Gotovo, Juve i Barsa obavili trejd!

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.01.2020.
17:10
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji prenose da je razmena obavljena.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kako prenosi Romeo Agresti, Juventus i Barsa su razmenili igrače.

Naime, Alehandro Markes će postati novi član "Stare dame", dok će put "Kamp Noua" otići mladi Mateus Pereira.

Ova razmena se najavljuje već neko vreme, Juve je povukao 21-godišnjeg Brazilca sa pozajmice u Dižonu, gde je uglavnom priliku dobijao sa klupe, da bi ga poslali u Kataloniju.

Sada su navodno utanačeni svi detalji razmene, pa će Pereira nastaviti karijeru u Barseloni, dok u Juve stiže omladinski španski reprezentativac Markes.

Koga je dobila Barselona?

Mateus Pereira je svoje prve fudbalske korake ostvario u podmlatku Korintijansa, nakon sedam godina spazio ga je Juve, koji je zbog pravila o broju stranca najpre morao da ga ustupi Empoliju u sezoni 2016/17, potom je bio na pozajmici u Bordou, vratio se na kratko u domovinu u Paranu, da bi drugi deo minule sezone igrao za U23 tim "Stare dame".

Letos je završio u Dižonu, uglavnom je ulazio sa klupe, sada će u Barseloni B pokušati da se dokaže.

Nastupao je za kadetsku reprezentaciju Brazila, čiji dres je branio u osam navrata.



Koga je dobio Juventus?

Alehandro Markes ima 19 godina, rođen je u glavnom gradu Venecuele Karaksu, kao dečak se sa svojim roditeljima preselio u Španiju i svoje prve fudbalske korake ostvario u akademiji Espanjola.

Kako često to biva, sa 17 godina se seli u komšiluk na "Kamp Nou", da bi potom branio boje Barselone B, za koju ima upisana 22 nastupa.

Igra na poziciji napadača, visok je 190cm, a iza sebe ima i devet nastupa u U19 reprezentaciji Španije, postigao je i tri pogotka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke