Francuzi dogovorili veliko pojačanje, da li to znači da je i Čelsi?

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.01.2020.
13:21
Izvor: Sportske.net

Izgleda da bi Lampardu mogla da se ispuni velika želja.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Kako prenose francuski mediji, Olimpik Lion je dogovorio transfer napadača Karla Toko Ekambija iz Viljareala.

Ovaj 27-godišnji fudbaler je već neko vreme predmet interesovanja Liona, "L'Ekip" sada prenosi da su postigli dogovor sa španskim klubom i da će se Kamerunac preseliti na "Žerlan".

U pitanju je pozajmica sa obaveznim otkupom, Lion je odložio plaćanje svote od 20 miliona evra za naredno leto na taj način.

Navodno još uvek nisu dogovoreni uslovi sa samim fudbalerom, ali je Ekambi izrazio želju da se preseli u redove francuskog kluba, pa se uskoro očekuje i dogovor između Liona i samog fudbalera.

Karl Toko Ekambi Viljareal

Ekambi je rođen u Parizu, igrao je za FK Pariz na startu karijere, 2014. godine je počao Sošo, da bi se dve godine kasnije preselio u Anže, kada je konačno dobio šansu da se dokaže u Ligi 1.

Drugu sezonu u elitnom šampionatu je odigrao sjajn, postigao je 17 golova, što ga je preporučilo ekipi Viljareala.

U Španiji je bio solidan, 18 golova u prvoj sezoni u svim takmičenjima, ove je stigao do kote od šest pogodaka, ali izgleda da će se tu zaustaviti, kako bi se vratio u zemlju u kojoj je i rođen.

Njegov dolazak u Lion bi mogao da znači i potencijalni odlazak Muse Dembelea, za kojeg je veoma zainteresovan Čelsi, ali i još par klubova iz Premijer lige.

musa dembele

Videćemo ipak da li će ga francuski klub pustiti već u januaru ili će pokušati transfer sa "Plavcima" da odlože za naredno leto, bilo kako bilo, prelazak Ekambija u Lion je svakako dobar znak za klubovi koji su zainteresovani za bivšeg napadača Fulama i Seltika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 17.01.2020
21:05

Ovo znači da on sigurno ide u Celzi. Po meni odlično i za njega i za Celzi, pa čak i za Lion koji će za kratko vreme lepo zaraditi, a dobra zamena je tu

avatar
Opet Anonymous
Friday, 17.01.2020
15:32

M. Dembele za sada meni nije nista spec ali mozda u nekom jacem klubu pokaze zasto je trazen ili da i nije toliko dobar...