i Barselone dobiti i poznato društvo u Monaku, kako je pred pragom kluba napadač Čelsija Miši Batšuaji.

Michy Batshuayi Basuaji Bacuaji

Belgijanac se nije snašao u Primeri ove sezone, u dresu Valensije, vraćen je na "Stamford Bridž" prevremeno, ali Mauricio Sari ga ne vidi kao validnu opciju u napadu, uprkos brojnim problemima sa centarforovima.

Tako su "Plavci" odlučili da ga pošalju na novu pozajmicu, sve je dogovoreno, Batšuaji se vraća u Francusku nakon dve i po godine, igraće u Monaku kao pozajmljeni igrač Čelsija do kraja sezone, a onda će se vratiti na "Bridž", kako "Kneževi" nisu dogovorili klauzulu po kojoj bi mogli da otkupe njegov ugovor po isteku kratkoročne saradnje.

Batšuaji je sa velikim uspehom branio boje Olimpik Marseja u Ligi 1, to ga je i preporučilo Čelsiju, u dresu ekipe sa "Velodroma" je za dve sezone na 78 zvaničnih nastupa upisao 33 pogotka, u poslednjoj sezoni u klubu postigao je 17 golova u francuskom šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stabber
Sunday, 13.01.2019
16:37

Dobro pojacanje za Monako, ali Celsi pravi mnogo glupih poteza, postupamo kao amaterski klub

avatar
Anonymous Official
Sunday, 13.01.2019
16:21

Stvarno mi nisu jasni ovi iz Chelsea