Francuska kolonija u Bajernu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.01.2019.
11:14
Izvor: Sportske.net

Tačno je da će Frank Riberi napustiti Bajern na kraju sezone, ali Bavarci već sada "nišane" novu nadu aktuelnih prvaka sveta.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Aktuelni šampion Nemačke i četvorostruki šampion Evrope u svojim redovima ima dvojicu mladih Francuza (Kingsli Koman i Korentin Toliso) koji predstavljaju ogroman zalog za budućnost.

Frank Riberi će na kraju sezone napustiti "Alijanc Arenu", ali to ne znači da će Bajern u svojim redovima imati Francuza manje jer Bavarci planiraju angažovanje mlade nade Bordoa.

Dobro obavešteni novinar "Bilda" Kristijan Falk preneo je da postoji interesovanje Bajerna za veznog igrača "Žirnondinaca" Orelijana Šuamenija (18) koji je tek ove sezone počeo da dobija priliku prvom timu.

U pitanju je tinejdžer kamerunskog porekla koji igra na poziciji centralnog veznog i koji je u dosadašnjem toku sezone sakupio 15 nastupa u dresu Bordoa.

Uglavnom je dobijao priliku u Ligi Evrope gde je prosečno provodio po 72 minuta na terenu, dok je u Ligi 1 pet puta bio starter.

Orelijan Šuameni do sada je bio član kadetske i omladinske reprezentacije Francuske i od njega se očekuje da u budućnosti zaigra za "A" selekciju, a u Bajernu očito nisu prevideli ovu mladu nadu.

Vrednost mladog veziste Bordoa procenjuje se na samo 5 miliona evra, ali teško da će ga se "Žirondinci" odreći za tu svotu novca, posebno ako na vrata zakuca minhenski Bajern.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke