Egzodus na "Bridžu", šestorica na izlaznim vratima?

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.10.2018.
18:03
Izvor: Sportske.net

Engleski mediji prenose da bi veliki broj fudbalera mogao da napusti "Plavce" već u januaru.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Dugo je trajala saga oko angažovanja Mauricija Sarija minulog leta, pa na kraju "Plavci" nisu imali ni vremena da odrade prelazni rok kako su želeli.

Angažovani su Žoržinjo, Mateo Kovačić (pozajmica) i Kepa Arizabalaga, prodat je Kurtoa, a na pozajmice su otišli brojni igrači, među kojima su i Kurt Zuma, Tijemu Bakajoko i Miši Batšuaji.

Jasno je da je Sari želeo još promena, kako bi sastavio roster koji odgovara njegovim zahtevima, ali je uprkos ne tako dobro odrađenom prelaznom roku uspeo da implementira svoju filozofiju na postojeći roster.

"Plavci" igraju jako dobro, ali zbog određenih nedostataka u rosteru postoji bojazan da bi u drugom delu sezone dobrim rezultatima mogao da dođe kraj.

Da se to ne bi desilo, Čelsi će morati da posluje u januaru, poznato je da su na radaru kluba brojni igrači, poput Irvinga Lozana, Ruganija, Ikardija i Pjonteka, ali i mnogi drugi.

Sa druge strane, jasno je i da će određeni fudbaleri napustiti "Bridž" početkom naredne godine, a engleski mediji prenose da bi čak šest fudbalera moglo da promeni sredinu.

Jedan od njih je Viktor Mouzes, koji nema poverenje Mauricija Sarija i lako bi prvi mogao da povuče nogu u januaru.

Šuška se da i da bi Mančester junajted mogao da ga angažuje, kako bi pojačali konkurenciju po desnom boku, gde Murinjo veruje samo Markusu Rašfordu.

Mozes Moreno

Pored Nigerijca, štoperski dvojac je izrazio želju za promenom sredine, ukoliko se njihov status uskoro ne promeni. U pitanju su Geri Kejhil i Andres Kristensen, koji su u senci Davida Luiza i Ridigera od dolaska Sarija.

Iskusni Sesk Fabregas takođe nije u planovima Sarija, bilo je priče da je spreman da se vrati u domovinu, kao i da bi rado pojačao neki klub u Premijer ligi, ali Englezi veruju da je prva opcija za Španca da produži saradnju sa Čelsijem, videćemo šta o tome misli uprava.

I na kraju, klub bi mogla da napuste i dva mlada igrača, u pitanju su Hadson-Odoi, kao i junak pobede nad BATE Borisovim u Ligi Evrope, Ruben Loftus-Čik.

Loftus-Cik Loftus Cik Loftus-Cheek

Obojici su potrebni minuti kako njihov razvoj ne bi stagnirao, pa se čini da bi "Plavci" mogli da ih pošalju na pozajmicu.

Loftus-Čik bi zbog jako dobre partije u LE mogao da dobije šansu da se dokaže do januara, ali se čini da za Kaluma Hadson-Odoija nema mesta i da će morati na kaljenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Czv Cfc
Sunday, 28.10.2018
22:04

Kristijansen mora da ostane.. Imam veliko poverenje u njega,bas kao sto sam verovao da ce Barkli da proigra pre ili kasnije...

avatar
Anonymous Official
Sunday, 28.10.2018
05:52

Nebo imao nista protiv da Moses dodje

avatar
deki trbic
Friday, 26.10.2018
23:17

NE ZNAM ZASTO SU MU KURT ZUMA I KRISTIJANSEN PREKOBROJNI , KAO I BACUVAIJI za to ga nikako ne razumem a dobri igraci + stoperski par jako mlad i treba ih zadrzati :) a ostalo sve na mestu...RLC poslati ili na pozajmicu ili mu dati da igra vise, ali zasto su tu Morata i Ziru?

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 26.10.2018
22:57

Ne treba ovde nista puno dirat ali Kejhil, Drinkvoter i Mozes u januaru trebaju napustiti klub. Dovesti dobrog stopera i desno krilo koje je levonogo. Sto se tice ostalog za to treba cekati leto.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Friday, 26.10.2018
22:19

RLC jedino treba da ostane ostalima zahvalnica.

avatar
brekbaCh1
Friday, 26.10.2018
19:54

Dakle, Drinkvoter ostaje, a Loftus Cik ide ?

avatar
NikkiCFC
Friday, 26.10.2018
19:27

Mozes i treba da ide. Mozemo sigurno da uzmemo bar 25m funti on ipak ima neki pedigre kod Kontea je bio starter i ne znam zasto nije prodat jos letos posle dobrog svetskog jer em nije dobar za nas em koci malog Odoija. Kejhil i Kristensen sigurno ostaju do leta, tu necemo menjati nista, s tim da Kejhilu kao i Fabregasu istice ugovor na kraju sezone i onda odlaze za dzabe, sigurno im nece biti produzen opravdano. RLC i Odoi pozajmica je ok opcija naravno treba da potpisu prvo nove ugovore. Dodao bih i Drinkvotera i Piazona koji takodje nemaju smisao u klubu ali zadovoljni platom njima to ne smeta. Ne ocekujem promene u januaru ali na leto bice velikih. Brajton nam je ponudio 10m za Reace James-a mladog desnog beka koji igra za Vigan kao pozajmljen, on je vec sad spreman da zameni Zapakostu koga bih prodao italijanima.

avatar
BCS.Nikola
Friday, 26.10.2018
20:16

RLC pozajmica? Pa da l si normalan?

avatar
NikkiCFC
Saturday, 27.10.2018
18:45

Ja ne bih, ali on ako bude trazio da igra.

avatar
Friday, 26.10.2018
18:51

Gledam juce Mozesa i ovo sto je igrao u kupu protiv Liverpula, decko jednostavno nije kalibar za Celzi na poziciji krila,obzirom da Celzi ne igra onako kako je igrao i sta mu je odg pod Konteom,najbolje da permanentno promeni klub u Januaru.

avatar
MIlan Simic
Friday, 26.10.2018
18:35

Ovaj mali RLC odlican potencijal i sugurno bi bio starter u u nekom osrednjem klubu u Engleskoj , ne osporavam njegov het-trik ali brt digla se prasina kao da je dao golove Juventusu a ne Bate-u...pustite decka na miru...vreme ce pokazati...

avatar
Friday, 26.10.2018
18:48

Taj bi u Arsenalu,Totenhemu,Liverpulu na keca bi starter,pa Celzi u svojim redovima ima dva najbolja vezna igraca ,evo samo zbog ovoga sto su uradili Barkli i RLC mediji kidaju Sarija da obojica moraju da igraju ako nastave ovako u nekim serijama,morace Sari na klupu da salje Kantea i Kovacica...

avatar
NikkiCFC
Friday, 26.10.2018
19:22

Za Dele Alija pricaju kao da je igrac od 100m koje naravno nikad nece niko da ponudi. Ali realno Barkli i RLC su kompletniji i bolji igraci od njega.

avatar
Blackmamba24
Friday, 26.10.2018
18:09

RLC je uvek kad je dobijao minute pokazivao kvalitet, decko ima vrhunslu tehniku za svoju visinu, verujte mi, mozete da se smejete ali on nista slabiji nije od Pogbe, nego Pogba se eksponira marketinski previse, steta samo sto je paklena konkurencija u veznom redu, ipak Zorzinjo Kante i Kovacic su neka veca klasa, ali RLC je zaista kvalitetan igrac

avatar
Friday, 26.10.2018
18:49

Pa od Ibrahimovica se nije pojavio igrac na tu visinu sa takvom tehnikom i motorikom,ali mislim na mladog Zlatana iz doba Juventusa i Intera.