Fulam se vratio, sledi "vrelih" mesec dana, stižu četvorica sa severa prestonice, Mitar dobija idealnu konkurenciju!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.08.2020.
15:46
Izvor: Sportske.net

"Kotidžeri" su ponovo u Premijer ligi, sada je došao red da se spakuje ekipa za elitu.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Nakon uzbudljivog finala na "Vembliju", Fulam je uspeo da se izbori za ekspresni povratak u elitni rang.

Pametno su kupovali u prethodna dva prelazna roka, za razliku od dva roka tokom sezone u Premijer ligi, sada moraju da nastave sa pametnim ulaganjima, ako žele da se zadrže duže od jedne sezone u eliti.

Skot Parker je sastavio dobru ekipu, ali nekoliko igrača je na pozajmici i videćemo ko će ostati.

Harison Rid je pozajmljen iz Sautemptona, dok je Heri Arter na pozajmicu doveden iz Bornmuta, iskusni vezista se nada da će sa "Kotidžerima" igrati PL naredne sezone, posebno jer su se "Trešnjice" vratile u niži rang.

Rid bi mogao da dobije šansu na "Sent Merisu" umesto Hejbjerga, koji će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Totenhemu, ali ima još godinu dana ugovora sa Sotonom, videćemo da li su "Kotidžeri" voljni to da iskoriste i zadrže ga u svojim redovima.

Na pozajmicama u klubu iz Zapadnog Londona su takođe bili Ivan Kavaljero, Bobi Rid i Entoni Noker, ali su njihovi ugovori već otkupljeni.

Terens Kongolo je takođe doveden na pozajmicu iz Hadersfilda, ali se Holanđanin već vratio među "Terijere".

Što se tiče pojačanja, Fulam se sprema da pokvari jedan posao Sautemptonu, žele Kajla Voker-Pitersa iz Totenhema.

Odlični desni bek je drugi deo nedavno okončane sezone proveo na "Sent Merisu", igrao je redovno i "Sveci" su spremili ponudu od 15 miliona evra za njegove usluge, ali je Fulam spreman da uđe u borbu za njegov potpis, Parker ga odlično poznaje iz perioda kada je radio u akademiji Totenhema.

Baner 3

Nije to sve, Parker navodno hoće još trojicu fudbaler Sparsa, želi da vrati Rajana Sesenjona u klub, mladi fudbaler se nije naigrao u svojoj prvoj sezoni među "Pevcima".

Želi i Džeka Klarka i Olivera Skipa. Klark je minulu sezonu proveo na pozajmicama u Lidsu i Kvins Park Rendžersu, igra na poziciji krila, dok je vezista Skip povremeno dobijao priliku kod Murinja, koji je uporan da je mladi fudbaler budućnost kluba sa severa prestonice.

Videćemo da li je Totenhem spreman da pusti ove igrače, neke bi verovatno bili voljni da puste na pozajmicu, ali Sesenjona žele da zadrže, Murinjo je spreman da mu pruži priliku naredne sezone.

Engleski mediji prenose i da će Fulam voditi veliku bitku za potpis napadača Brentforda Olija Votkinsa.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je sa 25 golova u regularnom delu sezone u Čempionšipu bio drugi najbolji strelac lige iza Aleksandra Mitrovića, dokazao je da poseduje kvalitet i skrenuo pažnju brojnih klubova.

Nije uspeo sa "Pčelama" da uđe u Premijer ligu, ali je izvesno da će ostvariti transfer koji će mu omogućiti da već naredne sezone igra elitno takmičenja, pored Fulama žele ga i Brajton, Lids, Šefild junajted i Aston Vila!

Procena je da bi Brentford mogao da ga pusti za oko 20 miliona evra.

Baner

Bilo je pisanja da bi put "Krejven Kotidža" mogao da krene i Branislav Ivanović, ali je srpski fudbaler bliži timu iz Liverpula, što je i sam izjavio.

Utisak je da Fulam bolje razmišlja ovog leta, nego leta 2018. godine, kada su potrošili 116,5 miliona evra na čak 15 pojačanja.

Jasno je da će im i pored pomenutih igrača trebati i jedan iskusan i kvalitetan vezni igrač, kao i makar jedan dobar štoper, videćemo za koga će se uprava "Kotidžera" odlučiti.

Novac svakako neće biti problem, Šahid Kan je spreman da uloži još u klub, a podsetimo i da su kao nagradu za ulazak u PL dobili oko 150 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 06.08.2020
13:21

Frejzer je slobodan, mogu njega dovesti. Odlican paker, mlad... A jos besplatan.

avatar
Rio48
Wednesday, 05.08.2020
21:08

Cak i uz sva navedena pojacanja Fulam mi deluje limitirano za Premijer ligu. Cinimi se da se oni i VBA nece duze od jedne sezone zadrzati u elitnom rangu.
Lids ima potencijal da se etablira kao stabilniji prvoligas i da bude ono sto je Sefild Junajted uradio u sezoni za nama.
Ali aj' da sacekamo i vidimo sta ce da bude.