Gotovo, i Napoli i Hamšik isterali svoje!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.02.2019.
18:28
Izvor: Sportske.net

Puno prašine se diglo oko transfer iskusnog Slovaka u Kinu.

Beta/Ciro Fusco/ANSA via AP
Beta/Ciro Fusco/ANSA via AP

Povezane vesti

Marek Hamšik je navodno imao dogovor na stolu za prelazak u redove Dalijan Jifanga iz Kine.

Transfer je bio pred realizacijom, ali su nastali problemi.

Kineski klub je hteo da podeli obeštećenje na više rata u trajanju od nekoliko godina, ali za to u Napulju nisu hteli ni da čuju.

Razljutilo je to Hamšika, legendu kluba sa "San Paola", koji želi u najmnogoljudniju zemlju sveta, a sada je došlo do novog preokreta.

Naime, Napoli i Dalijan su konačno postigli dogovor, Kinezi su pristali da odmah isplate 20 miliona evra za uluge iskusnog veziste, italijanski viceprvak bi mogao da zaradi i dodatan novac na ime bonusa.

Što se tiče Hamšika, on je već u Madridu, gde ga za vikend očekuju lekarski pregledi.

U novom klubu će, igrač sa najviše upisanih nastupa i postignutih golova u istoriji Napolija, zarađivati devet miliona godišnje, parafiraće trogodišnju saradnju sa Dalijan Jifangom, za koji nastupaju Niko Gaitan i Janik Karasko, dok ih sa klupe predvodi bivši trener madridskog Reala Bernd Šuster.

Hamšik je karijeru počeo u Slovanu iz Bratislave, preselio se 2004. godine u Brešu, iz koje je tri godine kasnije otišao u Napoli.

Za Napolitance je upisao 520 zvaninčnih nastupa, postigao je 121 pogodak.

Ozvaničenje transfera očekuje se u ponedeljak, a Hamšik je i izostavljen sa spiska igrača za utakmicu sa Fiorentinom, što je još jedan dokaz da je sve dogovoreno i da se nakon 12 godina "Marekjaro" seli u Kinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 08.02.2019
20:45

Maradonin Napoli ne znam, nisam rodjen u njegovoj eri. Onaj igrac za koga vezujem Napoli je upravo Hamsik. Svaka cast za lojalnost, imao je sigurno kvalitet za Jaci klub, jacu ligu. Napoli okolo naokolo, trofeja, boljeg plasmana u LS ic. Steta sto nije okusio pehar.

avatar
PazzaInter
Friday, 08.02.2019
20:00

Bice cudno bez njega, bio je pravi kapiten i odbijao ponude boljih timova, verujem da iskreno voli Napoli, ali doslo je vreme da pred kraj karijere uzme veliki novac od Kineza i nema mu se sta zameriti.