Fabregas i Baloteli - Šta je krenulo loše?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 02. jun 2014.

 • 11:07

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

I jedan i drugi su svim silama želeli da se vrate u domovinu, i jedan i drugi su obukli dresove klubova za koje navijaju. Na kraju, izgleda da će platiti ceh za lošu sezonu...

Fabregas i Baloteli - Šta je krenulo loše?
Neke paralele se mogu izvući. Dva fudbalera od kojih se mnogo očekivalo po povratku iz Engleske, doduše iz različitih razloga nisu uspela da opravdaju očekivanja.

Sada su čini se na putu da budu iskorišćeni kao kišobran za neuspehe, ali i sredstvo da se dođe do novca za transfere novih igrača.

Da krenemo od Fabregasa. Transfer saga koja je trajala godinama i sastojala se od pritiska svlačionice koju čine njegovi prijatelji iz reprezentacije, završena je pre tri godine njegovim povratkom iz Arsenala u klubu.

Ispostavilo se da Pep Gvardiola vidi Seska kao "lažnu devetku", jer u veznom redu, na poziciji koju je igrao u Arsenalu nije mogao da se nametne pored Ćavija i Inijeste.

Posle uvodne sezone krenule su kritike, ni pod Vilanovom nije bilo bolje, mnogi su tvrdili da će ipak Fabregas sazreti i da po tradiciji vezisti u Barseloni sa godinama dobijaju na kvalitetu.

Ali, on nikada nije uspeo da se uklopi, ali ni da postane nezamenjiv u tiki-taki. Odstupanje od sistema mu je donelo dodatne probleme, jer je dolaskom Nejmara, praktično izgubio mogućnost da bude forsiran bliže golu.

Ako pogledamo brojke on je odigrao stotinak mečeva, postigao 28 golova, na prvi pogled nije loše, no problem je što je u velikim utakmicama bio epizodista. Suviše je u njega uloženo da bi krpio rupe i zbog toga Barselona želi da ga proda. Luis Enrike ima druge ideje u veznom redu, čak i pored toga što ni Ćavi ne može da računa na sigurno mesto u timu.

Seskov agent, Daren Dejn je praktično otvorio aukciju sa engleskim klubovima koji jedini mogu da plate obeštećenje, ali Arsenal ne želi bivšeg kapitena. Siti takođe nije preterano zainteresovan, priča se o Junajtedu, ali čini se da niko neće platiti 40 miliona koliko traži Barselona. Jer svi znaju da Katalonci žele da se reše Fabregasa i njegova cena je pala na tržištu.

I on sam želi da ode, svestan da se njegova pozicija u ekipi neće promeniti.

Sa Balotelijem je situacija drugačija, on u slaboj ligi pravi razliku, ali ne dovoljnu da bi Milan sa očajnim timom imao rezultate. Uz to Super Mario je tempirana bomba, skreće pažnju na sebe van terena što stvara dodatne probleme Milanu.

Kada je skoncentrisan na igru, jasno da odskače, ali to nije dovoljno. Ima problem sa ponašanjem, kažu da je i svlačionici dosta njegovih ispada, pa je Inzagi koji će naslediti Sedorfa dao zeleno svetlo za prodaju.

Ali, Milan ima isti problem kao i Barselona, svi znaju da žele da prodaju Balotelija. Potreban im je novac za prelazni rok i ponovo, uz Monako, samo engleski klubovi mogu da plate traženo. Prema informaciji koja se pojavila u engleskim medijima, Milan je ponudio Balotelija Arsenu Vengeru. Neka okvirna suma je oko 25 miliona, Arsenal i jeste zainteresovan, Venger traži špica, veruje da može da kontroliše Balotelija, ali je pitanje hoće li platiti taj novac.

Sam Baloteli za razliku od Fabregasa, ne želi da ide, ali neće moći protiv Milanove odluke.

U svakom slučaju, dve slične priče, mada su razlozi drugačiji. I valjda niko ne sumnja u klasu ove dvojice igrača. A opet, nisu uspeli tamo gde su valjda najviše želeli da pokažu kvalitet.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari