Gorak ukus modernog fudbala, zbog ovoga je Markisio morao da ode...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 18.08.2018.
12:09
Izvor: Sportske.net

Navijači su besni, ali Juventus razmišlja samo o jednoj stvari...

EPA-EFE/Andrea Di Marco
EPA-EFE/Andrea Di Marco

Povezane vesti

Među Juventusovim navijačima i dalje traje neverica zbog odlaska Markisija, kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je raskinuo ugovor.

Nema obeštećenja, on je bio jedini igrač Juventusa ponikao u klubu, simbol "Bjankonera", ali u poslednjih par sezona, posebno posle povrede kolena, bio je van planova Alegrija.

Odnosi sa trenerom su bili loši, Markisio je ovog leta želeo da ga Juve proda, ali klub je na kraju pokazao da im nije stalo, želeli su samo da ga se oslobode.

Razlog je prozaičan, novac. Naime, bruto, on ih košta sedam miliona evra godišnje, ima ugovor još dve sezone, ne žele da ga plaćaju, Alegri ga čak ne vidi ni u rotaciji, pa je jednostavno "Il Prinćipino" nateran da ode.

On Juventus smatra svojom kućom, neće u neki drugi italijanski klub, iako ima ponude, ali između SAD i Kine, pojavila se mogućnost da se pridruži Bufonu u Pari Sen Žermenu. Takođe, klubovi iz Andaluzije, Betis i Sevilja ga takođe žele, pa će moći da bira...

Gorak ukus ostaje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 19.08.2018
13:42

Alegri i pravi centralni igraci koji nisu mesari ili box to box igraci jednostavno ne idu zajedno...Lik je iz milana potjerao sa sredine sve sto valja da bi mu igrali nocerino i van bomel od 35 godina,nikad mu Pirla necu oprostiti

avatar
Brat Marchisio
Saturday, 18.08.2018
15:17

Juventus je nekada imao istoriju i filozofiju, nesto sto ga razlikuje od ostalih klubova poznato kao "Stile juve"...danas su svi isti, City, PSG, Real, igraci su statistika, potrosna roba, samo se lova racuna. Tako da je Juventusova nova treca garnitura potpuno u skladu sa novim identitetom kluba - reciklirana plastika.

avatar
Danilo Vujacic
Saturday, 18.08.2018
14:42

Ljudi,hajde malo realno sagledajte tu situaciju.Juventus mu je dao slobodu i to BESPLATNO.Covek im nije u planovima i realno nema mesta za njega u tom timu,zasto da propada na klupi ako zeli jos da igra?To je bio dzentlmenski potez i jedne i druge strane.

avatar
Kuma Baba Car
Saturday, 18.08.2018
17:15

Pa normalno. Ne mogu da verujem da ljudi misle da je fudbalaki tim trenutno nesto drugo a ne firma, a fudbaleri zaposleni. Sta oni kome ima da duguju, da nece da igra ispred nekih koji su bolji od njega? Raskid ugovora odgovara i jednoj i drugoj strani, Markizio je lagano mogao da odbije i uzme 14 miliona za dve godine "blejanja".

avatar
Marchisio8
Saturday, 18.08.2018
13:44

Још један шамар модерног свијета фудбалу уз који сам одрасла. Много сам разочарана оваквим завршетком Клаудиове каријере у Јувентусу,могло је све ово љепше,људскије. Клаудио је био вјеран војник Јувеа,витез који је играо шта треба кад год треба... Његова игра код Контеа је била за уџбенике,касније су повреде учиниле своје,али је свакако заслужио више од коњине Алегрија. Имате страшан текст на Моцарту о њему,заиста остаје горак укус.

avatar
lik7777
Saturday, 18.08.2018
13:17

Skupo ce ronaldo kostati juve pa cak iako osvoje ls.. vec ih kosta skoro 60mil godisnje bruto

avatar
pop94
Saturday, 18.08.2018
12:58

Nikada mi neće biti jasno, ovako su mnogo veliki igrači otišli, Del Pjero, Raul, Kasiljas, Lampard, Džerard itd itd...
Izgleda da ovaj moderni fudbal ne gaji emocije, nego samo novac...
A niko da ponudi manji ugovor ili neki kompromis.

avatar
Mad Max
Saturday, 18.08.2018
12:56

Ма да, Јувентус и остале поштењачине и институције респектују своје легенде, само Реал тера и понижава, како да не. Када Барса доведе Ракитића и каже легенди Ћавију да ће морати на клупу, он запали у Арабију, исто као и Лампард или Џерард који су отишли у Америку. Једноставно је, колико год да је неко легенда, у једном тренутку не може више да пружи клубу оно што велики клуб изискује, и ако жели да настави каријеру, мораће то негде другде. Као и Маркизио. Као Раул, Касиљас, Инијеста...

avatar
Raiola M.
Saturday, 18.08.2018
12:54

Čuj gorak ukus. Toliki molioni ua tolike godine neigranja. To niko trpeo ne bi.

avatar
Zoran Pinjatic
Saturday, 18.08.2018
12:36

Kao nekada Real...

avatar
berberin
Saturday, 18.08.2018
12:27

To je juventus,tako su otjerali svoju legendu delpjera,nijesu uzalud stara dama koja napusta svoga princa!

avatar
GoHardCAMPEONES
Saturday, 18.08.2018
12:21

Kako je Juventus unistio sebi transfer politikiu. Otisli Asamoa i Markizio besplatno, prodali sog najboljeg napadaca od Del Pijera Milanu, da se ne lazemo Ronaldo je dobar ali opet ima 33 uskoro 34 godina i ni u Realu ne bi izdrzao vise od sezonu. Ako ne verujete pogledajte proslu sezonu, odmarao je minimalno 15 utakmica i vise, jedva da je igrao ligu, za kup nije ni upisan bio. Ta zarada od dresova i to ima vec objasnjeno je mizerna, ako adidas zaradi 100 miliona juventusu ide 2 do 5 najvise a i manje u mnogim slucajevima.Pustili Kaldaru kog sam licno gledao i video kakav je majstor plus je mlad. Dalje, Bufonu nije data veca plata a Ronaldu 30 miliona, nije bas onako kako je Juventus poslovao. Bacili su sve na jednu sezonu u kojoj ce verovatno Barselona dominirati, nije ni Real za baciti se ali dok se prinaviknu proci ce bar 3,4 meseca pa onda cu da sudim o otme.

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 18.08.2018
12:21

Gorak ukus ostaje kada jedes gorke stvari. Covek ne bi igrao u timu, verovatno ne bi ni na klupi sedeo. Moderan fudbal je biznis, postoje racunice i postoje troskovi a rashod od 14 miliona za dve sezone je preveliki da bi se pokrio emocijom. Niko ne sprecava Markizija da svoje fudbalsko znanje unovci u MLS-u, Kini, Japanu ili nekom manjem klubu u Italiji ili ako nece u Evropi, mozda je trebalo povuci potez ranije kako bi otisao u Englesku gde ima para ali potez je realan normalan i ocekivan. Osim ako vi ne idete okolo i dajete svoj novac ljudima za nista jer eto, komsije su vam pa ste emotivno vezani za isti kraj.

avatar
Phenomenal
Saturday, 18.08.2018
20:21

Bravo za komentar!