Englezi birali - Deset najgorih transfera ove godine u PL!

Autor: Stefan Matić
subota 11.07.2020.
10:12
Izvor: Sportske.net

London pobrao najviše "priznanja".

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Do kraja engleske Premijer lige je ostalo još četiri kola.

Šampion se zna, naslućujemo i one koji će otiću u Čempionšip dok je trka za treću i četvrtu poziciju još uvek otvorena. Plasman u Ligu šampiona nosi svoje finansijske dobiti, nadamo se da će klubovi znati kako da raspolažu svojim novcem na sledećoj transfer pijaci.

Dejli Star je odredio deset transfera koja su najviše razočarala.

Žoelinton - Njukasl
Brazilac je došao prošlog leta za sumu od 40 miliona funti iz Hofenhajma. Možemo reći da njegov gol vredi 20 miliona pošto je postigao tek dva u 33 utakmice u PL.

David Luiz - Arsenal
Pisali smo o njemu dosta, Brazilac je "briljirao" po restartu šampionata. Njegov transfer iz Čelsija koštao je svega osam miliona funti, ali kada dodamo komisiju njegovog agenta, ugovor i bonuse transfer raste na 24 miliona funti.

Vesli - Aston Vila
Brazilac je stigao za 22 miliona funti u redove novopečenog premijerligaša. Imao je dobar početak, ali je onda usledila ozbiljna povreda. Po povratku na teren Vesli ni nalik pređašnjem igraču, zabeležio je svega pet golova na 21 utakmici. Problem može biti još veći ukoliko se Vila ekspresno vrati u Čempionšip, napadač je veliki finansijski teret.

Andre Gomeš - Everton
Njegova druga sezona u Evertonu će ostati u pamćenju incidenta i povrede posle duela sa Sonom iz Totenhema. "Karamele" su ga otkupile prošlog leta za 25 miliona evra, mada deluje da Portugalac na trenutke pokazuje zašto je doveden.

Žoao Kanselo - Mančester Siti
Fudbalska Evrope je iznenađujuće gledala na transfer Portugalca u Siti, Juventus ga je pustio za 55 miliona funti, ka Torinu je otišao Danilo. Kanselo je pak razočarao, nije ni pružio jaču konkurenciju Kajlu Voker te je zabeležio tek 15 nastupa u Premijer ligi.

Kanselo

Če Adams - Sautempton
Adams je stigao za sumu od 15 miliona funti iz redova Birmingema gde je postigao 22 gola u Čempionšipu. U "svecima" učinak dosta drugačiji, startovao je svega na tri utakmice, da bi jedini gol postigao protiv Mančester Sitija pre nedelju dana. Gol jeste bio sa 40 metara, ali teško da je vredio čitavih 15 miliona.

Tangi Ndombele - Totenhem
Za Francuza su lomili koplje "pevci" i Juventus, na kraju tim iz Londona je isplatio neverovatnih 60 miliona evra predstoji i uplata od deset dodatnih miliona ako bivši igrač Liona ispuni dogovorene brojke. Žoze Murinjo je jasno iskazao averziju prema veznjaku, nazvao ga je i Ju-Tjub fudbalerom što dosta govori o ponašanju Francuza na treningu, ali i van njega.

Deni Velbek - Votford
Njegov neverovatan gol u stilu Kristijana Ronalda protiv Norič prošle nedelje je bio njegov prvi gol u PL još od avgusta 2018. godine. Stigao je na "Vikaridž" kao slobodan igrač, ali samo pet igrača "stršljenova" zarađuje više od njega.

Roberto - Vest Hem
Španac je isto došao kao slobodan igrač u London, pre toga je nosio dres Espanjola. Po povredi Fabijanskog je dobio svoju priliku, ali su njegove intervencije kumovale golovima Evertona, Šefilda, Njukasla i Barnlija - protiv koga je sam uneo loptu u svoj gol. Ubrzo je usledila nova seldiba te Roberto od januara nosi dres Alavesa kao pozajmljeni igrač "čekićara". Jasno da je za kratko vreme ostavio dubok trag.

Patrik Kutrone - Vulverhempton
Vulvsi su bili jedan od aktivnijih timova tokom leta, uložili su oko 20 miliona evra u dolazak Italijana iz Milana. Očekivalo se da će na "Molinou" ispuniti svoj potencijal, ali se desilo upravo suprotno. Nastupio je na 24 utakmica sa učinkom od svega tri gola, da bi se u januaru vratio u Italiju gde nosi dres Fiorentine na pozajmici.

Patrik Kutrone Italija

Ovako su birali engleski novinari, ko ne pripada ovde a ko sa druge strane fali?

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 11.07.2020
13:38

Нађите бољег преводиоца. Commission не може да се преводи као комисија, већ као провизија.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 11.07.2020
11:53

Kanselo suveren

avatar
yboyka525
Saturday, 11.07.2020
10:30

Gomesa i Veslija ne bih nazvao promasajima. Pre bih to rekao za Pepea od koga se ocekivalo da bude novi Anri u arsenalu, Zedson Fernandres takodje kratko u totenhemu ali za sad 0,od Pereza sam vise ocekivao u Lesteru, Fornals u vest hemu, ne znam ima li potrebe Vilsira da spominjem.... To mi onako pada na prvu na pamet...