Everton 'pikirao' pojačanje iz Sevilje

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.11.2015.
18:25
Izvor: Sportske.net

Roberto Martinez zatražio od uprave da mu dovede vezistu Andalužana, pišu engleski i španski mediji.

BETA/AP Photo/Miguel Angel Morenatti
BETA/AP Photo/Miguel Angel Morenatti

Povezane vesti

'AS' se poziva na izvore iz Liverpula i prenosi infomaciju da je Ever Banega meta Evertona.

Reprezentativac Argentine je želja menadžera 'Karamela' Roberta Martineza i voleo bi da ojača svoj vezni red njegovim dovođenjem.

Banegin agent pregovara sa upravom Sevilje oko produžetka saradnje, izgleda da je zapelo u pregovorima pa bi Evrton da iskoristi tu situaciju.

Banega ima 27 godina, njegovi počeci vezani su za Boku Juniors, a u Evropu je stigao 2008. godine i to u Valensiju. Šest godina bio je član 'Slepih miševa', ali je po jednu sezonu proveo na pozajmicama u Atletiko Madridu i Njuels Old Bojsu.

O trofeja ima Kopa Libertadores sa Bokom (2007), Kup Kralja sa Valensijom (2008) i Ligu Evrope sa Seviljom iz prošle sezone.

Za A selekciju Argentine je do sada zabeležio 37 nastupa i postigao 3 gola. Bio je član U20 reprezentacije 'Gaučosa' koja je osvojila Mondijalito 2007. godine, a ima i zlato sa Olimpijade u Pekingu 2008.

Ever Banega je bio jedan od tragičara na poslednjem Kopa Amerika u Čileu pošto je Klaudio Bravo odbranio njegov udarac s bele tačke u penal seriji u finalu protiv domaćina. Bio je član 'Gaučosa' i na prošlogodišnjem Mondijalu u Brazilu, gde je Argentina poražena od Nemačke u finalu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke