Egzodus u Amsterdamu, u čerupanje Ajaksa se uključili i "Sveci"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.04.2019.
11:14
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" imaju jednu od boljih generacija u poslednjih 10ak godina, ali pitanje je šta će od nje već ovog leta ostati.

AP Photo/Manu Fernandez
AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ajaks će se do kraja sezone boriti za titulu u Holandiji sa PSV-om, prvi put posle dužeg vremena našli su se na čelu tabele Eredivizije, ali samo na kratko.

Igraju i četvrtfinale Lige šampiona protiv Juventusa, malo ko veruje da mogu da iznenade, ali malo ko je verovao da bi mogli da prođu i madridski Real, pa su to učinili.

Dušan Tadić i drugovi igraju zaista sjajnu sezonu, ali aktuelna generacija je već krenula da se osipa, Frenki de Jong je potpisao za Barsu, njegovim koracima bi mogao i Matis de Liht, čak je i sudbina Dušana Tadića pod znakom pitanja, za Davida Neresa su interesovanje pokazali PSŽ i Bajern, dok su brojnim klubovima interesantni i Nikolas Taljafiko i Doni van de Bek.

Kako stoje stvari, mogli bi "Kopljanici" da ostanu i bez iskusnog holandskog reprezentativca Dejlija Blinda, koji se našao na radaru PSŽ.

Dusan Tadic Alef Dali Blind AEK Ajaks

Ovaj 29-godišnji fudbaler se letos vratio u Amsterdam iz Mančester junajteda, standardan je, ali bi posle jedne sezone ponovo mogao da napusti klub u kojem je ponikao.

"Le Parizijen" prenosi da će PSŽ pokušati što bolje da se pojača preko leto, pa se na spisku igrača za koje su zainteresovani našao i Blind.

Utisak je da su za Blinda zainteresovani zbog njegovog iskustva, ali i mogućnosti da igra na više pozicija u ekipi, jer imaju dva sasvim dobra leva beka, Bernata i Kurzavu.

Videćemo da li će uspeti da se dogovore sa samim fudbalerom, ali i sa upravom Ajaksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Sunday, 07.04.2019
14:37

Blind je najbolji na DMF

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 07.04.2019
12:18

Steta sto Ajax nije naucio nista na primeru Monaka i Rome, umesto da se potrude da zadrze tim bar jos dve godine, ovakvom rasprodajom ova sezona u Evropi bice samo jedan bljesak. Koliko god dobru skolu da imaju nece ubosti svake sezone sa talentovanim igracima, neverovatno mi je da klub sa takvom istorijom pre bira da taradi nesto novca nego da pokusa napad na sam vrh Evrope.

avatar
MMK
Sunday, 07.04.2019
21:44

Isto sam i ja pomislio, ali... Biznis je biznis... Fudbal propada upravo zbog toga sto si naveo, postaje sve manje zanimljivo. Jedan Ajax, koji u vitrinama ima vise vrednosti nego neki klubovi sa igracima, rasprodaje igrace i Kurti i Murti

avatar
Mani2
Thursday, 11.04.2019
22:21

Narednih 10 godina Ajax ce biti na razini Maccabija