Genk odredio cenu za Sergeja!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.07.2015.
18:32
Izvor: Sportske.net

Uprkos tvrdnjama italijanskih medija da će Lacio uspeti da izdejstvuje transfer Sergeja Milinkovića-Savića ukoliko isplati 8 miliona evra, belgijski Genk nema nameru da pusti Srbija na tu "smešnu" sumu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Vezni fudbaler Genka Sergej Milinković-Savić dospeo je u žižu interesovanja na transfer pijaci nakon što je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

Momak koji je ponikao u Vojvodini našao se na meti velikana kao što su Arsenal i Lacio a italijanska štampa je tokom sedmice već preselila mladog veznog fudbalera Genka u "večni grad".

Situacija nije tako jednostavna kao što su je Italijani predstavili i suma od 8 miliona evra daleko je ispod onoga što će Genk zahtevati za slobodu visokog veznog igrača.

"Imam ugovor sa Genkom i sve je u rukama uprave. Što se Lacija tiče, to je veliki klub, ali o mogućem prelasku ja ne odlučujem" poručio je Milinković-Savić.

Belgijanci su izgleda shvatili da u svom posedu imaju "zlatnu koku" koja bi mogla da im donese zaradu veću od 10 miliona evra. Zbog toga su na "Kristal Areni" odlučili da "zacepe" i za slobodu Sergeja Milinkovića-Savića zatraže čitavih 15 miliona evra!

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Genk za Sergeja platio Vojvodini nešto više od pola miliona evra a da sada traži 15 miliona, jasno je da bi transfer pod tim uslovima doneo Belgijancima zaradu o kakvoj nisu mogli ni da maštaju.

Tržišna vrednost Sergeja Milinkovića-Savića pre odlaska na Mundijalito procenjena je na 2.5 miliona evra a na specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" momak rođen u Ljeidi sada vredi 4 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke