Gotovo! Milan ima novog trenera, stiže iz Hrvatske, kao i najveće "pojačanje"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.06.2019.
11:50
Izvor: Sportske.net

U Milanu se stvari odvijaju brzo, klub pokušava da se stabilizuje nakon što su ostali bez Lige šampiona.

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Sve je več odlučeno, dogovor će biti objavljen večeras ili sutra kada Paolo Maldini bude zvanično stupio na novu dužnost, odnosno nasledio Leonarda na mestu direktora.

Legendarni Maldini je dogovorio dolazak novog trenera, na klupu Milana sešće Marko Đampaolo dosadašnji kouč Sampdorije. On je potpisao ugovor na dve godine, sa opcijom produžetka, ako ciljevi budu ostvareni.

Zarađivaće 2 miliona neto po sezoni, duplo više nego u Doriji, koja traži obeštećenje, ali čini se da će klubovi tu stvar rešiti bez novca.

Zanimljivo, novi trener je na odmoru u Hrvatskoj, vraća se u ponedeljak kada će se zaputiti u Milano. Iz Hrvatske stiže i novi član borda direktora, još jedna klupska legenda, Zvonimir Boban.

On je deset godina nosio dres Milana, učestvovao u najvećim uspesima kluba, dobio je zeleno svetlo od predsednika FIFA, Infantina i biće menadžer, predstavljati "Rosonere" u odnosima sa ligom, savezom, udruženjem klubova, UEFA i FIFA.

To je izuzetno bitno, pre svega zbog FFP, UEFA je suspendovala odlučivanje oko FFP dok prethodna žalba Milana ne bude rešena. Za sada Milan neće biti izbačen iz Evrope dok njihova ranija žalba na kaznu ne bude rešena. To ne menja ništa, kada su u pitanju finansije kluba, čak bi bilo olakšanje da ne igraju LE, a s obzirom na gubitak novca verovatno će morati da prodaju Donarumu i da se zadovolje ne baš izdašnim budžetom za novu sezonu.

Možda bi Đampaolo mogao da povede Andersena iz Sampdorije, koji je odličan štoper, ali želi ga i Arsenal, pominju se još neka imena, recimo razmena Silva-Ščik sa Romom, videćemo ko će sve otići, ali jasno, sa ovim timom bi sigurno ambicije bile manje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rossonero_t
Thursday, 06.06.2019
20:18

Vladimire, mozes da se nalizes one stvari.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 06.06.2019
14:20

Odlican izbor ! Sigran sam , bice lepa igra ...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 06.06.2019
12:00
avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 06.06.2019
13:39

Raspadate se kakav vam je ovo trener amaterskog tipa hahhaha Nekad Anceloti i Berluskoni a sad ovaj i kinezi, predvidjam vam ipadanje u grupi i maksimalno osmo mesto u slabasnoj seriji a.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 07.06.2019
12:50

Dobro je, Anthriste, razumeli smo da hejtujes Milan Hahaha