Everton vraća mladog napadača i dovodi još jednog vezistu

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.10.2017.
12:36
Izvor: Sportske.net

Ronald Kuman je letos kupio gomilu novih igrača, ali se neće zaustaviti.

EPA/MARTA PEREZ
EPA/MARTA PEREZ

Povezane vesti

"Karamele" su ovog leta doživele velike promene.

Klub je napustio Romelu Lukaku, angažovana je gomila novih igrača, među kojima su i Gilfi Sigurdson, Vejn Runi, Sandro Ramirez, Majkl Kin i Dejvi Klasen.

Odlična pojačanja, ali Everton ne pruža adekvatne rezultate, čini se da je razlog nedostatak kvalitetnog napadača.

Sandro Ramirez se nije snašao u PL, Runi je u poznim igračkim godinama, mladi Kalvert-Luin nije još stasao za Premijer ligu, pa je možda i najbolje rešenje u napadu Evertona Umar Nijase, čovek kojeg je Kuman minule sezone u potpunosti otpisao.

Ipak, jasno je da to nije dovoljno dobro, tačnije da se ne poklapa sa ambicijama kluba, ali Kuman umesto da u januaru pokuša da angažuje dokazanog napadača, želi da u klub sa pozajmice vrati Nigerijca, koji je takođe letos stigao u klub.

U pitanju je mladi Henri Onjekuru, koji je stigao iz Epena, ali je poslat na pozajmicu u Anderleht, gde se za sada jako dobro snalazi.

Henri Onjekuru Henry Onyekuru

Na devet nastupa u Jupiler ligi postigao je šest golova, nastavio je gde je stao minule sezone, kada je uz Teodorčuka bio najbolji strelac lige.

Everton sada želi da ga ranije od planiranog vrati sa pozajmice, kako su procenili da poseduje kvalitet koji bi pojačao konkurenciju u špicu.

Ipak, ekipa sa "Gudisona" će kupovati u januaru, Kuman navodno sprema ponudu za vezistu lisabonskog Sportinga Vilijama Karvalja.

"Karamele" spremile ponudu tešku 31 miliona funti za njegove usluge, videćemo da li će uprava Evertona uspeti da uradi ono što minulog leta nije pošlo za rukom Vest Hemu.

Sporting Vilijam Karvaljo William Carvalho

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AstorRed
Sunday, 15.10.2017
19:23

Nije mi jasno sta on radi i dalje na njihovoj klupi ..

avatar
Shang Tsung
Sunday, 15.10.2017
13:05

Kuman je katastrofa od trenera,sa nekim drugim bi Everton igrao 3 puta bolje,a ne bi bio u donjem domu PL,mislim da je problem u njemu kada su u pitanju ofanzivniji igraci.