Evropski šampion se seli u Monako

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.12.2017.
14:20
Izvor: Sportske.net

Kako prenose francuski mediji, "Kneževi" bi mogli da dobiju veliko pojačanje već u januaru.

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Monako je minule sezone oduševio svet, osvojili su francusku Ligu 1, plasirali se u polufinale Lige Šampiona.

Pored toga, na scenu su lansirali gomilu mladih igrača, od kojih je nažalost dobar broj već promenio sredinu.

Tako je Leonardo Žardim morao da sastavlja novu ekipu minulog leta, koja naravno ne može da pruža rezultate kakve je imala prošlogodišnja.

Stigao je veliki broj novih igrača, među kojima su i Stevan Jovetić i Keita Balde, ali čini se da je Monaku najveći problem ove sezone srce veznog reda i odbrana.

Tijamu Bakajoko je jedan od igrača koji su eksplodirali minule sezone i već leta tekuće godine promenili sredinu, snažni Francuz je prešao u Čelsi, a Monako mu nije angažovao adekvantnu zamenu.

Sada bi i to moglo da se promeni kako bi na stadionu "Luj drugi" mogao da stigne portugalski reprezentativac Vilijam Karvaljo.

Sporting Vilijam Karvaljo William Carvalho

Produk škole lisabonskog Sporinga već neko vreme se nalazi na radaru brojnih evropskih klubova, te je samo pitanje vremena kada će napraviti naredni korak u karijeri.

Vest Hem je bio blizu toga da ga angažuje minulog leta, čak je i Juve pokazivao interesovanje za njegove usluge, ali izgleda da će Karvaljova sledeća stanica biti Monako.

Razlog je, Leonardo Žardim, portugalski strateg koji je sa Karvaljom sarađivao upravo u Sportingu.

Monako će za njegove usluge morati da izdvoji 40 miliona evra, nije karakteristično za njih da toliko troše, ali je jasno da bi u budućnosti mogli i na Karvalju da naprave profit, kao i da novca zahvaljujući letošnjim prodajama imaju na pretek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke